Adana Film Festivali start aldı
KÜLTÜR SANAT 25.09.2017 14:28:28 323 0

Adana Film Festivali start aldı

Türkiye´nin en önemli film festivallerinden Uluslararası Adana Film Festivali başladı. Adana 1 hafta boyunca sanatın başkenti konumunda...

Türkiye´nin en önemli film festivallerinden Uluslararası Adana Film Festivali´nin 24´üncüsü renkli görüntülerle başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi´nce organize edilen ve 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılacak festivalin ilk etkinliği Atatürk Parkı´nda Atatürk anıtına çelek konulması oldu. Türk sinemasının ünlü isimlerinden Selma Güneri ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından anıta birlikte çelenk koydu.

Törenin ardından 37 dönüm alan üzerinde kurulan Sinema ve Kültür Sanat Kasabası´nın açılışı gerçekleştirildi. Kasaba içinde Adanalıların beğenisine sunulan sergilerin açılışları yapıldı. Açılışa Başkan Hüseyin Sözlü´nün yanı sıra, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Yüklenici Firma CEO´su Namık Kemal Biçer, Festival Direktörü İsmail Dikilitaş, Büyükşehir bürokratları ve konuklar katıldı.

Adana´nın 1 hafta boyunca sanatın başkenti olacağını söyleyen Hüseyin Sözlü, Türk sinemasına ve sanata destek vermeye devam edeceklerini belirtti

ONUR ÖDÜLLERİ

Adana Film Festivali´nde her yıl olduğu gibi bu yıl da sinemaya uzun yıllar emek vermiş, hayatını sinemaya adamış isimlere Yaşam Boyu Onur Ödülleri veriliyor. Bu yıl Onur Ödülü alan isimler: Arif Keskiner, Hümeyra, Prof. Sami Şekeroğlu, Şemsi İnkaya ve Temel Gürsu.

VİZYON SAHİBİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ

Adana Film Festivali, bu yıldan itibaren Türkiye´de bir ilki gerçekleştirerek Vizyon Sahibi Yönetmen Ödülü vermeye başlıyor. Bu ödül ile, ülkede ve dünyada hak ettiği değeri yeterince göremeyen sinemacıların onurlandırılması ve keşfedilmesi amaçlanıyor. Vizyon Sahibi Yönetmen Ödülü, bu yıl Nijerya asıllı Amerikalı yönetmen Andrew Dosunmu´ya veriliyor.

FESTİVALİN YARIŞMALI KATEGORİLERİ

24. Adana Film Festivali´nde bu yıl beş ayrı kategoride toplam 30 Altın Koza Ödülü dağıtılacak. Altın Kozalar 30 Eylül akşamı yapılacak Büyük Ödül Töreni Gecesinde sahiplerini bulacak. Aynı törende Yılmaz Güney Özel Ödülü de takdim edilecek.

Yarışma kategorileri:

1. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

2. Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması

3. Uluslararası Kısa Film Yarışması

4. Uluslararası Öğrenci Kısa Film Yarışması

5. Adana Kısa Film Maratonu Yarışması

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ülke sinemasının en büyük destekçilerinden Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması heyecanla bekleniyor. Türk sinemasından toplam 10 film Altın Koza almak için yarışacak.

Uluslararası Uzun Metraj Yarışmasında iki Türk, iki Şili filmi ile Rusya, Fransa, İngiltere, İsveç, ABD ve Çekya´dan birer ve bir Amerikan_İngiliz ortak yapımı film olmak üzere toplam 11 film var. Andrey Zvyagintsev´den Yorgos Lanthimos´a, Ruben Östlund´dan Sebastian Lelio´ya, Martin McDonagh´dan Sergei Loznitsa´ya geçtiğimiz 10-15 senede yükselişe geçen yönetmenler birbirleriyle yarışacak. Cannes, Venedik, Rotterdam, Berlin, Karlovy Vary´den ödüllü filmler festivallerin ´şampiyonlar ligi´ni karşımıza çıkaracak.

Uluslararası Kısa Film kategorilerine Avustralya´dan Nijerya´ya kadar, dünyanın çeşitli ülkelerinden 2000´in üzerinde başvuru gerçekleşti.

Adana Kısa Film Maratonu´nda ise tüm Adana bir film setine dönüşecek, Adana sokaklarında çekilecek kısa filmler ödül için yarışacak.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli