Adana Btü´de Yeni Akademik Yıl Törenle Açıldı
EĞİTİM 13.10.2015 11:06:11 314 0

Adana Btü´de Yeni Akademik Yıl Törenle Açıldı

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ), 2015-2016 eğitim-öğretim yılına törenle merhaba dedi.

Yeşiloba Yerleşkesinde düzenlenen, başta Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Genel Sekreter Osman Arık, enstitü ve yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı törenin onur konuğu Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Oğuz Kutlu oldu.

ANKARA´DA YAŞAMINI YİTİREN VATANDAŞLAR ADINA SAYGI DURUŞU
Tören, Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy ve öğrencilerin Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başladı. Ankara´da yaşanan bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren vatandaşlar ve tüm şehitler adına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu. Üniversite bahçesinde yapılan saygı duruşunun ardından tören konferans salonunda devam etti.
Öğrenciler adına konuşma yapan Adana BTÜ Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencisi Berivan Akboğa, çağdaş ve yenilikçi bir üniversitede okumaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Akboğa, geleceğin mimarları, mühendisleri, akademisyenleri, siyasetçileri, bürokratları olarak Adana BTÜ´den mezun olmaktan dolayı ileride gurur duyacaklarına olan inançlarını dile getirirken, öğrenciler adına başarı sözü verdi.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
Törenin açılış konuşmasını yapan Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, son günlerde artan terör olaylarından ve Ankara´da meydana gelen patlama sonucu yaşamını yitiren vatandaşlarımızdan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, başsağlığı dileklerinde bulundu. Prof. Dr. Ersoy, üniversitenin geldiği nokta hakkında katılımcıları bilgilendirirken, yeni gelen öğrenciler ile tecrübeli öğrenciler arasındaki uyum ve yardımlaşmanın önemine vurgu yaptı. Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Ersoy, ders çalışmanın bir gereklilik olduğunu ancak bununla birlikte araştırmanın, girişimciliğin ve sosyalleşmenin de en az dersler kadar önemli olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ersoy, ?Üniversite olarak sizleri geleceğe daha iyi hazırlamak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Sizler, Adana BTÜ mezunları olarak iş hayatında tercih edilen bireyler olacaksınız. Yeni eğitim öğretim yılının siz öğrencilerimize ve hocalarımıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum? diyerek sözlerini bitirdi.

STRES VE AŞIRI KAYGI ÖĞRENMEYİ ETKİLİYOR
Törenin onur konuğu Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Oğuz Kutlu, ?Öğretme ve Öğrenmede Yeni Yaklaşımlar? konulu ilk dersi verdi. Doç. Dr. Kutlu, insan beyninin unutmaya yatkın olduğunu, bunun doğru öğretme ve doğru öğrenme teknikleriyle önlenebileceğini belirtti. Doç. Dr. Kutlu, ?Sözel iletişimin görsellikle desteklenmesi, bir şeyin unutulmasının önüne geçer. Çünkü insan, gördüğünü daha zor unutur. Özgüven ancak elde edilen başarılarla artar. Yani, geleceğimiz bir bakıma geçmişimize bağlıdır. Bir yola çıkarken başarmaya inanmazsanız, başaramazsınız. Ne öğreneceğiniz konusunda ön hazırlık yapmak, öğrenmek ve öğrendiğini tekrar etmek doğru öğrenmenin yoludur. Kitap okumak, beyninizi sürekli aktif tutacağından ve hayal gücünüzü geliştireceğinden dolayı öğrenme kalitenizi de arttırır. İyi bir öğretim için sadece anlatmak yeterli değildir. Görselliğin, altyapının ve ekibin de iyi olması gerekir. Öğrencilere, öğrendiklerini gösterme fırsatı verilirse bu motivasyon için bir avantaj sağlar. Motivasyon sağlanması öğrenmenin önemli gereksinimlerindendir. Uygulayarak öğretmek, öğrenmenin en etkili yollarından biridir. Öğretmenin metafor ve analojilerle yani benzetmelerle desteklenmesi akılda kalıcılığı arttırır. Bir başka etkili öğrenme metodu ise öğrendiklerimizi başkasına öğretmektedir. Böylece hep öğrenilenler tekrar edilir hem de pekiştirilir. Stres ve aşırı kaygı, öğrenmeyi olumsuz yönde etkiler? ifadelerini kullandı. Doç. Dr. Kutlu, anlattıklarını yaşadığı olaylar ve kısa hikayelerle destekleyerek deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Tören sonunda Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, Doç. Dr. M. Oğuz Kutlu´ya günün anlam ve önemine dair plaket ve çiçek takdim etti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli