Adana Barosu´ndan Ceyhan´da Konferans
YAŞAM 7.02.2019 09:33:44 1415 0

Adana Barosu´ndan Ceyhan´da Konferans

Adana Barosu´nda düzenlenen ve Gaziantep Barosu Avukatlarından Ömür Taşar´ın konuşmacı olarak katıldığı, "Tebligat Hukukunda Güncel Gelişmeler?, ?Son Yargıtay Kararları Işığında Kıymetli Evrak Hukuku? konulu konferans Ceyhan Adliyesi Konferans Salonunda g

Konferans öncesinde Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açılış konuşması yaptı. İlçelerde bulunan meslektaşlarının Adana merkezde düzenlenen seminer, konferans ve panellere zaman zaman katılamamalarından ötürü bu çalışmayı Ceyhan´da yaptıklarını vurguladı.

?TEBLİGAT HUKUKU HAKLARLA İLGİLİ İŞLEMLERİN BAŞLANGIÇ NOKTASIDIR?

Av. Veli Küçük şu ifadeleri kullandı;

?Tebligat Hukuku meslek yaşamımızın her alanında karşımıza çıkan ve zorunlu olarak çok sık uyguladığımız haklarla ilgili işlemlerin başlangıç noktasıdır. Bir diğer önemli konu ; ?Son Yargıtay Kararları Işığında Kıymetli Evrak Hukuku? ise güzel ülkemizde ekonomik kriz ve yaşanan sıkıntılar göz önüne alındığında icra hukukunun caydırıcılık noktasında pek bir etkisinin kalmadığını bizler ne yazık ki görüyoruz.

Meslekte tecrübeli avukat arkadaşlarım bilir, bizim mesleğe ilk başladığımız yıllarda icra hukuku en fazla uygulanan ve dönüşlerin de çabuk ve önemli ücretlerin elde edildiği dosyalardı.

Ne yazık ki son dönemde mevzuat ve uygulama yöntemlerindeki değişiklikler nedeniyle bu durum yaşamımızda ve mesleki olarak ciddi olumsuz  etkiler yarattı.

Belirli ölçülerde bunu anlayabiliyoruz. Bir evde ve işyerinde zorunlu eşyaların, malzemelerin haczedilmemesi sosyal, ailesel ve kişisel yaşamın korunması açısından önemli ancak bizim gibi demokrasisini ve ekonomik yaşamını sağlıklı hale getirmeyen ülkelerde kötü amaçlı kişiler tarafından da istismara açık olduğunu görmekteyiz.?

?HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ?

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, faaliyetler hakkında, ?Teknik ekibimiz bugün Ceyhan´da tüm baro odalarındaki bilgisayarlarımızı güncelledi. Sizler için elimizden gelen çabayı ortaya koyuyoruz, sorunlarınız hakkında bizlerle ve Ceyhan Baro Temsilcisi Av. Öznur Özbek ile irtibat kurabilirsiniz. Ceyhan´da meslektaşlarımızın talepleri üzerine Avukat odalarına çipli kart ile giriş konusunda çalışmalarımız devam etmektedir? dedi.

?TBB´YE YÖNELİK ELEŞTİRİLERE KULAK VERİLMELİ?

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuşması esnasında güncel konulara da değinerek; ?Yargı bağımsızlığı, hukuk devleti, adalet konularında zor ve sıkıntılı süreçten geçtiğimiz günlerde; avukatların baskı altında olduğu, gözaltına tutulduğu, tutuklandığı, yargının baskı ve zulme araç kılındığı, ekonomik kriz nedeniyle genç meslektaşlarımızın bunalımlara ve intihara sürüklendiği bir ortamda  baroların ve TBB´nin mesleki sorunlara çözüm odaklı, mesleki bakış açısını ortaya koyarak hukuk, adalet ve yargı bağımsızlığı, evrensel kurallara dayalı hak ve özgürlükler noktasında daha fazla çaba sarfedilmesi gerektiğini, TBB Başkanı dahil hiç kimsenin tutuklu avukatlar hakkında masumiyet karinesini bir kenara bırakarak kesinleşmiş yargı kararı olmadan suçlu ilan edemeyeceğini, terörist diyemeyeceğini, eleştirilerin saygıyla karşılanması gerektiğini? ifade etti.

Av. Küçük, ?Ülkemizin gelecek aydınlık ve güneşli günlerinde geriye dönüp baktığımızda biz de mücadele ettik, eylem, tavır, duruş sergiledik demek tüm hukukçuların sorumluluğu ve  görevidir. ? diye konuştu.

Daha sonra Av. Ömür Taşar tarafından katılımcılara ?Tebligat Hukuku? konusu anlatıldı. Eğitim içeriğinde 7201 sayılı Tebligat Kanunu´un 10, 11, 16, 21, 35, ve 39. maddeleri Yargıtay kararları örneklemeleriyle ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Tebligat hukukunun önemine vurgu yaptı. Soru ve cevap bölümünün ardından Av. Ömür Taşar´a baro adına teşekkür plaketi takdim edildi.

Konferansa ; Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Av. Nevzat Elçi, Av. Timur Ortatepe, Av. Miyesser Eraslan Önenli, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin ve Av. Mert Kuşdemir ile Ceyhan Baro Temsilcisi Av. Öznur Özbek, avukatların yanı sıra  hakim-savcı ve Ceyhan Adliyesi çalışanlarının katıldığı gözlendi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı