ADANA BAROSU´NDA EN KATILIMLI RUHSAT TÖRENİ İLE 37 AVUKAT MESLEĞE ADIM ATTI
SİYASET 21.10.2018 14:14:49 5035 0

ADANA BAROSU´NDA EN KATILIMLI RUHSAT TÖRENİ İLE 37 AVUKAT MESLEĞE ADIM ATTI

Adana Barosu´nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 37 genç hukukçu, ruhsatlarını Seyhan Oteli Seyhan Balo Salonu´nda düzenlenen yüksek katılımlı törenle aldı.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük; törende yaptığı konuşmada; 13-14 Ekim´de Adana Barosu´nun genel kurulu ve seçimlerini tamamladıklarını anımsatarak, iki yıllık süreci kendi ve yönetim kurulu üyelerinin çok yoğun bir şekilde yaşadığını paylaştı. 
 
Değerli meslektaşlarının 30. Dönemde de kendisine ve yönetim kurulu arkadaşlarına yeniden görev tevdi etmesinden duyduğu mutluluğu ve teşekkürlerini sundu. 
 
Av. Küçük,  ?30. Dönemde de ülkemizin yargı sorunlarına, bağımsız ve tarafsız yargının işlerlilik kazanmasına, savunmanın özgürlüğüne yönelik çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. 
 
Hukukun üstünlüğü kavramını, katılımcı demokrasiye olan inancımızı, hak ve özgürlükler noktasındaki tavrımızı her daim ortaya koyduk. Biz katılımcı, etkin, güçlü baro bakış açımızı yeni dönemde de hayata geçireceğiz. Birlikte yaşama ve yönetme kültürüyle 2600 avukatımızla aynı yolda ilerleyeceğiz" dedi.
 
 EMEK VERENLERİ KUTLADI
 
Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, sözlerine şöyle devam etti:
"Aramıza bugün katılacak genç meslektaşlarımın çok başarılı birer avukat olacaklarına inancım tamdır. Hepsi birbirinden kıymetli pırlanta gibi meslektaşlarım. Bir yıllık süre staj dönemi çok önemli. Staj yaptıkları Büro avukatları da meslek etiği ve kurallarına bağlı avukatlar olarak ön plana çıkan meslektaşlarım. Ön sıralarda  oturan anne ve babaları görüyorum. Hepsi evlatlarına haklı olarak büyük bir gurur ve parıldayan gözlerle  bakıyorlar. Bu başarının gerçek mimarı olan aileleri de alkışlamanızı rica ediyorum." 
 
Baro Başkanıı Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarına, 23 yıllık bir üstatları olarak nasihatlarde bulundu. 
 
Av. Küçük, "Sizlerin "Genç Avukatlarla Gizli Konuşmalar" merhum üstad, Av. Ali Haydar Özkent´in "Avukatın Kitabı"  adlı eserinde geçen bilgileri aktarmak isterim. Ve özellikle muhtaç ve güçsüz görünmeyiniz. Avukatlığın bir disiplin mesleği olduğunu da asla unutmayız. Sizler sadece kendi isimlerinizi değil, sayısı 120 bini aşan Türkiye´deki avukat ordusunu temsil edeceksiniz. Sosyal ve özel yaşamlarında da daha dikkatli, daha kontrollü, haklıyken haksız algısı yaratmaksızın davranmak yükümlülükleri var. Genç arkadaşlarımızın bu bakış açısını sürdüreceklerine  ve başarılı olacaklarına inanıyorum? dedi. 
 
KOMİSYONLARDA YER ALMALARINI İSTEDİ
 
Baro Başkanı Av. Küçük, genç meslektaşlarına baronun 30 komisyonu olduğunu ve ilgi duydukları çalışma alanlarında yer almaya davet etti.
 
30. DÖNEMİN EN KATILIMLI İLK RUHSAT TÖRENİ 
 Av. Veli Küçük´ün konuşmasının ardından topluca meslek yemini edildi. Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş tarafından okunan yemin metni toplu halde tekrar edildi.  
 
Yemin töreninin ardından Başkan Av. Küçük, genç meslektaşlarıyla özçekim yaptı. 3 yaşındaki Süleyman Uygur Türker´i kucağını alarak ruhsat töreninde toplu fotoğrafta birlikte poz verdi. 
 
RUHSAT ALANLAR:
 
Burak Solak, Sümeyye Nur Koşar, Tuğçe Çalışoğlu, Yiğit Can Tuğsat, Şeyma Yiğit, Ülkücan Sakallı, Bedir Kara, Ece Çağla Çaygür, Zişan Satar, Sinem Yaylagül, Veli Sefil, Ebru Akcalar, Metehan Altıncı, Aykut Avcı, Akgül Sarıkaya, Alpcan Kayalı, Barış Zereyak, Büşra Tuluk Dağdelen, Tuğçe Türker, Kadir Can Şahin, Ahmet Aydın, Cihan Yıldız, Gizemnur Sarıbıyık, Büşra Avanoğlu, Nurselin Dudu Açıkgöz, Gizem Kardelen Över, Ramazan Bozcalar, Sevgi Pınar Karaca, Ural Tanır, İbrahim Ceylan, Sema Doğdu, Buse Gül Dönderici, Polen Bengisu Mıstıkoğlu, Halime Delihasan, Merve Has, Elif Topuz ve Halil Ozan Yılmaz.
 
CÜBBE GİYDİRENLER :
 
Av. Ata Karazincir, Av. Murat Özer, Av. Süreyya Karagöl, Av. Cem Çınar, Av. İlyas Arslantaş, Av. İsmail Demirdüzen, Av. Ebruhan Karayandı, Av.Derman Başaran, Av. Nursel Ünal, Av. Şafak Uğurlu, Av. Esma Karataş, Av. OğuzhanKaradurmuşoğlu, Av. Halil Duru, Av. Abdullah Avcı, Av. Mehmet Can, Av. Yusuf Can, Av. Tunay İlkkılıç, Av. Hüseyin Bulut, Av. Hasan Alkan, Av.Sabahattin Gümüş, Av. Ayşe Temel, Av. Veysel Demir, Av. Ali Rıza Kıyıksan, Av. İsa Ayanoğlu, Av. Turgay Erol, Av. Kemal Koyuncu, Av. Derya Akdağ, Av. Semih Gökayaz, Av. Nusret Saçlı, Av. Maide İncesoy, Av. Şule Topaloğlu, Av. Rasime Eşelioğlu, Av. İsmail Tiryaki, Av. Timur Ortatepe, Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Duygu Özgüven, Av. Öznur Özbek, Av. Tolunay Toybukoğlu ve Av. Tayyar Yılmaz.
(Öİ)

Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı