ADANA ADLİYESİ PERSONELİNE
GÜNDEM 20.11.2016 16:21:18 454 0

ADANA ADLİYESİ PERSONELİNE "AFET BİLİNCİ" EĞİTİMİ

Adana Adliyesi´nde görev yapan çalışanlara, Adana Valiliği İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü uzmanları tarafından ´Afete Hazır Türkiye´ projesi kapsamında ´Birey ve Aile Afet Bilinci´ eğitimi verilmeye başlandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu ile AFAD Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, ilk olarak adliyede görev yapan yazı işleri müdürü, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli ve teknik personel eğitime alındı. Bu kapsamda, gruplar halinde verilecek ve 5 hafta sürecek eğitimlerde, 950 adliye çalışanının ´Afet bilinci´ eğitimi alacağı belirtildi.

"BU EĞİTİM AFETLERE KARŞI ALINAN ÖNLEMLERDEN BİRİ"

Eğitim programının açılışında konuşan Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ümit Şahiner, Adana´nın deprem kuşağı bölgesinde bulunduğunu, bunun için herkesin afete hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Verilecek eğitimin herhangi bir afet anında yaşanabilecek karmaşa ve telaşı gidermesine yardımcı olacağını, bunun da yaşanacak muhtemel zararların azalmasını sağlayacağını belirten Başsavcı Vekili Şahiner, "Ümit ediyorum ki, bu eğitime ihtiyaç duyacak bir afetle karşılaşmayız ama ne yazık ki doğal afetler yaşanabiliyor. Bunun için de biz üzerimize düşen görevi yerine getirip gerekli önlemleri almalıyız. Verilen eğitim de, bu önlemlerden biri. Eğitimin verimli geçmesi ve amacına ulaşması dileklerimle, AFAD yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

"TOPRAKLARIMIZIN YÜZDE 92´Sİ DEPREM RİSKİ TAŞIYOR"

Daha sonra, AFAD Adana Müdürlüğü´nde arama ve kurtarma teknisyeni olarak görev yapan Hikmet Eroğlu ile Uğur Yıldırım, 70´şer kişilik grup halindeki adliye personeline ´Birey ve Aile Afet Bilinci´ konusunda bilgiler verdi. Özellikle doğal afetler ve deprem konusunda katılımcıları bilgilendiren Hikmet Eroğlu, daha fazla acı olaylar yaşanmaması için yaşadıkları tecrübelerin hepsini aktarmaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye topraklarının yüzde 92´sinin deprem riski taşıdığı, nüfusun da yüzde 95´inin bu bölgeler üzerinde yaşadığı belirten Eroğlu, "Adana bulunduğu coğrafi konum itibariyle doğal, teknolojik ve insan kaynaklı tehlikeler ile karşı karşıya. Bu çerçevede kişinin kendini koruması, gerekli önlemleri alması ve tehlikenin durumuna göre riski en aza indirmesi öncelikli olarak bilgiden geçer. Dünyada meydana gelen depremlere, can kayıplarına ve meydana gelen maddi hasarlara baktığımızda eğitim düzeyinin, toplumda afet kültürünün oluşmuş olmasının ne kadar önemli olduğu görülmektedir" diye konuştu.

Her grup için 2 saat süren eğitim kapsamında, adliye çalışanlarına "Afet öncesi ve sonrasında neler yapılmalı?", "Afet sırasında nasıl davranmalı?", "Afetlere hazırlıkta bireylerin ve kurumların sorumlulukları nelerdir?", "Afetlere karşı nasıl bireysel hazırlık yapılacak?", "Afete dönüşebilecek tehlikeler nelerdir?", "Depremin etkilerinden korunmanın yolları nelerdir?" ve "Zorunlu Deprem Sigortası" konularında bilgiler verildi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false