Aboubakar´ın yıldızı parlıyor
SPOR 14.03.2017 12:56:30 352 0

Aboubakar´ın yıldızı parlıyor

Beşiktaş´ın sezon başında Porto´dan kiralık olarak kadrosuna kattığı, ancak ilk yarıdaki performansıyla eleştiri oklarının hedefindeki isim olan Aboubakar, ikinci yarıdaki formuyla dikkat çekiyor.

Siyah-beyazlı ekibin sezon başında Porto´dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Vincent Aboubakar, ilk yarıdaki kötü performansını unutturdu. Ligin ilk yarısında Antalyaspor, Adanaspor ve Gaziantepspor karşılaşmalarında skor üreten ve gol sayısı 3´te kalan Kamerunlu futbolcu, Afrika Uluslar Kupası´nın ardından büyük bir çıkış yakaladı. Ligde ve Avrupa Ligi´nde 6 mücadelede forma giyen Kamerunlu futbolcu, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 5 kez sarsmayı başardı.

1 maçta 90 dakika oynadı

Ligin ikinci yarısının başlamasının ardından 6 mücadelede forma giyen Aboubakar, sadece Kayserispor karşılaşmasında 90 dakika şans buldu. Avrupa Ligi´nde Hapoel Beer Sheva ile oynanan ilk maçta cezalı olduğu için forma giyemeyen Kamerunlu futbolcu, ikinci maçta ilk 11´de sahaya çıktı ve takımının ilk golüne imza attı. Aboubakar, bir sonraki turda da Olympiakos deplasmanında ilk 11´de görev aldı. 1-1 biten mücadelede Beşiktaş´ın golünü atan yıldız futbolcu, takımına da tur için büyük avantaj sağladı. Ligde 4 karşılaşmada forma giyen Aboubakar, 2-1 kaybedilen Karabükspor maçında 72. dakikada oyuna girip takımının golünü atan isim oldu. Yıldız golcü 3-1 biten Akhisar maçında 19 dakika, 1-0 sona eren Çaykur Rizespor mücadelesinde de 17 dakika sahada kaldı. Kayserispor maçında ilk 11´de sahaya çıkan 28 yaşındaki golcü, 90 dakika oyunda kalırken, sağ kanatta oynamasına karşın rakip fileleri 2 kez sarsmayı başardı.

12 gole ulaştı

Ligdeki gol sayısını 6´ya çıkaran Aboubakar, Beşiktaş formasıyla da bu sezon resmi maçlarda 12 gole ulaştı. Aboubakar, Şampiyonlar Ligi´nde 3, Avrupa Ligi´nde 2, Ziraat Türkiye Kupası´nda 1 ve Spor Toto Süper Lig´de de 6 kez gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş´la kamp yapamadı

Beşiktaş´a ağustos ayının sonunda transfer olan Aboubakar, siyah-beyazlı ekiple ne sezon başında ne de devre arasında kamp yapamadı. Yıldız futbolcu, ligin ortasında, Afrika Uluslar Kupası´na gittiği için takım kampına katılamadı. Afrika Uluslar Kupası´nda Kamerun´la şampiyonluğa uzanan Aboubakar, Hapoel Beer Sheva maçının ardından yaptığı açıklamada, "Takımımla hiç kamp yapamadım. Bu da ilk yarıdaki performansımı etkiledi. Ama şimdi iletişimim günden güne daha iyiye gidiyor. Bundan sonra daha fazla gol atacağım" ifadelerini kullanmıştı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli