ABD´DE HALKBANK DAVASINDA GELİŞME: SAVCILIK ATİLLA´YA KARŞI TEMYİZDEN VAZGEÇTİ
DÜNYA 7.12.2018 16:44:57 655 0

ABD´DE HALKBANK DAVASINDA GELİŞME: SAVCILIK ATİLLA´YA KARŞI TEMYİZDEN VAZGEÇTİ

Güney Bölgesi Federal Mahkemesi´nde Rıza Sarraf davasında yargılandıktan sonra 32 ay hapis cezasına çarptırılan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla´nın temyiz davasında, savcılık çapraz-temyiz başvurusunu geri çekti; ancak suçunun s

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Geoffrey Steven Berman imzasıyla sunulan, ekleriyle birlikte 200 sayfanın üzerindeki dilekçede savcılık, daha önce yaptığı karşı temyiz davasından vazgeçtiğini belirtti. Savcılık yeni başvuruyla da Atilla´ya daha önce hakim Richard Berman tarafından verilen 32 aylık mahkumiyet kararının onanmasını istedi.

 Savcılığın mahkemeye sunduğu karşı temyizden çekilme ve Hakan Atilla´nın cezasını onadığı dilekçe (indirmek için resme tıklayın)

Savcılığın mahkemeye sunduğu karşı temyizden çekilme ve Hakan Atilla´nın cezasını onadığı dilekçe (indirmek için resme tıklayın)

Savcılığın başvuru dilekçesinde, Rıza Sarraf´ın Abdullah Happani ile Hakan Atilla´yla ilgili konuşmasının kayıtları, temyiz mahkemesine delil olarak sunuldu. Savcılık, Rıza Sarraf´ın İran´a, Türkiye´den gıda karşılığında yapılan altın ticaretinde, Atilla´nın uzman olduğunu ve bunun kurulan suç şebekesinde karşılıklı olarak bilindiğini ifade etti.

Atilla´nın da, Rıza Sarraf´ın İran´a yönelik ABD ambargolarını delmek için kurduğu suç şebekesinin bir üyesi olduğunun mahkeme sürecinde tanıkların verdiği ifadeler ve eldeki delillerle kanıtlandığı belirtilerek Atilla hakkındaki mahkumiyet kararının, temyiz edilmemesi talep edildi.

VOA Türkçe´nin konuyla ilgili sorularını cevaplayan avukat Cahit Akbulut, ?Savcılık karşı temyiz davasını geri çekti ancak Hakan Atilla´nın masum olmadığı ve mahkumiyet cezasının onaylanması konusunda ısrarcı oldu? dedi.

Savcılık, temyiz başvurusuna itiraz gerekçelerini, eldeki delillere göre yaptığını belirterek itiraz dilekçesinden ayrı olarak mahkemeye sunduğu, ek delil dosyasında topladı. Savcılık delilleri şöyle sıraladı:

Savcılık karşı temyiz davasını geri çekti ancak Hakan Atilla´nın masum olmadığı ve mahkumiyet cezasının onaylanması konusunda ısrarcı oldu? - Avukat Cahit Akbulut

Rıza Sarraf´ın Atilla´nın da yardımcı komplocularından biri olduğu şebekede işbirlikçi bir tanık olarak verdiği ifadeler

Rıza Sarraf, çalışanları ve iş ortakları tarafından kullanılan e-mail hesaplarından elde edilen yazışmalar

Rıza Sarraf´ın şirketleri tarafından ABD´de finans kuruluşları üzerinden yapılan para transferi kayıtları

Rıza Sarraf´ın cep telefonundan elde edilen elektronik deliller

Türkiye´de Sarraf ve işbirlikçileri aleyhine başlatılan soruşturmada, Türk hükümet yetkililerinin, yolsuzluk ve rüşvet alma suçlamalarıyla ilgili yapılan takipte elde edilen telefon ve yazışmalarla ilgili kayıtlar

Sarraf´ın sahip olduğu şirketlerde yapılan aramalar sırasında ele geçirilen bilgisayar ve elektronik cihazlardan alınan kayıtlar. Ayrıca ofis aramalarında ele geçirilen belge ve fotoğraflar

Halkbank konusunda Atilla ve diğerleriyle olan iletişimleri ile ilgili olarak ABD Maliye Bakanlığı´na gelen belgeler ve yetkili tanıkların ifadeleri

Çapraz temyiz davası

Atilla´nın avukatları, New York İkinci Bölge Federal Mahkemesi´ne yaptıkları başvuruda, müvekkillerinin suçsuz olduğunu öne sürerek beraat etmesi talebinde bulunmuştu.

Bir üst mahkemeye yapılan başvuruda, avukatları Hakan Atilla´nın adil yargılanmadığı gerekçesiyle beraat etmesi gerektiğini savunmuş ayrıca hakkında verilen mahkumiyet kararının da bozulmasını istemişti.

Atilla´nın avukatları, masum olduğunu kaydettikleri müvekkillerinin hakkında, daha önce New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından Rıza Sarraf davasına eklenen iddianamenin de düşürülmesini talep etmişti.

Hakan Atilla´ya 32 Ay Hapis Cezası

Hakan Atilla´nın temyiz mahkemesine yaptığı başvuru sonrasında aynı mahkemeye temyiz başvurusunda bulunan savcılık, Atilla´nın yargılandığı davada işlediği suçunun tanık ifadeleri ve delillerle sabit görüldüğü gerekçesiyle, kendisine hakim tarafından verilen 32 aylık hapis ve 500 dolarlık para cezasının, işlenen suçun büyüklüğüyle aynı oranda olmadığını iddia ederek karşı temyiz davası açmıştı.

Savcılık Atilla´nın 32 aydan daha uzun hapis cezası almasını talep etmişti.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false