ABD ASKERLERİNİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLMESİ DAVASINDA 5 SANIĞA PARA CEZASI
GÜNDEM 6.05.2016 16:37:35 292 0

ABD ASKERLERİNİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLMESİ DAVASINDA 5 SANIĞA PARA CEZASI

İstanbul Eminönü´nde ABD´li iki askerin başına çuval geçirmeye çalışan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 13 kişinin yargılandığı davada mahkeme 5 sanığı "kasten hafif yaralama" suçundan 4´er bin TL para cezasına çarptırdı.

İSTANBUL (İHA) - Eminönü´nde 2 ABD askerinin başına çuval geçirme eylemine ilişkin haklarında dava açılan 13 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, tüm sanıklar adına savunma yapacağını belirtti. Yaptıkları eylemin ülkelerine ve insanlığa karşı sorumluluklarının gereği olduğunu belirten Cengiz,  "Eylemimizde haklıyız. Amerikan askerine geçirdiğimiz çuval, bu kararlılığın ve iradenin sembolüdür" dedi. Savunmanın ardından söz verilen diğer sanıklar da haklarında beraat kararı verilmesini talep ettiler.

HAKARET VE İZİNSİZ GÖSTERİDEN BERAAT
Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme tüm sanıklar hakkında ABD´li askerler, Mark Antony Craddock ve Henry Francisco Navarro´ya karşı, yargılandıkları "hakaret" ve izinsiz gösteri suçlarından beraat kararı verdi. Olay sırasında söylenen sözlerin hakaret niteliği ve kastı taşımadığına belirten mahkeme, "kasten yaralama" suçundan 8 sanık hakkında beraat kararı verdi.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI
Mahkeme sanıklar Mahir Ege Şimşek, Erkan Büyük, Ramazan Erkin Öncan, Ersoy İrşi ve Basri Erol Kızıldenizli hakkında, "hafif nitelikte kasten yaralama" suçundan 4´er bin TL para cezası verdi. Hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme sanıkların 5 yıl içinde aynı suçu işlememesi halinde davanın düşmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca sanık Eroy İşçi´nin attığı boya ile ABD´li askerin üstüne boya atarak, "mala zarar verdiği" gerekçesiyle, 2 bin TL para cezasına çarptırdı. Mahkeme bu cezanın da ertelenmesine karar verdi.
Kararın ardından sanıklar sloganlar atarak adliyeden çıktı. Sanıklar adliye önünde kendilerini bekleyen kalabalık grupla bir süre sloganlar attı. Grup, ?Çuvalı geçirdik, denize de dökeriz? diye slogan attı.

Grup adına daha sonra TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz açıklama yaparak, ?Yargılanan arkadaşlarımızdan 7´si suçlamaların hepsinden beraat etti. 5 arkadaşımız da adli para cezasına çarptırıldı. Bu cezalarda ertelendi. Biz bu bedeli de fazlasını da ödemeye hazır gençleriz. Yurttaşlarımıza, vatanımıza karşı sorumluluğumuz var. Mücadelemizi sürdüreceğiz? dedi.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli