ABART EGZOZA GEÇİT YOK
YAŞAM 2.07.2020 12:26:00 644 0

ABART EGZOZA GEÇİT YOK

“22-30 Haziran 2020 tarihleri arasında şok denetimler yapılmış ve toplam 10.646 araç kontrol edilmiş, kurallara uymayan sürücülere 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerince cezai işlem uygulanmıştır.”

Standart dışı, abart egzoz kullanımının çevreye verdiği rahatsızlık nedeniyle vatandaşlardan gelen şikâyetlerin artması üzerine, Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci ‘nin talimatı doğrultusunda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde sivil denetim ekipleri kuruldu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Abart egzoz taktırarak vatandaşların huzurunu kaçıran ve gürültü kirliliğine neden olan araçlar üzerinde Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sivil denetim ekiplerince, 22-30 Haziran 2020 tarihleri arasında şok denetimler yapılmış ve toplam 10.646 araç kontrol edilmiş, kurallara uymayan sürücülere 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerince cezai işlem uygulanmıştır.

Yapılan denetimler sonucunda; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 23/4. (Tescilli aracı plakasız kullanmak) maddesinden 35 sürücüye, 30/1-B (Diğer eksiklikler ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlike olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak) maddesinden 23 sürücüye, 32/3 (Mevzuata uygun olarak yapıldığı belgelenemeyen teknik değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaracak özellikte olması) maddesinden 40 sürücüye, 72 (Ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarını yönetmelikte belirtilen şartlara aykırı olarak araçlarda bulundurmak, bu tür cihazları kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak) maddesinden 85 sürücüye ve 67/1-D (Herhangi bir zorunluluk olmaksızın, karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracı el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi, “drift”) maddesinden 4 sürücü olmak üzere toplam 187 sürücüye cezai işlem uygulanmış, eksiklikleri görülen 34 araç eksiklikleri giderilinceye kadar trafikten men edilmiş ve “drift” atan 4 araç sürücüsünün ehliyetlerine 60 süre ile el konmuştur.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü olarak, gürültü kirliliğine yol açacak egzoz kullanan motosiklet ve otomobiller üzerinde denetimlerin aralıksız devam edecektir."

ABART EGZOZ NEDİR?

Abart, bir marka ismi olmasına rağmen bu tarz modeldeki tüm egzoz uçları için kullanılan bir isim haline gelmiştir. Ancak yasada bu isim genellikle gürültü çıkaran egzoz uçları için kullanılan genel bir terim haline gelmiştir. Araç, trafik vizesi alabilse bile egzoz muayenesi esnasında tespit edilen abart egzozlar nedeniyle ceza veya araç bağlama uygulanmaktadır.
Abart egzozlar vanalı tipte egzozlardır. Motordan tek parça halinde çıkan egzoz borusu üzerine egzoz susturucusu takıldığı şekilde montajı yapılır. Bazı modellerinde Sesi yükseltip alçaltmayı sağlayan uzaktan kumandası bulunmaktadır ve çok güçlü motor sesi almanızı sağlar.
Abart egzoz montajı da normal standart bir egzoz susturucu montajı gibidir. Dikkat edilecek noktalar, elektrikli olan modellerinde egzozdan çıkan kablolar aracın ön tarafına ulaşacak şekilde döşenir. Egzozla birlikte gelen kumanda alıcı system gücünü aküden alacak şekilde güç kabloları bağlanır. Egzozdan gelen kablolar kumanda alıcı sistemi üzerindeki uygun kısma bağlanır. Araç çalışır durumdayken egzozun kendi kumandasına basarak sess yükseltip alçaltılabilir.

(VŞ)


Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu