ABA GÜREŞİ DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONASI HATAY´DA YAPILACAK
SPOR 14.08.2017 14:17:53 777 0

ABA GÜREŞİ DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONASI HATAY´DA YAPILACAK

Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Uluslararası Aba Güreşi 8. Dünya Kupası Şampiyonası´nın 3 Eylül´de Hatay´da gerçekleşeceğini belirterek, "Bu proje Türk Milleti için yeniden şahlanış olacaktır" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi´nde bir açıklama yapan Öztek, Uluslararası Aba Güreşi 8. Dünya Kupası Şampiyonası´na 38 ülkeden sporcuların katılım sağlayacağını belirtti.

Öztek, Aba Güreşi sayesinde Türkiye´de barış, kardeşlik, hoşgörü ve sevecenliğini tüm dünyaya yayacaklarını kaydederek, ?Önümüzdeki Kurban Bayramı´nın üçüncü günü 3 Eylül´de medeniyetlerin beşiği, hoşgörü kentimiz Hatay´da, dünyanın en büyük güreş organizasyonundan biri yaşanacak. Uluslararası Aba Güreşi 8. Dünya Kupası Şampiyonası gerçekleştirilecektir. Bu mahalli, geleneksel güreş başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere bir çok kişinin gayreti ile mahalli olmaktan çıkmış ve evrensel bir spor haline gelmiştir. 8. Dünya Kupası´na 38 devletin katılımı beklenmektedir. 8 yılda gelinen noktada elliye yakın ülkeye Uluslararası Aba Güreşi tanıtılmış, bu ülkelerin çoğunda federasyonlar kurulmuş, hakemlik ve antrenörlük eğitimi verilmiştir. Avrupa ve Asya Kıtası´nda yoğunlaşan çalışmalarımız, bir süre sonra diğer kıtalara da atlayacaktır. Özellikle Türk Devletleri´nin ve Özerk Cumhuriyet´lerin kan kardeşi, can kardeşi Türkiye´de olabilme aşkı, batı ile doğu arasındaki köprü konumunda olan Türkiye´yi görme heyecanı, dünyada pek çok alanda söz sahibi soydaşları Türklerle birlikte aynı duyguları paylaşabilme düşüncesi ve de bir kısmı ile yüz yıl bir kısmı ile de bin yıl sürmüş hasretliği giderebilme duyguları, bu güreş sayesinde Moğolistan´dan Yakutistan´a, Kosova´dan Afganistan´a tüm Türk milletini bir araya getirmektedir. Aba güreşi sayesinde ülkemizin barış, kardeşlik, hoşgörü ve sevecenliğini tün dünyaya yayıyoruz ve ´Aba Güreşi için dünya barışı, dünya güreşi için aba güreşi´ diyoruz? dedi.

 ?Aba Güreşi ile sağlanan bu birliktelik neden yağlı güreşte, neden gökbörüde, neden ciritte, neden çevganda, tomakta, tulukta yaşanmasın. Bizim federasyonumuzun içinde aba güreşi ile birlikte hepsi Türk sporlarının hepsi mevcuttur. Yağlı güreşlerde dünya şampiyonası düzenleyebilmek için İsveç´in Dünya Yağlı Güreşi Federasyonu´nu kurmasını mı beklememiz gerekiyor. Nitekim dünyaya güreşi öğrettik fakat dünya güreşi federasyonunu kuramadık. Bizim için acıdır ki, Dünya Güreş Federasyonu İsveç´te kurulmuştur. Fakat biz ülkemizde ilki gerçekleştirdik. Ülkemizde Hatay merkezli Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu´nu kurduk. Biz çok geniş sportif teknik ve organizasyon bilgi birikimine sahibiz. Bugün benim gibi bilgisinden yararlanılmayan yüzlerce arkadaşım bulunmakta ve bizler Türk Dünyası Spor Olimpiyatları´nı gerçekleştirebilecek güçteyiz. Bugün Hatay çayırlarında kırka yakın ülkenin yiğitleri Er Meydanı´nda yarışıyorlarsa bu ülkemiz açısından çok önemlidir. 50 yıllık federasyonlar bile ancak 10 veya 15 ülke ile şampiyona düzenliyorlar. Bugün Hatay ve Kocaeli çayırları neden Türklerin olimpiyatlarına ev sahipliği yapmasın. Türk Milleti olarak gelin hep birlikte bu projeye sahip çıkalım. Devletten bu muhteşem projemize kucak açmasını isteyelim. Bu proje Türk Milleti için yeniden şahlanış olacaktır? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı