A MİLLİ TAKIM, UKRAYNA MAÇINA HAZIR
SPOR 31.08.2017 14:10:49 209 0

A MİLLİ TAKIM, UKRAYNA MAÇINA HAZIR

A Milli Takım, 2 Eylül´de Ukrayna ve 5 Eylül´de Hırvatistan ile oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası eleme karşılaşmalarının hazırlıklarına, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri´nde yaptığı antrenmanla devam etti.

Teknik Direktör Mircea Lucescu, yardımcıları Tayfur Havutcu, Carlo Nicolini ve Kerem Yavaş yönetiminde gerçekleştirilen idmanda milli futbolcuların hırslı ve istekli oldukları gözlendi. Tedavisi devam eden Burak Yılmaz, fizyoterapist eşliğinde salon çalışması, milli takım kampına bugün dahil olan Emre Mor ise takımdan ayrı koşu yaptı. Kaleciler Volkan Babacan, Cenk Gönen ve Serkan Kırıntılı ise antrenör Alper Boğuşlu nezaretinde çalıştı.

A Milli Takım, bugün saat 10.30´da Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri´nde basına kapalı olarak yapılacak antrenmanın ardından, saat 15.00´te Sabiha Gökçen Havalimanı´ndan Ukrayna maçının oynanacağı Harkiv´e seyahat edecek.

HIRVATİSTAN MAÇI MİSAFİR TRİBÜN BİLETLERİ TÜKENDİ

A Milli Takımımızın Hırvatistan ile 5 Eylül 2017 Salı günü oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri maçının misafir tribün bilet satışı da sona erdi.

Eskişehir Yeni Stadyumu´nda oynanacak maçın Türk futbolseverler için taraftarkulubu.tff.org sitesinden satışı gerçekleştirilen biletleri, 16 Ağustos´ta tükenmişti.

Hırvatistan Futbol Federasyonu, misafir tribününde kendileri için ayrılan kontenjanı kullanmayacağını ve bu biletleri Türkiye Futbol Federasyonu´nun kullanımına bıraktığını bildirince Eskişehir Atatürk Stadyumu gişelerinden satışa çıkan biletler de tükendi.             

MİRCEA LUCESCU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu´nda 2 Eylül´de deplasmanda Ukrayna ve 5 Eylül´de Eskişehir´de Hırvatistan ile oynayacağımız karşılaşmalar öncesi Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri´nde basın toplantısı düzenledi.

Mircea Lucescu, basın toplantısında, Oğuzhan Özyakup´u sonradan kadroya davet etmesine açıklık getirerek, "İlk olarak, bu benimle Oğuzhan arasında olan bir şey. Kendisine telefon ettim. Sadece aptallar fikirlerini değiştirmez. Bizim ikinci maçımızın bile hakemleri değişti. Pazar gününden önce futbolcu listesi verdik. Üç maçla ilgili Beşiktaş kaptanı olarak onu formda görmedim, ardından en son maçını izledim ve biraz daha farklı düşüncelere sahip oldum" diye konuştu.

Telefon görüşmesinde durumu Oğuzhan´a da izah ettiğini belirten Lucescu, "Kendisine ´Durumun sana bağlı, bu saatten sonra ben seni burada, ekipte görmek istiyorum.´ dedim. Sonuçta aramızda hiçbir sorun yok. Zaten önemli olan hayatta, hata yaptığınız zaman bunu tekrar etmemek ve gerekli önlemi almak. Bu konuda artık bir problem yok" ifadelerini kullandı.

ARDA TURAN İKİNCİ ŞANSI HAK EDİYOR

Daha önce A Milli Takım kariyerini sonlandırdığını açıklayan Arda Turan´ı yeniden aday kadroya almasına değinen Lucescu, tecrübeli oyuncunun affedilmeyi hak ettiğini dile getirdi.

"Ben de bazı şeyler duydum. Herkesin ikinci bir şansı olması gerektiğine inanıyorum. Eminim o da çok üzgündür. Onunla konuştuğum zaman bana ´Ben Türk´üm, kalbim Türk.´ dedi. Bakacağız. Şu anda bizimle beraber. Türk futbolunun çıkmış olduğu dünya kupası yolculuğunda o da bizimle. Hazır mı değil mi ona bakacağız. Basınla olan ilişkisi farklı bir konu. Bunun hakkında konuşmak için henüz çok az zamandır buradayım. Umut ediyorum siz de kendisine yardımcı olacaksınız. Genç bir arkadaşınızın bazı anlarda kafasını kaybettiğini, sinirlendiğini görebilirsiniz. Ancak Türk futbolu adına, bütün emeklerin karşılığında affedilmeyi hak ediyordur. Aynı tavır devam ederse bunun anlamı farklı olur. Hayat tecrübemde ben insanları o şekilde yargılarım, o şekilde değerlendiririm. Bana üzgün olduğunu söyledi."

İLK İKİ MAÇIMIZ ÇOK ÖNEMLİ

Grupta Ukrayna ve Hırvatistan ile yapacakları karşılaşmalara değinen tecrübeli teknik adam, "İlk iki maçımız çok önemli. O yüzden en iyi oyuncuları aldım. En iyi hazırlanmış olanları, en tecrübeli olanları, ruhlarını en çok verebilecekleri ve motive olabilecekleri aldım" diye konuştu.

Az zaman kaldığını ve bu nedenle çok genç oyunculara şans verme durumları olamayabileceğini ifade eden Lucescu, "Kısa zamanda başarı için bu tecrübeli arkadaşlara ihtiyacımız vardı. Bir maçtan öbür karşılaşmaya 5-6 oyuncu değiştirebilirsiniz. İmaj, tecrübe bakımından fark olabilir ama değer bakımından hepsi aynı seviyede diyebilirim. Hepsini Türk futbolunun tekniğine, kapasitesine, sahada verilecek savaşa uygun olarak motive etmek lazım" değerlendirmesinde bulundu.

İlk rakipleri Ukrayna´yı değerlendiren Lucescu, şunları kaydetti:

"Çok iyi organize olmuş ekibe karşı mücadele vereceğiz. Fizik olarak daha iyi hazırlanmış bir ekip. Son oynanan karşılaşmalara göre bizden 7 kilometre daha çok koştular. Onlara boş alan bırakmamaya çalışacağız çünkü bu açıdan bizden daha iyiler. Teknik ve tecrübe olarak bu konuyu halledeceğimize inanıyorum, onları bu şekilde alt edebileceğimizi düşünüyorum. Tecrübelerine saygım var. Onlarla geçmişte kalan uzun bir hikayem var. Bana karşı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Ben de kazanmak için daha fazlasını vereceğime eminim."

Ukrayna´ya karşı avantajları olduğunu vurgulayan Lucescu, "Onlar bizi tanımıyor, biz onları tanıyoruz. Ukrayna çok iyi ekip ama karşılarında Türkiye olacak. Sonuçlar bazen sizin istediğiniz gibi olmayabiliyor ama biz neticeye odaklanacağız. Bir anlık hata, bir dikkatsizlik, hakem hatası sonuca etki edebilir ama bu maçı kazanmak için her şeyi yapacağız. Akılla ve dikkatle bunu yapacağız. Ukrayna bu konuda daha şanslı tabii ki, 40 bin seyircileri olacak. Onlar da Rusya´da olmak istiyorlar, biz de olmak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    10264,01%-0,70
  • DOLAR

    32,25% 0,00
  • EURO

    34,70% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2396,18% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3891,70% -0,29
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli