“YOKSUL HALKA KÖMÜR DAĞITMAK YERİNE ÜCRETSİZ ELEKTRİK VERİLMELİ”
SAĞLIK 29.03.2020 13:36:00 642 0

“YOKSUL HALKA KÖMÜR DAĞITMAK YERİNE ÜCRETSİZ ELEKTRİK VERİLMELİ”

Dogu Akdeniz Çevre Dernekleri   “Corona virüsün sebebi iklim değişikliği , iklim değişikliğinin sebebi ise kömür -petrol  tüketimidir,” savı ile “Aile, Çalışma ve Sosyal Polİtikalar Bakanlığı’na başvurdu, talep reddedilince de Danıştay’a dava açtı

CORONA VİRUS SALGININA NEDEN OLAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ VE HAVA KİRLİLİĞİNİ ENGELLEMEK İÇİN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINA KARŞI  " YOKSUL HALKA ÜCRETSİZ KÖMÜR DAĞITIMININ DURDURULMASI -BUNUN YERİNE ÜCRETSİZ ELEKTRİK VERİLMESİ - " TALEPLİ DAVA AÇILDI

Dogu Akdeniz Çevre Dernekleri   Gönüllü Avukatı   İsmail Hakkı  Atal   konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:                                                                                                            

“Aile, Çalışma ve Sosyal Polİtikalar Bakanlığının yoksul halka ücretsiz kömür dağıtılması şeklindeki yardımın derhal durdurulması ve Türkiye'de %35 enerji arz fazlası da  imkan verdiği için bedeli Devlet tarafından  karşılanarak yoksul ailelere ücretsiz elektrik verilmesi ve yoksul semtlerde güneş enerji sistemlerinin kurulması" yönündeki  24.12.2019 tarihinde yaptığımız başvuru reddedildiğinden;  Bakanlığa karşı "kömür dağıtımının durdurulması ve yoksul halka ücretsiz elektrik verilmesi"  TALEPLİ DAVAMIZI   24.03.2020 tarihinde Danıştay'da  açtık. ( Davacıları Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri , Adana Tabip Odası , Ziraat Mühendisleri Odası )

Gezegendeki  insan uygarlığını  alt üst eden CORONA VİRUS'ün ,İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ nedeniyle MUTASYONA uğradığını  ve salgın hale geldiğini , ayrıca aşırı artan nüfus nedeniyle çok geniş alanlarda yapılan tarımsal faaliyetlerin ve hayvancılığın bir hayvan türünde görülen bir hastalığın başka bir hayvan türüne geçmesine neden olduğunu  , yine küreselleşen dünyada insanların sürekli yer değiştirmesi  nedeniyle virüs yayılımının kontrol edilemeyeceğini bilim insanları 2010 yılı ve  öncesinde  akademik çalışmalarla belirlemişlerdir.  ( Bkz. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2874344/#R5) 2014 yılında yayınlanmış başka bir akademik çalışmada ise hayvanlardan insanlara geçen ve zoonotic denilen EBOLA , SARS , KUŞ GRİBİ ve  CORONA VİRÜS gibi salgın hastalıkların dünya genelinde artışta olduğu belirlenmiştir.( Bkz. .   Global rise in human infectious disease outbreaks | Journal of The Royal Society Interface)

          Corona virüsün sebebi iklim değişikliği , iklim değişikliğinin sebebi ise kömür -petrol  tüketimidir. Kömür ve petrol kullanımı gezegen ekosisteminde bir dizi değişikliklere  yol açarak  iklim sisteminin bozulmasına neden olmaktadır. İklim değişikliğinin neden olduğu salgın hastalıklar ise ülkemizin ve insanlığın geleceğini tehdit eder hale gelmiştir ve ARTIK KÖMÜR -PETROL TÜKETME LÜKSÜMÜZ YOKTUR. CORONA VİRÜSLERİN NEDENİ OLAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ DURDURAMADIĞIMIZ TAKDİRDE ÜLKELERİN   “SALGIN HASTALIKLARA AYIRDIĞI BÜTÇE, AÇILAN HASTANELER , CORONA VİRÜS TESTLERİ vs. sadece BATAKLIKTA SİNEK AVLAMAYA BENZEYECEKTİR.”

         Bütün bu süreç ve bilimsel veriler uygarlik tarihindeki en kritik ,en yaşamsal  ,insan uygarlığının geleceğini belirleyecek bir kac 10 yılı yaşadığımızı göstermektedir.Sistemi  dönüştürmek, iklim sistemini ve gezegeni korumak ;kömür-petrol kartellerine ve onların uzantılarına  karşı mücadele  etmek zorundayiz . Kaybedecek zaman yok .Aksi takdirde yeni  corona virüsler,yeni salgın hastalıklar ve yeni savaşlar olacak. Kömür -petrol kartellerinin domine ettiği kapitalizmin,  kendi kendisini ve insan uygarlığını  yok edecek bir canavara dönüştüğünü  anlamali ,corona'lar nedeniyle artık kaybedecek konforlu alanlarımzın olmadığı gettolarımızdan çıkmali ,ülkemiz ve insanlığın geleceği  adina birlesmeli ve mücadele etmeliyiz. Aksi takdirde "çocuklarimizdan ödünç aldığımız "gezegeni, iklim sistemini ve kaynaklarını yok etmekten dolayı  çocuklarımıza ,vicdanımıza ,insanlığa  ve de en önemlisi Yaradan'a karsi sorumlu olacağız .

                Gezegen tarihindeki tum mucadelelerin  kazananı kaybedeni farklı  oldugu halde ;çevre ekoloji mücadelesinin kazanani da kaybedeni de aynı .İNSANLIK . DIN ,  MEZHEP, ETNIK KOKEN, SİYASİ DÜŞÜNCE AYIRT ETMEKSİZİN  herkesi AMA HERKESİ ,yaşama hakkı  mücadelesi  haline gelen iklim krizi ve çevre  mücadelesinde BİRLEŞMEYE çağırıyorum.  Zenginligimiz olan bütün farklılıklarımızın yanında hepimizin DNA'sı aynı ve  hepimizin nefes alacak havaya ,yiyecek ekmeğe ve içecek suya ihtiyacı var.VE IKLIM DEGISIKLIGININ-DOGAL EKOSISTEMLERIN BOZULMASININ YOL ACTIGI OLDURUCU CORONA VIRUS MUTASYONU INSAN VUCUDU SECMIYOR ; AYIRT ETMIYOR .CEVRE-EKOLOJI -YASAMA HAKKI MUCADELESINDE Hep BIR'likte @INSANLIK .......”

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false