“Yeşil Küre” Projesine CHP’den Yanıt
SİYASET 18.06.2020 11:46:00 601 0

 “Yeşil Küre” Projesine CHP’den Yanıt

AKP tarafından sosyal medyada “Etik Farkındalık” adıyla başlatılan “Yeşil Küre” uygulamasının kısa süre içinde sona erdirilmesine CHP’den yanıt geldi.

 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, sona erdirilen projeye ilişkin; “Birilerinin başarı hikayesi diye lanse etmeye çalıştığı ‘yeşil küre’ projesinin yegane başarısı, AKP’nin sosyal medyadaki yozlaşmanın ve kirli dilin kaynağını ayan beyan ortaya sermesi olmuştur. AKP’nin sosyal medyada “AKP'den olmayanları” fişlemenin bir aracı olarak kullanma niyeti ile başlattığı proje, “yeşil küre”li hesapların ardı ardına yaptığı paylaşımların kamuoyunda yoğun tepkiyle karşılanması sonucunda apar topar sonlandırılmıştır." dedi.

Adıgüzel, şuınları kaydetti:

"Her ne kadar proje sonlanmış olsa da, kısa sürede, “yeşil küre” projesi sayesinde, asıl kimin etik değerlere ihtiyacı olduğunu görmüş olduk. Örneğin; Canan Kaftancıoğlu’na, Meral Akşener’e, Başak Demirtaş’a ve daha birçok kişiye sosyal medyadan cinsiyetçi saldırılarda bulunanların hangi zihniyeti yansıttıklarını bu sayede öğrendik. Yıllardır kökü kazınamayan trol hesapları yeşil küre ile işaretleyerek kapatılmalarına olanak sağlayanlara aslında teşekkür etmemiz gerekiyor. Sayelerinde sosyal medya huzura erdi” 
“AKP'nin Etik Macerası Kısa Sürdü”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel, açıklamalarında şu sözlere yer verdi:
“AKP başta Twitter olmak üzere bugüne kadar sosyal medyayı hiçbir etik değeri bünyesinde barındırmayan, hakareti, cinsiyetçiliği, iftirayı, yalanı hatta ve hatta küfürü ve tacizi kendine düstur edinmiş trollerinin özgürce at koşturacağı bir yer olarak gördü. Sosyal medyada AKP trolleri fütursuz ve saldırgan dil kullanmaya o denli alışmıştı ki, hesaplarına ekledikleri “yeşil küre”nin nasıl bir etik sorumluluk yüklediğini idrak dahi edemediler. AKP sosyal medya troller vasıtası ile kamuoyunu dizayn edebileceği bir mecra olarak kullandı. Ancak sözde etik değerleri korumak adı altında başlattıkları “yeşil küre” projesi sayesinde tüm bu kirli zihniyet açığa vuruldu. AKP bir bakıma bumerang misali döndü, kendisini vurdu. Zaten apar topar projeyi sona erdirmelerinden de bu anlaşılıyor. AKP temsilcilerinin hesaplarından yeşil toplar teker teker düşerken, etik kurul hesaplarının da kapatıldığını görüyoruz.
Öte yandan, projenin baş mimarlarından Mahir Ünal yaptığı açıklamada diğer siyasi partileri bu projelerine destek vermemekle suçluyor. Sosyal medyadaki dezenformasyonun baş aktörleri ‘Aktrollerle’ nam salmış bir partinin diğer partileri kendilerine destek vermemekle itham etmesi de ayrıca manidardır. Etik değerler üzerinden başkalarını itham edecek en son parti AKP’dir. Twitter tarafından troll hesapları kapatılınca, asılsız, sahte belgelerle CHP’ye kumpas kurmaya çalışanların etik değerlerden bahsetmeye söz hakkı yoktur. Mahir Ünal önce kendi trollüğünün hesabını versin, CHP’den özür dilesin.” 

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı