“ŞEFLERİN UÇAK BİLETİ ADANA’YA TURİZM YATIRIMI SAYILIR MI?”
SİYASET 15.12.2019 09:53:00 639 0

“ŞEFLERİN UÇAK BİLETİ ADANA’YA TURİZM YATIRIMI SAYILIR MI?”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’e yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 13 yabancı mutfak şefinin ulaşım masrafı ve tanıtım materyalleri için ayrılan bütçeyi ‘turizm yatırımı’ olarak açıkladı

Kent merkezine 30 dakikalık mesafeyle güney ve doğusunda denize, kuzey ve batısında yaylaya, dağ ve doğa turizmine olanağı bulunan Adana’nın son yıllarda turizm yatırımlarından hiçbir şekilde nasiplenemediği ortaya çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bazı sorular yönelten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’e eksik de olsa yazılı yanıt geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Adana’nın son yıllarda turizm yatırımlarından hiçbir şekilde yararlanamadığını aktaran ve bunun nedenini açıklamasını isteyen Dr. Şevkin, “Adana’ya herhangi bir turizm yatırımı yapıldı mı?” sorusunu yöneltmişti.

BAKAN ERSOY, ŞEFLERİN UÇAK GİDERLERİYLE ÖVÜNDÜ

Dr. Şevkin’e verdiği yanıtta yatırım olarak 4-6 Ekim 2019 tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin organizasyonuna Fransa, Yunanistan, Tunus, Lübnan, Kolombiya ve Arnavutluk’tan katılım sağlayan 13 şefin uçak bilet giderlerinin Bakanlık tarafından karşılandığını ve etkinliğe destek verildiğini açıklamakla yetinen Bakan Ersoy, broşür, materyal basımını da yatırım olarak lanse etti. Ersoy, “2019 yılında, Adana ilimizin tanıtımında kullanılmak üzere broşür, harita vb. materyallerin basılması amacıyla, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze ödenek gönderilmiştir” diye konuştu.

BAKANLIK, YABANCI SOSYAL MEDYAYA REKLAM VERMEKLE YETİNİYOR!

Bakan Ersoy, Turizm Bakanlığı’nda AR-GE çalışmaları ve aktif kullanıcı tanıtım portalını da sorgulayan Dr. Şevkin’e verdiği yanıtta, “Türkiye’nin yurtdışına açılan kapısı olan web sitesi ile birlikte tüm sosyal medya hesaplarını ‘goturkey’ çatısı altında birleştirdik” dedi. Bakan Ersoy, ayrıca 2019 yılında 38 ülkede facebook, google, instagram, twitter, youtube gibi global mecraların yanı sıra Rusya ve Çin gibi ülkelerin kendi popüler mecralarında dijital reklam kampanyaları gerçekleştirdiklerini, 2020’de ülke sayısını 45’e çıkaracaklarını belirtti.

“ADANA’YA ŞAŞI BAKILIYOR!”

Bakan Ersoy’un bu açıklamalarının acı bir itiraf niteliğinde olduğunu ifade eden Dr. Şevkin, “Türkiye’nin en özel ve güzel kentleri arasında yer alan Adanamız eşsiz doğa, deniz, sahil, tarih, kültür ve turizm olanaklarına sahipken 17 yıllık süreçte hiçbir şekilde yatırıma sahne olmadı. Sayın Bakanın son yıllarda Adana yatırımı olarak açıkladığı yabancı şeflerin ulaşım masrafları ve tanıtım broşürleri için ayrılan ödenek Adanalıların ‘yatırımsızlık’ serzenişinin ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkarmıştır” dedi. Türkiye’nin turizm olanaklarının uluslararası boyutta da yeterince öne çıkarılamadığını ve AR-GE’nin web sitesini yenilemekten ibaret olamayacağını vurgulayan CHP’li Dr. Şevkin, son 17 yılda kurulan tüm hükümetlerin Adana’ya tam anlamıyla şaşı baktığını vurguladı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli