İMO’DAN GÖREVDEN ALMALAR KONUSUNDA AÇIKLAMA
SİYASET 8.04.2020 15:52:00 1027 0

İMO’DAN GÖREVDEN ALMALAR KONUSUNDA AÇIKLAMA

İMO Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur Seyhan Belediyesinde gerçekleştirilen görevden almalar nedeniyle açıklama yaptı

İnşaat Mühendsileri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur Seyhan Belediyesinde, Başkan Yardımcısı Hıdır Çak ve Emlak İstimlak Müdürü Turan Yılmaz’ın görevden alınması, Teknik Başkan Yardımcısı Ulaş Toros’un bağlı müdürlüklerindeki yetkisinin kaldırılması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Bu sıkıntılı günleri, belde halkının daha iyi hizmet alması için çalışmaya ayırması gereken Seyhan İlçe Belediyesinin, hiçbir gerekçe göstermeden yaptığı bu operasyonun kabul edilemez olduğunu belirten Aksungur, özellikle bu dönemde yapılmasının, konunun sessiz sedasız geçiştirilme çabası olduğunu, yapılanın toplumsal etik anlayışına da uygun olmadığını vurguladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm ülkemizin tehdit altında olduğu şu günlerde, halkımızın iş, aş ve can derdine düştüğünü, hemen hemen her kurum ve kuruluşun, bu sorunun en az kayıpla atlatılması çabası içinde olduğunu ifade eden Aksungur; Merkezi Hükümetin, Yerel Yönetimlerin gerek Büyükşehir gerekse İlçe Belediyelerinin bu çalışmanın içinde yer alıp, salgının kontrol altına alınması için çalışmaları, kentlerdeki yaşamın idamesinin sağlanması açısından görevleri olmakla birlikte öte yandan insani ve toplumsal bir sorumluluk olduğunu da ifade etti.

Aksungur sözlerine şöyle devam etti:

“Ancak; Seyhan İlçe Belediyesi, böylesi bir dönemde hiçbir gerekçe göstermeden Başkan Yardımcısı, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Üyesi, İnşaat Mühendisi Hıdır Çak’ı ve Emlak İstimlak Müdürü, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Harita Mühendisi Turan Yılmaz’ı görevlerinden almış,  görev alanlarını uzmanlık konusu bu alanlar olmayan diğer başkan yardımcılarına bağlamıştır. Yine Belediye Meclis Üyesi, Teknik Başkan Yardımcısı İMO Adana Şube Üyesi Ulaş Toros’a bağlı müdürlükleri diğer başkan yardımcılarına bağlayarak, Toros’u etkisiz ve işlevsiz hale getirmiştir.

Seçimlerden bu yana tam bir yıl geçmiş olmasına rağmen henüz Seyhan halkının önüne Seyhan ilçesinin ihtiyaçlarını gözeten, sağlam perspektife dayalı, beldenin sorunlarını çözmeye hizmet edici bir program sunup, kentlinin yaşam konforunu arttıracak bir çalışmanın içinde olmamışken, bu hizmetlerin sağlanmasında canla-başla çalışan, her biri kendi alanında deneyimli kişileri görevden almakta, etkisiz duruma getirmekte beis görmemiştir.

Bu yapılan;  kabul edilebilir bir durum değildir! Arkadaşlarımızın görevden alınması, alınma biçimi, zamanı her şeyiyle ayrı bir uygunsuzluk içermektedir.  İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak Seyhan Belediyesinin bu icraatını esefle kınıyoruz.

Özellikle bu dönemde yapılması, konunun sessiz sedasız geçiştirilme çabasıdır,   toplumsal etik anlayışına aykırıdır. Kendilerini  “sosyal demokrat belediyecilik” anlayışı içinde tanımlayan yöneticilerden beklenilmeyecek bir durumdur.

Bilindiği üzere kent halkının yaşam kalitesinin arttırılmasına yönelik belediye çalışmaları, büyük ölçüde mühendislik- mimarlık-şehir plancılığı-peyzaj mimarlığı hizmeti alınarak sağlanabilmektedir.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubemiz; geçmiş seçim dönemlerinde olduğu gibi bu seçim döneminde de yaptığı bilgilendirmelerle,  etkinliklerle, çalışmalarla tüm adana halkına, siyasi partilere ve adaylarına; yerel yönetimlerde nasıl ve hangi çalışmaların yapılması hususunda görüşlerini açıkça deklere etmiştir. Bu anlayış doğrultusunda da yapılan çalışmaların, uygulamaların takipçisidir.

Gerekçe göstermeden görevden alınan üyelerimizin zaman kaybedilmeden görevlerine iadesini talep ederken, her zaman olduğu gibi bundan sonra da belde halkının yararına olan her çalışmanın yanında duracağımızı, aksine çalışmaların da şiddetle karşısında olacağımızı belediye başkanlarına ve Adana kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”

 

--


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı