GELİBOLU’DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
GÜNDEM 11.08.2019 23:16:00 993 0

GELİBOLU’DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Çanakkale’de Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

Çanakkale'de Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Behramlı köyüne yaklaşık 2 buçuk kilometre uzaklıkta olan arazide neden çıktığı belirlenemeyen ufak çaplı yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler, itfaiye ekiplerinin karadan tüm müdahalelerine rağmen gece boyunca söndürülemedi. Bölgeye çevre illerden itfaiye ekipleri sevk edilirken, gece koşulları sebebiyle alevlere havadan müdahale edilemedi. Gece boyunca 20 araç, 72 arazöz ve 250 personelle aralıksız yürütülen söndürme çalışmalarına köylüler de katıldı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da yangın haberinin duyulması ile bölgeye gelerek gelişmeleri yakından takip etti ve ekiplerden bilgi aldı.

Saatler süren söndürme çalışmalarının ardından Orman Koordinasyon Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yangının sabah saatlerinde havadan da müdahale ile kontrol altına alındığı belirtildi. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Yangının bilançosu henüz açıklanmazken, çok sayıda yaban hayvanın öldüğü belirlendi.

Öte yandan yangın bölgesi havadan görüntülendi.

“100 HEKTARLIK ORMAN ALANINDA ETKİLİ OLDU”

Yangın sönndürme çalışmalar sürerken Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Behramlı köyü yakınlarında çıkan yangının 100 hektarlık bir alanda etkili olduğunu belirterek, "Şuan itibariyle 10 helikopter 72 arazöz 10 tane iş makinesi ve 250 personelimiz ile beraber bu yangını kontrol altına almak için mücadele ediyoruz" dedi.

Dün akşam 22.30 sularında Behramlı köye yaklaşık 2 buçuk kilometre uzaklıktaki arazide çıkan yangın ile ilgili bilgileri paylaşan Karaacabey, “Dün akşam 22.22'de yangın başladı. 22.36'da da ilk müdahale yapıldı. Şuan itibariyle 10 helikopter 72 arazöz 10 tane iş makinesi ve 250 personelimiz ile beraber bu yangını kontrol altına almak için mücadele ediyoruz. Sevindirici olan husus; bir insan canına zarar gelmemiş olması. Burada belki binlerce ağaç zarar gördü, hayvanlar da zarar gördü. Ondan dolayı üzüntülüyüz. Ancak dediğimiz gibi tesellimiz bir insan canına zarar gelmemiş olması. Şuan itibariyle yangın kısmen kontrol altında diyebiliriz. Ancak sahanın içinde dumanlar var. İnşallah en kısa sürede bunları da söndüreceğiz, soğutacağız. Şuan çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 100 hektarlık bir alanda olan bir yangın ancak bunların içinde yanmamış kısımlar ve ziraat arazileri de var. Bunu yangın tamamen söndürüldükten sonra alanın boyutunu daha net ifade edebileceğiz. Yangının çıkış sebebi ile ilgili henüz bir tespit yapılabilmiş değil ancak bununla alakalı yetkililerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. İnşallah en kısa sürede sebebini, faili varsa failini bir an önce öğreniriz” şeklinde konuştu.

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false