Başkan Akay esnaf ve zanaatkârla buluştu
YEREL 22.06.2020 11:33:00 549 0

 Başkan Akay esnaf ve zanaatkârla buluştu

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, ilçede bulunan emek yoğun üretim yapan zanaatkârları ziyaretinde dijitalleşen dünyada zanaatın daha da önem kazandığını söyledi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, salgının belli bir noktada kontrol altına alınmasıyla sosyal mesafe önlemleri dikkate alarak gerçekleştirdiği istişare toplantılarına esnaf ve zanaatkarlarla devam etti.

Başkan Akay, hafta sonunu el emeğiyle mobilya üretimi yapan zanaatkârları ve esnafı ziyaret etti. Havuzlu Bahçe Mahallesi çevresinde kümelenen esnaf ve zanaatkârlarla sohbet eden “Hayırlı İşler” ve “Kolaylıklar” dileğinde bulunan Başkan Akay mahalle arasına sıkışmış iş yerlerinin Mobilya iskeleti üretimi konusunda Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. Esnaf ve zanaatkâr ise “Pandemi sürecinde 3 ay çalışamadık. Şimdi 1 saat fazla çalışmak istesek, vatandaş haklı olarak rahatsız oluyor ve şikâyetini dile getiriyor.  Yerleşim alanı içinde iş yeri olmasının handikapını yaşıyoruz” diyerek yaşadıkları sorunlarını aktardı.

“DİJİTALLEŞEN DÜNYADA EL EMEĞİ ÜRÜNLER DAHA DA DEĞER KAZANDI”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da el emeği ile şekillenen çıraklık kalfalık ve ustalık bağıyla ilerleyen zanaatın (sınaat) artık tüm dünyada daha da önemsendiğini kaydetti. Dijitalleşen dünyada el emeği ürünlerin değerinin katbe kat arttığına dikkati çeken Başkan Akay, “Belediye olarak üretime büyük önem veriyoruz. Üreten zanaatkârın ellerinde şekillenen ürünler sadece Adana ve Türkiye’de değil Ortadoğu ve diğer ülkelerde de ciddi karşılık buluyor. Her alanda üreten zanaatkar veya çiftçi için ne yapabiliriz, katma değeri yüksek ürünlerin oluşumuna katkımız nasıl olur, onları üretime daha fazla nasıl yönlendirebiliriz, nasıl katkımız olur onu araştırıyoruz” dedi.

“MOBİLYA, AYAKKABI VE KONFEKSİYON’DA HEDEF AVRUPA OLMALI”

Bölgede etkin şekilde yapılan Mobilya, Ayakkabı ve Konfeksiyon ürünleri üretiminin zanaatkârlarca gerçekleştirildiğini anımsatan Başkan Akay “Hiçbir zanaat kitaptan öğrenilmez. Bölgemizde Mobilya, ayakkabı ve konfeksiyon üretimi yılların tecrübesiyle yoğrulmuş zanaatkarlarca yapılıyor. Ancak zanaatlarımız yetenekli ellerini maalesef fason üretim için kullanmak durumunda kalıyor. Bir İtalya bir gömleği bizden daha iyi dikemez. Ama onlar bu işi endüstriye dönüştürmüş. İtalyanlar, kentimizde fason olarak bir gömleği diktirip, üzerine marka koyup 10 lira yerine 100 liraya yine bize satabiliyorlar. İşte bizim de hedefimiz 10 liralık gömleğin bizim zanaatkarımız tarafından 100 liraya satılabilmesinin önünü açmak. Bunun için üretene altyapı konusunda destek olmanın yollarını arıyoruz. Bu konudaki desteğimiz mesela bir okul olabilir, Fuar gibi ürünlerin gösterildiği mekanlar olabilir. Veya benzer altyapı destekleri olabilir. Hedefimizi Avrupa olarak belirleyip zanaatkârın el emeğinden ortaya çıkan ürünlerin “katma değeri yüksek ürünler” haline getirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli