ALİ BABACAN’DAN KUVVETLER AYRILIĞINA DAYALI ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ KURMA VAADİ
SİYASET 11.03.2020 17:46:00 620 0

ALİ BABACAN’DAN KUVVETLER AYRILIĞINA DAYALI ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ KURMA VAADİ

Ali Babacan yeni kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi'nin tanıtımınında TBMM'yi yürütmeyi etkin şekilde denetleyen bir organ haline getireceklerini söyledi

Ali Babacan yeni kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi'nin tanıtımını Ankara'da düzenlenen bir toplantı ile yaptı. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan partisinin kuruluş töreninde yaptığı konuşmada parti programını tanıtarak partisinin önceliklerini ve Türkiye vizyonunu anlattı. Babacan'ın konuşmasında demokrasi ve hukukun üstünlüğü vurgusu öne çıktı.

Babacan kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan özgürlükçü, katılımcı, çoğulcu demokrasinin inşa edilmesinin partinin öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. Babacan TBMM'yi yürütmeyi etkin şekilde denetleyen bir organ haline getireceklerini kaydetti.

Partinin açılış toplantısında konuşan Babacan siyasetin sürekli dışlayıcı, ötekileştirici bir dil kullanmasına karşı olduklarını ve hayatın her alanını siyasetin hesapsızca kaplamasına itiraz ettiklerini vurguladı.

Babacan, konuşmasında "Bir bakıma üzerimizde toplumsal ve ahlaki bir sorumluluk hissederek bu yola çıktık. Bugün yepyeni kadrolarla, tertemiz sayfalar açma zamanıdır. Vakit yenilenme vaktidir. Türkiyemizin devası buradadır" ifadelerine yer verdi.

Babacan, "Bizim için siyaset dürüstlüğün ve erdemin her koşulda hakim değer olmasıdır, herkesin insan onuruna yaraşır şekilde barış ve huzur içerisinde yaşamasının temin edilmesi, tek bir vatandaşımızın bile bu ülkede kendini dışlanmış, öteki hissetmemesidir. İnsan varsa devlet vardır anlayışıyla hareket edilmesidir" şeklinde konuştu.

Babacan: Herkesin yaşam tarzına sonuna kadar saygılı olacağız

Babacan, konuşmasında, "Bizim için siyaset başta kadınlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın özgürlüğüdür, güvenliğidir. Çocuklarımız ve gençlerimizin iyi bir eğitim almasıdır. Herkes için sosyal adaletin temin edilmesidir. Kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğü esasına dayanan özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu demokrasinin inşa edilmesidir" ifadelerini kullandı ve ekledi:

"Siyasetin sürekli dışlayıcı, ötekileştirici bir dil kullanmasına karşıyız. Hayatın her alanını siyasetin hesapsızca kaplamasına itiraz ediyoruz. Siyaset aynı zamanda bir mutabakat oluşturma sanatıdır. Siyaseti kutuplaştırma, germe, ötekileştirme alanı haline getirmek, bir kesimi, bir tarafı iterek belli bir kesimden destek almaya çalışmak bizim siyasi lügatımızda yoktur".

Babacan partisinin herkesin inanç ve ibadet özgürlüğü ile yaşam tarzına saygılı olacağını söyledi ve konuşmasına şu şekilde devam etti: "Dini kutsallarımızı günlük siyasete malzeme etmeyecek, siyasi propaganda aracı haline getirmeyeceğiz. Türkiye tek bir akla, dar bir kadroya sığdırılamayacak kadar büyük bir ülkedir. Muhalefet kurumunu ve muhalif görüşleri siyasetin vazgeçilmez bir parçası olarak kabul ediyoruz. Bu anlayışımızın gereği olarak, tüm siyasi partilerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla diyalog kanallarımızı her zaman açık tutacağız".

'Doğru hedeflere ancak doğru kadrolarla ulaşabiliriz'

"Doğru hedeflere ancak doğru kadrolarla ulaşabiliriz" ifadelerini kullanan Babacan, Demokrasi ve Atılım Partisi'nin oluşum sürecisini,, tüzüğünü ve karar alma mekanizmalarını tümüyle demokratik siyaset kültürü üstüne kurduklarını belirtti.

Demokrasi ve Atılım Partisi'nde "değişim ve dinamizmi kurumsallaştırmak için" Genel Başkanlık görevinin on yıl ile sınırlandırıldığı bildirildi.

'Sorunların temelinde adalet prensibinden sapmalar yatıyor'

Açılış toplantısında, "Ülkemizde yaşanan sorunların ve krizlerin de temelinde adalet prensibinden sapmanın yattığına inanıyoruz. Partimizin temel felsefesi, siyaset ve yönetim anlayışı, adalet değeri üzerine kurulmuştur" şeklinde konuşan Babacan, "Hukuk devleti konusunda ülkemize kaybettiği itibarını yeniden kazandırmak ve güçlü demokrasiler seviyesine ulaşmak Partimizin önemli önceliklerindendir" dedi.

Ekonomiye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Babacan, "Kaybolan güven ortamı ve gerileyen yatırımlar sonucunda ülkemizin sadece güncel büyüme performansı değil, uzun dönemli büyüme potansiyeli de ciddi bir tehditle karşı karşıyadır. Merkez Bankası’nın bağımsızlığıyla ilgili sorunlar para politikasının tutarlılığına ve öngörülebilirliğine zarar vermektedir. Bu durum, enflasyonla mücadeleyi zayıflatmakta ve fiyat istikrarının sağlanmasını zorlaştırmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Türkiye, bireysel gelir eşitsizliği ve göreli yoksullukta Avrupa’da ilk sırada yer almaktadır. Parti olarak, büyümenin verimlilik, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık boyutlarını bir arada ele alan bütüncül bir yaklaşımı esas alacağız" diyen Babacan hedeflerini "Bu anlayış doğrultusunda, süratle 'Güçlü, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı' bir büyüme stratejisini hayata geçirmeyi hedefliyoruz" şeklinde ifade etti.

Babacan, önümüzdeki dönemde ekonomi alanındaki en önemli önceliğinin başta gençler ve kadınlarda olmak üzere işsizlik sorunuyla mücadele etmek olduğunu belirtti.

Partinin kurucular listesi açıklanmıştı

Babacan partinin adını Çarşamba öğle saatlerinde düzenleyeceği toplantıda açıklayacağını duyurmuştu. Ancak Babacan ve kurucular kurulu bu toplantıdan önce Anıtkabir’e giderek Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı