9 genç hukukçu avukatlığa adım attı
YAŞAM 1.02.2019 09:50:00 1172 0

9 genç hukukçu avukatlığa adım attı

Adana Barosu´nda her hafta geleneksel hale gelen ruhsat töreninde 9 genç hukukçu ruhsatlarını alarak avukatlık mesleğine adım attılar.

Yönetim kurulu üyeleri, genç hukukçuların aileleri ile yakınları Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunu doldurdu.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, törenin açılış konuşmasında gündeme ilişkin görüş ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Ülkemizde yaşanan güncel hukuki olaylara dair olumsuzlukları dile getirdi.

Adana Barosunun kuruluşundan bugüne geçen 96 yıllık süreçte her daim sosyal ve toplumsal olaylara duyarlılığını anlatırken, genç meslektaşlarından da avukatlığın sadece dosya kapakları arasında, adliye koridorlarında yapılacak meslek olarak görülmemesi gerektiğine ve mesleğin hassasiyetleri olduğunu ortaya koydu.

?HUKUKUN VE ADALETİN OLMADIĞI YERDE İNSANLIK VE VİCDAN DA KAYBOLDU?

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 27 Ocak 2019 Pazar günü Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı´nın babası Ayhan Kozağaçlı´nın cenazesine jandarmaya kollarından bağlı kelepçeli götürülmesini, ?insanlık ve vicdan anlayışını bir kenara bırakılması´ olarak niteledi.

Av. Küçük, ?Her insanın en doğal hakkı olan babasıyla vedalaşmasını bile zulme çevirenlere buradan sesleniyorum: Bu manzara asla kabul edilemez, vicdansızlıktır. Hukukun ve adaletin olmadığı yerde ne yazık ki vicdan da kayboldu. Bu karanlık günlerin ülkemizde son bulmasını istiyoruz.? diye konuştu.

20 meslektaşının mesleğini ifa etmekten ötürü halen tutuklularının devam etmesinden, tahliye edilip 12 saat sonra hafta sonu tekrar tutuklanmalarından, dosyanın son duruşmasında mahkeme heyetinin savunma hakkını kısıtlaması ve yaptığı garip uygulamalardan duyduğu endişeyi de belirtti.

?TÜRKİYE´DE BAĞIMSIZ YARGIÇLARIN OLDUĞUNA İNANIYORUM?

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ?Bu suça ortak olmayacağız? bildirisi imzacılarından ve halen tutuklu olan Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Esengül Ayyıldız´ın bugün görülen duruşmasına katıldığını da konuşmasında ifade ederek, ?Terör örgütü propagandası suçlanmaları absürt ve asla kabul edilebilir değil. Ancak ben ülkemizde bağımsız yargıçların olduğuna inancımı korumaktayım? dedi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük´ün konuşmasının ardından genç hukukçular toplu halde yemin ederek avukat oldular.

Ruhsat törenlerinde; Fatma Yılmaz, İmren Atalay, Melike Kütük, Müge Çakır Korkut, Kadir Kaya, Raziye Gizem Burgu, Reha Kemal Durmuşcan, Bayram Sülün ve Güllü Demiroğlu kürsüden ailelerine, büro avukatlarına, baro başkanı ve yönetimine teşekkürlerini sundular.

Genç hukukçulara cübbelerini ise; Av. Tuğba Akkoca, Av. İbrahim Uyanık, Av. Mehmet Can, Av. Muammer Yılancıoğlu, Av. Efe Eskiyörük, Av. Timur Ortatepe, Av. Sinem Tanrısınatapan, Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Adil Paşa ve Av. Yusuf Karacan giydirdiler.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false