8. GELENEKSEL KARAKIŞLAKÇI BAL VE ÇİLEK FESTİVALİ YAPILDI
GÜNDEM 28.08.2017 15:16:42 1140 0

8. GELENEKSEL KARAKIŞLAKÇI BAL VE ÇİLEK FESTİVALİ YAPILDI

Pozantı´nın Karakışlakçı Köyü´nde 8. Geleneksel Karakışlakçı Bal ve Çilek Festivali gerçekleştirildi.

Festivalde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü kırsalda yerinde kalkınmanın refah toplumunun inşasında büyük önem taşıdığını vurgulayarak Pozantı´da 800 bin çilek fidesi dağıtıldığını ve bunun 500 bininin  Karakışlakçı Köyü´ne verildiğini ifade etti.

Pozantı´nın Karakışlakçı Köyü´nde 8. Geleneksel Karakışlakçı Bal ve Çilek Festivali gerçekleştirildi. Bölge halkının ve üreticilerin yoğun katılım sağladığı festivalin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bütünşehir yasası ile birlikte kırsalın da hişzmet alanına girdiğini ve kırsalda yerinde kalkınmaya önem verdiklerini ifade ederek ?´Toroslar´ın kanaatkar insanları kalkınma hamlesinin en iyi sonucunu alan yerler olmuştur. Pozantı´da 800 bin çilek fidesi dağıttık bunun 500 bini Karakışlakçı´da´´ dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi´nin Karakışlakçı Köyü´ndeki kalkınma projesi ile birlikte bölgedeki nüfus oranının arttığını, köyün göç aldığını vurgulayan Başkan Sözlü, ?´Karakışlakçı, kalkınmada Toroslar´a model olacak. Aslolan halkımızın refahıdır, analarımızın çocuklarının geleceği ile ilgili kaygılarını sonlandırmaktır. Bu da üretimle olur´´ dedi. Festivalin açılışının ardından Başkan Sözlü, vatandaşların çilek hasadına katıldı.

POZANTI´NIN KÖYLERİNDE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ

Çilek hasadının ardından arıdan bal sağan Başkan  Sözlü, Karakışlakçı Köyü´nün ardından Yukarı Belemedik, Aşçıbekirli, Dağdibi Kamışlı, Fındıklı ve Alpu´da bölge halkı ile sohbet ederek üreticinin her daim yanında olduğunu, Toroslar´ın eteklerinde yaşayan insanların yaşadığı yerde refah toplumuna katılmasını önemsediğini ifade etti.

KURBANLIK SATIŞ VE KESİM MERKEZLERİ İLAÇLANIYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi, 366 araç ve bin personeliyle sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı il genelinde yoğun çalışma yürütüyor.

Adana halkının Kurban Bayramı´nın huzur ve güven içinde geçirmesi için gerekli tedbirleri alan, kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşların hayvanlarını sağlıklı ortamda kestirmeleri için ücretsiz kesim merkezleri oluşturan Adana Büyükşehir Belediyesi, temizlik hizmetlerini de kesintisiz sürdürüyor.  Büyükşehir Belediyesibin 366 personel, 109 taşıt ve 500 adet ilaçlama cihaz ve il genelinde kurbanlık satışı yapılan yerlerde ve kesim merkezlerinde halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı ilaçlama hizmetini yürütüyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Daire Başkanlığı, Adana Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonu´nda alınan kararlar doğrultusunda kurbanlık hayvan satış yerleri ile kurban kesim merkezlerinde temizlik hizmetinin kesintisiz yürütülmesi için planlama yaptı. Büyükşehir Belediyesi´nin bin 366 personeli, 109 taşıt ve 500 adet ilaçlama cihaz ve ekipmanıylahalk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek, bit, pire gibi haşerelere karşı kurbanlık hayvan satış yerleri ve kesim merkezlerinde kapsamlı ilaçlama yaptı.

Büyükşehir temizlik ve ilaçlama ekiplerinin söz konusu alanlarda Kurban Bayramı sonuna kadar yoğun mesai vereceği belirtildi. Kurbanlık hayvan satın almaya gelen vatandaşlar ve sürü sahipleri, Adana Büyükşehir Belediyesi´nin temizlik ve ilaçlama hizmetinden memnuniyet duyduklarını belirttiler.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı