750 genç yarınlar için iş başında
EĞİTİM 14.02.2019 11:35:53 468 0

750 genç yarınlar için iş başında

Sabancı Vakfı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ?Yarını İnşa Et? projesine Adana´dan başladı. Proje kapsamında 4 farklı şehirden 750 genç, akıllı şehirler, çevre ve enerji alanındaki sorunlara teknolojik çözümler üretecek.

Sabancı Vakfı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı´nın (TTGV) birlikte yürüttüğü ?Yarını İnşa Et? projesi Adana´dan start aldı. Proje için Adana ile beraber Trabzon, Konya ve Mardin´de düzenlenecek eğitimlerle toplam 150 öğretmene programlama ve elektronik eğitimleri verilecek, bir programlama kiti olan Arduino´nun kullanımı öğretilecek. Eğitimlerin ardından her öğretmen 5´er kişilik öğrenci ekiplerinin akıllı şehirler, çevre ve enerji alanlarında çevrelerinde gördükleri sorunlara çözüm sunan teknoloji temelli projeler üretmesine rehberlik edecek.

Sabancı Vakfı olarak kadın, genç ve engellilere yönelik projeleri desteklediklerini belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan?45 yıldır toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak için çalışıyor, bu kapsamda gençlerin güçlenmesine ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine büyük önem veriyoruz. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ile birlikte yürüteceğimiz bu proje ile de hem gençlerin teknolojiyi kullanma becerilerinin gelişmesine, hem de içinde yaşadıkları çevreye ait sorunları fark ederek çözüm üretmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Ortaya çıkacak projeleri görmek hepimiz için çok heyecan verici olacak. Sabancı Vakfı olarak gençlere ilham vermekten ve onları desteklemekten mutluluk duyuyoruz? dedi.

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) olarak teknoloji ve inovasyon alanında geliştirilen yenilikçi modeller ile zengin, güvenilir ve şeffaf bir aracılık platformu olmaya gayret ettiklerini belirten TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav ?Günümüzde gençliğimizin hızlı bir şekilde inovasyon dünyasına katılmaları ve bütün dünyada bu işi hızlandırmak için ortaya konan katma değer ve sermayeye de sahip olmaları çok önemlidir. Biz gençlerimizin bu yeni reel dünyadaki problemlerin çözümlerini üretmeleri için gereken bir takım niteliklere sahip olmalarını istiyoruz. 2017 yılında Teknoloji üreten Türkiye vizyonu ile ülkemizin yarınları olan öğrencilerimize, öğretmenlerinin rehberliğinde analitik düşünmelerini teşvik edecek bir dijital dönüşüm projesi olarak başlattığımız Yarını İnşa Et Projesi´ni 2019 yılında Sabancı Vakfı ile birlikte Adana, Trabzon, Konya ve Mardin´de gerçekleştirmekten mutluyuz.? dedi.

Başarılı projelere sanayi işbirliğiyle hayata geçirilecek

Proje kapsamında 9, 10 ve 11´inci sınıf öğrencileri ekipler oluşturarak kendilerine ücretsiz sağlanan kitlerle çevrelerinde gördükleri sorunlara çözüm üretecek ve projelerini oluşturacak. Hazırlanan 150 proje arasından finale kalanlar İstanbul´da düzenlenecek etkinlikte bir araya gelecek. Akıllı şehirler, çevre ve enerji başlıklarında gerçekleştirilecek projeler, gerçek sorunlara çözüm üretme, yenilikçilik, teknoloji ve ticarileşme gibi kriterler doğrultusunda değerlendirilecek. Başarılı ekiplere kodlama eğitimi ve maker kamplarına katılım gibi fırsatlar sunulurken, uygulanabilir projelere girişimcilik desteği ve sanayi ile işbirliği yaparak fikirlerini hayata geçirme fırsatı sunulacak.

Projede Sabancı Vakfı okullarından 10 öğretmen yer alıyor

?Yarını İnşa Et? projesi kapsamında eğitim alan öğretmenler arasında Sabancı Vakfı kalıcı eserlerinde görev yapan 10 öğretmen de bulunuyor. Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İhsan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Enerjisa Tufanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarında görev yapan öğretmenler öğrencilerine çözüm üretme sürecinde mentorluk edecek.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli