?7 kişinin, 100 binden fazla  dilekçeyi incelemesi yıllar alır.?
SİYASET 13.02.2018 11:41:30 252 0

?7 kişinin, 100 binden fazla dilekçeyi incelemesi yıllar alır.?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, OHAL kapsamında 100 binden fazla dilekçeyi inceleyecek 7 kişilik komisyondaki üye sayısının yetersizliğini soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi.

Ömer Fethi Gürer´in önergesine yanıt veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, komisyon üyelerinin haricinde 80´i raportör olmak üzere 200 personelin görev aldığını açıkladı. Ancak komisyonun dilekçeleri almaya başladığı 17 Temmuz 2017´den bu yana karara bağlanan dilekçe sayısının 3 bin civarında kalması,  sürecin uzun süreceğini gösteriyor.


ÜYE SAYISI YETERLİ Mİ?
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Olağanüstü Hal (OHAL) İnceleme Komisyonunun çalışmalarıyla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım´a yönelttiği soru önergesinde, komisyona başvuran 101 bin dilekçe sahibi hakkında kurulun hangi kararları aldığını, inceleme sürecinin ne kadar devam edeceğini ve bu sürecin incelenmesi için 7 kişiden oluşan kuruldaki üye sayısının yeterli olup olmadığını sordu.

KOMİSYON 17 TEMMUZ 2017´DE DİLEKÇELERİ ALMAYA BAŞLADI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in önergesine, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yanıt verdi. Bekir Bozdağ,  685 sayılı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname gereğince 16.05.2017 tarihinde oluşturulan Komisyonun, 22.05.2017 tarihi itibariyle çalışmalarına başladığını açıkladı. Bozdağı, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun Çalışmasına İlişkin Usul ve Esasların 12.07.2017 tarihli Resmi Gazete´de (mükerrer) yayımlanmasıyla başvurular 17 Temmuz 2017 tarihinden itibaren alınmaya başlandığını bildirdi.

KOMİSYON BÜNYESİNDE 200 KİŞİ VAR

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu´nun çalışma sistemi ve uygulama süreçlerinin 685 Sayılı KHK´nın 5´inci ve devamı maddeleri ile Usul ve Esaslar Tebliğinde belirtildiğine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ?Komisyon, olağanüstü hal kapsamında doğrudan KHK hükümleri ile hakkında işlem tesis edilenlere ilişkin başvuruları değerlendirip karara bağlamaktadır. Komisyon bünyesinde, üyelerden başka 80´i Raportör (hâkim, uzman, müfettiş) olmak üzere toplam 200 personel görev yapmaktadır? açıklamasında bulundu. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şu ana kadar verilen karar sayılarıyla ilgili açıklama yapmadı.

7 AYDA 3 BİN DİLEKÇE

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin ardından OHAL uygulamasına başlandığını ve sürecin 6 kez uzatıldığını anımsatarak, ?Bu süre içinde on binlerce yurttaş terör örgütleriyle ilişkilendirilerek ihraç ve çeşitli cezalara çarptırıldı.  Mağduriyet yaşayanlar için kurulan OHAL İnceleme Komisyonu ise yaklaşık 7 ay önce dilekçeleri alıp çalışmalarına başladı. 100 binden fazla dilekçenin ulaştırıldığı komisyonun şu ana kadar 3 bin civarında dilekçeyi karara bağladığı düşünüldüğünde, tüm dilekçelerin incelenmesinin çok uzun bir süreç alacağı da görülüyor? diye konuştu.

GECİKMELİ ADALET

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kastedenlerin suçları kesinleştikten sonra mutlaka gerekli cezalara çarptırılması gerektiğini belirterek, ?Ancak haklarında herhangi bir delil olmadığı halde mağduriyet yaşayanların varlığı da bilinmektedir. Bu konuda adaletin gecikmemesi adına  düzenlemeler yapılmalıdır? şeklinde konuştu. 

?


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false