7. Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 5 Ocak Kurtuluş Maratonu´na doğru
SPOR 14.12.2016 13:06:08 298 0

7. Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 5 Ocak Kurtuluş Maratonu´na doğru

Adana Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdür Halit Yılmazel, Adana´nın düşman işgalinden kurtuluşun 95. yılı anısına 8 Ocak Pazar 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 5 Ocak Kurtuluş Maratonu´na bin beş yüz kişinin üzerind

Yılmazel, Adana Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Spor Şube Müdürü Kadir Gül, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis Başhekimi Yardımcısı Songül Yıldız, Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, Adana Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Necmi Tadır, Atletizm antrenörlerinden Murat Bahçıvan ve Ali Atakişi´nin katılımıyla maraton için alınması gereken önlemler hakkında bilgi alışverişinde bulundular.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş´ın direktifleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´nün desteğiyle gerçekleştirilecek maratonun Adana´ya yakışır bir şekilde yapılacağını ifade eden Yılmazel, toplantıda yaptığı konuşmada şunlara yer verdi:
?8 Ocak Pazar günü yedincisini yapacağımız yarı maraton, halk koşusu ve engelliler yarışına kayıtlar internet ortamında devam ediyor. Yarışlara 25 gün kadar olmasına rağmen 600 kadar başvuru var. Bu sayının bin beş yüzü aşacağına inanıyorum. Ünlü Türk ve yabancı atletlerinde katılacağı etkinlikte Büyükşehir Belediyesi´nin sponsorluğunda toplam 150 bin TL para ödülü dağıtılacak. Ayrıca, maraton ve halk koşusunda tüm sporculara yarışma logolu tişört, madalya ve katılım belgesi dağıtacağız. Müsabakada yol güvenliği ve sporcunun sağlını çok önemsiyoruz. Bu nedenle 120 noktaya hakem ve görevli bırakacağız. 5 donanımlı ambulansın yanı sıra trafik polisleri de gerekli önlemi alacaklar.?

?Yarışmaya katılacak olanlar internet ortamında başvuracaklar?
Yarışmalar için kayıtların ?adanakurtulusmaratonu.adana.bel.tr? adresinden internet ortamında başladığının altını çizen Yılmazel, ?Yarışmaya katılacak tüm sporcular yarışacakları kategoriyi belirleyerek internet ortamında başvuru yapacaklar. Yarı maratona katılacak sporcuların hem derecelerini belirlemek, hem de istenmeyen hataların önüne geçmek için göğüs numarası ve ayak bileklerine zaman çipi takılacaktır. Yarışmaya katılacak tüm sporcular muvafakatname dolduracaklar. Ayrıca Tüm katılımcılara yarışma logolu tişört, madalya ve katılım belgesi dağıtılacaktır? diye konuştu.

?Yarı maratonda kadın ve erkekler birincisine 20´şer bin TL ödül verilecek?
Yılmazel, Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla yarı maratonda ilk 10 dereceye giren kadın ve erkek sporculara para ödülü dağıtılacağını, birinci olan kadın ve erkek sporculara 20´şer bin TL, ikinciye 10, üçüncüye ise 5 bin TL para ödülü verileceğini, bunun yanı sıra halk koşusu, masterler ve engellilerde ilk 3 dereceyi paylaşan kadın ve erkek sporculara toplam ödülün 150 bin TL olduğunu açıkladı.

Yarış güzergahı tarihi mekanlara dikkat çekilecek
Atatürk Parkı önünde startı verilecek olan maratonun güzergahı şöyle:
Atatürk Parkı, Sular, Tarihi Tren Garı, Ziyapaşa Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Büyükşehir Belediyesi Önü, İnönü Parkı, Adliye binası, Tarihi Taşköprü, Kızılay Caddesi, Ulucami, 5 Ocak Meydanı, Ali Münif Yeğenağa Caddesi, Yağcami, Büyüksaat, Eski Vilayet Binası, Tarihi Kız Lisesi, Tarihi Taşköprü üzerinden, HiltonSA, Optimum Alışveriş Merkezi, Merkez Camisi, Arkeoloji Müzesi, Fuzuli Caddesi, Galeria Alışveriş Merkezi, Demirköprü, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Sağlık İl Müdürlüğü, 6. Kolordu Komutanlığı, Mithat Özsan Bulvarı, Çukurova Üniversitesi kavşağı, DSİ Baraj Köprüsü, Adnan Kahveci Bulvarı, Menderes Bulvarı kavşağı, Özdemir Sabancı Bulvarı, Dilberler Sekisi, ATO Kavşağı, Eski Baraj, Kasım Gülek Bulvarı, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu, Merkez Park´ta sona erecek.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı