?6 MİLYON LİRAYA MÜFTÜLÜK BİNASI AÇACAKSIN AMA ÇOCUKLAR YANARAK ÖLECEK??
GÜNDEM 30.11.2016 19:38:27 206 0

?6 MİLYON LİRAYA MÜFTÜLÜK BİNASI AÇACAKSIN AMA ÇOCUKLAR YANARAK ÖLECEK??

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Meclis´te düzenlendeği basın toplantısında, "Daha 3-5 gün önce Adana´da 6 milyon liraya müftülük binası açacaksınız ama çocuklar yanarak ölecek. Bu reva mı? İnsanların hiç mi vicdanı sızlamıyor?" değerlendirmesinde

İnce, 1989´da çıkan yönetmelikte, bu tür yerlerin yılda en az 3 kez denetlenmesinin düzenlendiğini, AKP´nin 2004´te yapılan değişiklikte ise "yurtların gerekli görüldüğünde denetlenmesi" hükmünün getirildiğini söyledi. İnce, "Devlet görevini yapmazsa paralel yapılar devreye girer. Bu paralel yapı FETÖ olur, başka bir yapı olur." ifadesini kullandı. 


TBMM internet sitesinde yer alan duyuruya göre Konya´da da 2008 yılında 17 çocuğun yaşamını yitirdiğini anımsatan İnce, "Hiç kimse şikayetçi olmadı; suçlu, dava, tutuklu, sorumlu, şikayetçi yok, böyle bir şey olur mu? Çocuklar bu kadar kolay ölmemeli." diye konuştu. 

İnce, denetim olmaması, Milli Eğitim Bakanlığının devre dışı kalması durumunda böyle daha çok facialar yaşanacağını öne sürdü. Yangınla ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesini eleştiren İnce, "Daha 3-5 gün önce Adana´da 6 milyon liraya müftülük binası açacaksınız ama çocuklar yanarak ölecek. Bu reva mı? İnsanların hiç mi vicdanı sızlamıyor?" değerlendirmesinde bulundu. 

Muharrem İnce, şu iddialarda bulundu: 

"Timur´un 1402 Anadolu istilasından bugüne, Anadolu hiç bu kadar basiretsiz, dirayetsiz, devletsiz, kurumsuz, kuralsız bırakılmamıştı. Sarayın hanedan rejimi, Timur´un filleri gibi Anadolu insanının geleceğini, aşını, ekmeğini, devletin bütünlüğünü yerle bir etmiştir. Bu sadece fetret dönemi değildir, bilincini yitirmiş cinnet dönemidir. 

Böylesi bir ortamda, çaresizlik içindeki AKP dış dünyaya siyasi hamaset, kendi yandaşlarına ise tarihi hurafeler üreterek günü kurtarmaya çalışmaktadır. Ortalıkta dolaşan dünya liderliği safsatası bir iflasın eşiğidir. AKP´nin yöneticileri 1930´lar İspanya´sı kadar diktatördür, 1970´ler İtalyası kadar yolsuzluğa bulaşmıştır, 1980´ler Lübnan´ı kadar bölünmüştür. Bu zihniyet altında cumhuriyetimiz, değerlerimiz, ekonomimiz, ordumuz, kadınlarımız, çocuklarımız, aydınlarımız, gazetecilerimiz istibdat ve istismar rejimi ile karşı karşıyadır." 

Muharrem İnce, 15 Temmuz darbecilerinin mevcut anayasal düzeni ortadan kaldırmak istediklerine dikkati çekerek, "Bizler, darbecilerin karşıtları olarak aynı yönteme başvuramayız. Bizim darbecilerle mücadelede en güçlü silahımız hukuktur." dedi. 

Başkanlık tartışmasını eleştiren İnce, "Başkanlık geldiğinde terör mü önlenecektir, dolar mı düşecektir? Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan´dan büyüktür, herkesten büyüktür. Biz Türkiye´yi sıfırlatmayacağız, yağmalatmayacağız. Geleceğini geri isteyenlere, evlerinde umut, ülkesinde barış isteyenlere diyoruz ki moralinizi bozmayın, bu ülkede amasız ve fakatsız cumhuriyetçiler vardır, umut vardır. Umut başlangıçtır, umut varsa zorluk yoktur. Yeter artık diyoruz." diye konuştu. 

CHP´li İnce, "Umut dediniz, başlangıç dediniz; CHP´den farklı bir çağrı mı var?" sorusuna, "Ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolaşırken insanların umuda ihtiyacı vardır. İnsanların morale ve umuda ihtiyacı var. Arkadaşlarımla bunu söylemek istedim, başka bir anlamı yok bunun." yanıtını verdi. 

Bir soru üzerine İnce, Genel Kurulda yapılacak başkanlık sistemi oylamasında, 1 Mart 2003´teki gibi AKP içerisinden hayır oyu verecek milletvekilleri olacağını düşündüğünü kaydetti. İnce, "Böyle bir sistemde milletvekili ile İçerenköy muhtarı arasında fark olmayacaktır, belediye meclis üyesinin de altında bir konumda olacaktır." dedi


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı