5.BURHAN GÜNEL ANMA GÜNÜ VE KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİĞİ
KÜLTÜR SANAT 6.04.2017 16:55:05 792 0

5.BURHAN GÜNEL ANMA GÜNÜ VE KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİĞİ

Doğumunun 70.Yılında BURHAN GÜNEL için 7 Nisan 2017 Cuma günü (yarın) saat 18.00´da Antakya HATMEK Salonunda; gerçekleştirilecek "5.Burhan Günel Anma Günü, Kültür-Sanat Etkinliği"ne edebiyata ve sanata gönül vermiş dostlarının katılımı bekleniyor

Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi/Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile etkinlik konusunda şu bilgileri verdi:

?7 Nisan 1947´de bereketli bir tohum düştü toprağa. Bu tohumun adı, Burhan Günel´di. Yaşasaydı bugün 70. doğum gününü kutluyor olacaktık. Ömrünün tamamını inandığı şeyler uğruna emek vermekle geçiren Burhan Günel, edebiyatımıza önemli eserler bırakmıştır. Üçü Yunus Nadi olmak üzere on bir (11) ödülün sahibi olan Burhan Günel´in roman, öykü, şiir, günlük, deneme, eleştiri, inceleme, tarih-yaşantı ve çocuk kitabı alanlarında yayımlanmış elli beş (55) yapıtı vardır. Çocuk edebiyatındaki varlığıyla da büyük bir bilincin ve büyük bir hedefin yazarı olmuştur. Önemli bir roman, öykü ve oyun yazarı, önemli bir şair, en önemlisi iyi bir dost Burhan Günel hiç unutulmayacak, hep aramızda, hep yüreğimizde olacak.

Bizleri yetiştiren, bizlere emeği geçen insanlara, beslendiğimiz değerlere vefa duygumuzu göstermek istedik. Hataylı usta yazar dostum-ağabeyim Burhan Günel´i 21 Aralık 2012´de yitirmiştik. Ölümünün ilk haftasında ilk olarak "Umudun Sesi" Şiir Ve Türkü Rüzgârı radyo programımda Canan Başkaya arkadaşımla buruk bir hüzün, büyük bir sevgi ve onurla anmıştık güzel yüreği. "Sonsuz Aşkım Hatay" kitabıyla doğduğu kent Antakya´ya özlemini, vefa borcunu ödeyen; "Aşkın ve Ateşin Sözcüsü" Hatay sevdalısı unutulmaz yazar Burhan Günel´i; genç kuşaklara, kendisini yakından tanıma şansı bulamayan tüm gönüllere, yürek dilimizce naçizane anlatalım, eserlerini nesilden nesile aktaralım istedik.  Geçtiğimiz dört yıl, Burhan Günel anma programlarını; onun dostlarıyla büyük bir duygu yoğunluğu içerisinde geniş katılımlarla gerçekleştirdik.

KIZI, GELİNİ, ECE´SİNDEN DUYGU YÜKLÜ ŞİİRLER

Bu yıl, duygu yüklü bir şairi, üstelik Burhan Günel´e çok yakın, yaşamına tanıklık etmiş güzel bir yüreği konuk ediyoruz. Kızı, gelini, Ecesi. Beş yaşında avucunda, 40 yaşında yüreğinde hissettiği bir dostumuz. Şair Z.Ece Arabul. Etkinliğin gerçekleşmesi için destekleri esirgemeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Sayın Doç.Dr. Lütfü Savaş´a teşekkür ediyorum.

Dileğim, ilki Antakya´da gerçekleştirilen ve bu yıl beşincisini düzenleyeceğimiz "5.Burhan Günel Anma Günü, Kültür-Sanat Etkinliği" geleneksel hale getirilip 6, 7, 8 ve 100.´sü İskenderun, Ankara, İstanbul ve ülkemizin farklı farklı yerlerinde yaşam bulsun. 7 Nisan 2017 Cuma günü saat 18.00´da HATMEK Salonunda; Ankara´da yaşayan şair Z.Ece Arabul ile gerçekleştireceğimiz "5.Burhan Günel Anma Günü, Kültür-Sanat Etkinliği"ne edebiyata ve sanata gönül vermiş tüm dostlarımızı bekliyoruz?.

BURHAN GÜNEL´İN ÖZGEÇMİŞİ

1947´de Antakya´da doğan ve Merkezi Ankara´da bulunan Edebiyatçılar Derneği´nin iki dönem Genel Başkanlığını da yapan Burhan Günel, ortaöğrenim hayatını parasız yatılı okullarda tamamladıktan sonra 1967´de Hava Harp Okulu´ndan mezun oldu. Havacılık mesleğinin deneyimlerini Baraka (1991) adlı romanında ustaca kullanan ve ABD´nin İncirlik üssündeki dümenlerini roman diliyle deşifre eden Burhan Günel, 1971´den itibaren öyküyle başlayan yayın hayatını hastalığının ağırlaşmasına kadar sürdürüyordu.

İlk romanı Ökse 1972´de, ilk öykü kitabı Sevgi Bağı ise 1974´te yayımlanan Burhan Günel´in yapıtları arasında Antakya´nın Fransızlar tarafından işgal sürecini ve buna karşı yerel yurtsever güçlerin direnişini konu edinen Acının Askerleri (1981 Mehmet Ali Yalçın Roman Ödülü), 12 Mart darbesinin aydınlara ve ilerici askerlere uyguladığı baskıyı konu edinen Ahtapot ve Sivas katliamını anlattığı Ateş Uykusu (1996 Yunus Nadi Roman Ödülü) romanları, onun aynı zamanda politik duruşunu da yansıtan yapıtlarıdır.

Çok sayıda öykü ve romanı yanında Benzer Romanlar (1986) ve Karşı Yazılar (1995) adlı inceleme kitaplarıylaçok sayıda çocuklarla ilgili kitapları bulunan Burhan Günel uzun süre Karşı Edebiyat adıyla bir dergi de çıkarmıştı.

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı