5 yılda 13 bin 540 orman yangını!
SİYASET 12.12.2017 17:54:44 313 0

5 yılda 13 bin 540 orman yangını!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Erdoğlu, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in sorularını yanıtladı

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in soru önergesine yanıt veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 5 yılda 13 bin 540 orman yangınında 38 bin 690 ha alanın zarar gördüğünü açıkladı.  

GÜRER´İN SORULARI 

 CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Bakan Veysel Eroğlu´na orman ve kırsal alan yangınlarıyla ilgili soru önergesi yöneltti. Ömer Fethi Gürer önergesinde Son beş yılda ülkemizde kaç kırsal alan yangını meydana gelmiştir? Kaç orman yangını meydana gelmiştir? Yangın alanların ne kadarı ağaçlandırılmıştır? Kaç ağaç yanmış, kaç ağaç dikilmiştir? Yangın sonucunda ağaçlandırma alanı dışında kalan alan ne kadardır? Yangınla mücadele için kaç kişi görev yapmaktadır? Yaşanan orman yangını son beş yılda dağılımlı olarak ne kadardır? Orman yangınlarında ilk beş neden ne olarak saptanmıştır?? şeklindeki sorularına yanıt verilmesini istedi. 

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ?Ülkemizde son beş yılı içerisinde (01.01.2013-26.10.2017 tarihleri arasında) 18.520 adet kırsal alan yangınına (anız, bahçe, mera, hazine arazisi, ziraat alanları, iskan alanları) ve 13.540 adet orman yangınına ekiplerimizce müdahale edilmiştir? dedi.  

38.6 BİN HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ 

Yangından zarar gören alanlarda yapılan hasar tespiti, ağaç adedi üzerinden değil alan olarak yapıldığını anlatan Bakan Veysel Eroğlu, ? Aynı dönem içinde meydana 13.540 adet orman yangınında 13.358,65 ha örtü, 25.331,94 ha tepe olmak üzere toplam 38.690,55 ha alan zarar görmüştür. Yangından zarar gören ormanlar, tekniğine uygun çalışmalar neticesinde ağaçlandırılmaktadır. Yanan alanların orman rejimi dışına çıkarılması söz konusu değildir? açıklamasında bulundu.  

ENERJİ NAKİL HATLARI SORUN 

Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde orman yangınlarıyla mücadelede toplam 19 bin personelin çalıştığını anlatan Bakan Eroğlu, ?Yangın Yönetim Sistemi kayıtlarına göre orman yangını sebepleri; ihmal ve dikkatsizlik, anız ve bahçe temizliği, piknik, çoban ateşi, yıldırım ve orman içerisinden geçen enerji nakil hatlarıdır? şeklinde konuştu.   

YANGINLA MÜCADELE PERSONELİ SAYISI KADAR ORMAN YANGINI  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de bakanlığın orman yangınlarının önlenmesi ve yangınla mücadele konusunda yetersiz kaldığını belirtti. Orman içinden geçen enerji nakil hatlarının bile yangına sebebiyet verdiği ülkemizde, orman yangınlarıyla mücadele konusunda sadece 19 bin personelin bulunmasının ciddi bir eksiklik olduğuna değinen Ömer Fethi Gürer, ?Son 5 yıl içinde neredeyse orman yangınlarıyla mücadele eden personel sayısı kadar orman yangını meydana gelmiş. Orman yangınlarının önlenmesi için eğitimde önemli, kasıtlı yangınlar İçin önlemler artırılmalı ancak bilgisizlikle de azımsanmayacak yangın için daha çok uyarı ve eğitim sağlanmalı.Görevli sayısı artırılmalı, yok olan orman alanları dikkate alınarak ve o anlamda yapılan masraflarda dikkate alınarak daha çok personel çalıştırılmalı.Enerji hatları yangında etken olmayacak duruma getirilmeli" diye konuştu. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı