5 OCAK ADANA´NIN KURTULUŞUNUN 95. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI
GÜNDEM 4.01.2017 12:05:30 1096 0

5 OCAK ADANA´NIN KURTULUŞUNUN 95. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI

Adana Valiliği´nce yapılan açıklamada ; bütün resmi ve özel kurum ve kuruluşların Bayraklarla donatılacağı ayrıca ışıklandırma sistemi bulunan tüm tarihi binalar ve camilerin, 4 Ocak´ı 5 Ocak´a bağlayan gece ışıklandırılacağı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce

TÖREN PROGRAMI

Atatürk Parkı´ndaki Çelenk Sunma Töreni (Saat:09.30)

        a)Çelenk Sunma Töreni 05 Ocak 2017 Perşembe günü, saat 09.30´da Atatürk Parkı´nda yapılacak olup, çelenkler saat 09.00´da toplanma yerinde hazır bulundurulacaktır.

        b)Kamu ve özel kuruluşların amir, başkan ve müdürleri, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı Merasim Bölüğü ve Bandosu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi Başkanlığı, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Başkanlığı (Genel Merkezi), Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanlığı, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanlığı ve okul takımları saat 09.15´te Atatürk Parkı´ndaki yerlerini alacaklardır.

        c) 05 Ocak 2017 Perşembe günü, saat 09.30´da Valimiz Sayın Mahmut DEMİRTAŞ, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı ile Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından Atatürk Anıtı´na çelenklerin konulmasına müteakip, saygı marşı ile beraber saygı duruşunda bulunulacak ve askeri bando eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile birlikte Bayrak askeri personel tarafından göndere çekilecektir.

       d)Çelenkler aşağıdaki sıraya göre konulacaktır.

  1. Valilik Makamı
  2. 6.Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı
  3. Büyükşehir Belediye Başkanlığı
  4. Diğer Çelenkler

         e)05.05.2012 tarih ve 28283 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giren Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği gereği, siyasi partiler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, söz konusu yönetmeliğin 2. maddesinin 6. fıkrası çerçevesinde, Atatürk Parkı´nda yapılacak Çelenk Sunma Töreni´nde Valilikten kırk sekiz saat önceden izin almak suretiyle çelenklerini sunabileceklerdir.

Yeni İstasyon Önündeki Tören (Saat:10.00)

1-Törene katılacak kuruluşlar ve okullar saat 09.45´e kadar kendilerine ayrılan bölümlerde, protokole dahil kişiler ise şeref tribünündeki yerlerinialmış olacaklardır.

2-Adana Valisi Sayın Mahmut DEMİRTAŞ, şeref tribününden saat 10.00´da törene katılanların ve halkın kurtuluş gününü kutlayacaktır. Kutlamayı takiben Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile birlikte belediye zabıtaları tarafından bayrak göndere çekilecektir.

3-Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, şehir adına Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaktır

4- 1(bir) kız ve 1(bir) erkek öğrenci tarafından şiir okunacaktır.

5-04 Ocak 2017 Çarşamba günü, Pozantı Kaymakamlığından teslim alınan ?Atatürk´ün Mücahitlerinden Adana´ya? isimli Türk Bayrağı, bisikletli sporcular tarafından getirilerek, 05 Ocak 2017 Perşembe günü, tören alanında Valimiz Sayın Mahmut DEMİRTAŞ´a teslim edilecek olup,  Bayrağın Pozantı´dan Adana´ya taşınması ve teslimi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sorumluluğundadır.

 6-Büyükşehir Belediye Başkanlığı Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel halk oyunları gösterisi yapılacaktır.

Büyüksaat´te Bayrak Çekme Töreni (Saat:09.00)

1-Bu törene katılacak olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Başkanlığı (Genel Merkezi), Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği mensupları ile okul takımları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekibi ve kurum temsilcilerinden oluşan kortej 5 Ocak 2017 Perşembe günü, saat 08.15´te Büyükşehir Belediyesi merkez binasında toplanacaklar ve saat 08.30´da Büyükşehir Belediyesinden Tarihi Büyük Bayrak´ı alarak,  Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde  Dörtyolağzı-İnönü Caddesi-Özler Caddesi ve Küçüksaat güzergahını takiben saat 09.00´da Büyüksaat Kulesi önünde yerlerini alacaklardır.

2-Vali Yardımcısı Sayın Cengiz HOROZOĞLU 6.Mekanize Piyade Tümen ve  Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığıtemsilcisi 05 Ocak 2017 Perşembe günü, saat 09.00´da Büyüksaat´teki yerlerini almış olacaklardır. Bayrak saygı duruşunu müteakip Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile 1. maddede belirtilen derneklerin birer temsilcisi refakatinde  çekilip, selamlandıktan sonra görevli askeri tören mangası tarafından havaya üç el saygı atışı yapılacaktır.

3-Tören yerinde okul takımlarının hazır bulundurulmasından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, törenin yönetiminden de İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen bir beden eğitimi öğretmeni sorumludur.

5 Ocak Anıtı´ndaki Tören (Saat:09.30)

1-05 Ocak Anıtı´na, 5 Ocak 2017 Perşembe günü, saat 09.30´da Vali Yardımcısı Sayın Mustafa AYDIN 6.Mekanize Piyade Tümen ve  Garnizon Komutanlığı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcisi tarafından Büyükşehir Belediyesince yapılacak tek çelenk konulacak olup, saygı duruşuna  müteakip Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile Bayrak göndere çekilecektir.

2-5 Ocak Anıtı´ndaki görev ve sorumluluklar Büyüksaat´te Bayrak Çekme Tören Programı´nın üçüncü maddesinde belirtilen şekliyle uygulanacaktır.

C-ŞEHİTLİKLERİN ZİYARETİ

Şehit Duran Şehitliği´ni Ziyaret (Saat:09.00)

1-05 Ocak 2017 Perşembe günü, saat 09.00´da Şehit Duran Şehitliği; Vali Yardımcısı Sayın Kadir OKATAN 6.Mekanize Piyade Tümen veGarnizon Komutanlığı  ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcisi tarafından ziyaret edilecektir.

2-Şehit Duran Şehitliği´ndeki program aşağıdaki şekilde uygulanacaktır.

  -Saygı duruşu ve İstiklal Marşı,

   -Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma. (Seyhan İlçe Milli Eğitim

   Müdürlüğünce görevlendirilecek bir öğretmen tarafından yapılacaktır.)

           -1(bir) kız ve 1(bir) erkek  öğrenci tarafından şiir okunması.

 3-Şehitlerimiz için dua okunmak üzere, Seyhan İlçe Müftülüğünce görevlendirilecek personel hazır bulundurulacaktır.

 4-Törenin uygulanmasından ve öğrenci görevlendirilmesinden Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sorumludur.

 5-Şehitliğe konulacak çelenk,  Büyükşehir Belediye Başkanlığınca hazırlanacaktır.

 6-Tören alanının düzenlenmesi, temizliği ve ses-yayın cihazının kurulması Seyhan Belediye Başkanlığı sorumluluğundadır

Küçükdikili Mahallesi Ermeni Mezalimini Telin Anıtı´nı Ziyaret    (Saat:12.00)

1-Saat 12.00´de Seyhan Kaymakamı, 6.Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcisiErmeni Mezalimini Telin Anıtı´nı ziyaret edecektir.

2-Küçükdikili Mahallesi Ermeni Mezalimini Telin Anıtı´nda uygulanacak program ile görev ve sorumluluklar, Şehit Duran Şehitliği´ni ziyaret programının 2,4,5 ve 6. maddelerinde belirtilen şekli ile uygulanacaktır.

Yeşiloba Şehitliği´ni Ziyaret (Saat:12.30)

1-Küçükdikili Mahallesi Ermeni Mezalimini Telin Anıtı´nı ziyaret eden Seyhan Kaymakamı, 6.Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı Temsilcisi saat 12.30´da Yeşiloba Şehitliğini de ziyaret edecektir.

 2-Yeşiloba Şehitliği´nde uygulanacak program ile görev ve sorumluluklar, Şehit Duran Şehitliği´ni ziyaret programının 2,3,4,5 ve 6. maddelerinde belirtilen şekli ile uygulanacaktır.

D-GARNİZON  KOMUTANINA ŞÜKRAN ZİYARETİ

    05 Ocak 2017 Perşembe günü, saat 12.00´de Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri 6.Mekanize Piyade Tümen Karargahında, Garnizon Komutanını ziyaret ederek, Komutanın şahsında Türk Silahlı Kuvvetlerine şehir halkının şükran duygularını ileteceklerdir.

E-DİĞER ETKİNLİKLE

1-Türkiye Jokey Kulübü Adana Hipodrom Müdürlüğünce, ?Kurtuluş Kupası Koşusu? düzenlenecektir.

2-Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasınca, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tiyatro Salonunda 05 Ocak 2017 Perşembe günü ?Adana´nın Kurtuluş Yıl Dönümü ve ÇDSO´nun 25. Yıl Dönümü Konseri? verilecektir

3-Adana Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Türk Halk Müziği Öğretmenler Korosunca, 06 Ocak 2017 Cuma günü saat 20.00´de Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi´nde Türk Halk Müziği Konseri verilecektir

5-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce;

  a) 05 Ocak 2017 Perşembe günü DSİ Baraj Çamlığı´nda saat 08.30´da başlayacak  ?Kurtuluş´a İlk Adım İzci Kampı?  yapılacaktır.

   b) 05-06-07-08 Ocak 2017 tarihlerinde, saat 09.00´da 5 Ocak Stadı, Kayhan Kaynak Stadı ve Menderes Spor Salonu´nda; Adana Baro Başkanlığınca ?Barolar Arası Futbol ve Basketbol Turnuvası? yapılacaktır.

   c) 07 Ocak 2017 Cumartesi günü, saat 10.00´da Yavuzlar Judo Salonu´nda ?Minikler-Yıldızlar Kurtuluş Kupası Judo Müsabakaları? yapılacaktır.

  d) 07 Ocak 2017 Cumartesi günü, saat 10.00´da Tribünaltı Masa Tenisi Salonu´nda ?Kurtuluş Kupası Bay-Bayan Masa Tenisi Müsabakası? yapılacaktır.

   e) 07-08 Ocak 2017 tarihlerinde, saat 09.00´da Kahraman Olgaç Satranç Merkezi´nde, ?Kurtuluş Kupası Satranç Müsabakası? yapılacaktır.

  d) 08 Ocak 2017 Pazar günü, saat 09.00´da Atatürk Parkı önünden hareketle Merkez Park´ta son bulacak ?Kurtuluş Kupası Uluslararası Yarı Maratonu ve Halk Koşusu? yapılacak olup, tüm giderleri Büyükşehir Belediye Başkanlığınca karşılanacaktır.

F-GÖREV VE SORUMLULUKLAR

 a)Yeni İstasyon önü Uğur Mumcu Meydanı´nda yapılacak törenin düzen ve uygulaması İl Milli Eğitim Müdürlüğünce koordine edilecektir.

 b)Atatürk Parkı´ndaki Atatürk Anıtı´nda yapılacak Çelenk Sunma Töreni´nin yönetimi ile burada görevlendirilecek öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde sorumludur.

 

 c)Atatürk Parkı´ndaki Atatürk Anıtı´nda yapılacak Çelenk Sunma Töreni için ses yayın cihazı ve kürsü, Atatürk Parkı´nın temizliği ile Bayrak ve Atatürk heykelinin bakımı, temizliği ve boyası Büyükşehir Belediye Başkanlığınca sağlanacaktır.

 

 d)Küçükdikili Mahallesi Ermeni Mezalimini Telin Anıtı ile Yeşiloba ve Şehit Duran Şehitliklerinde 05 Ocak 2017 tarihine kadar şehitliklerin bakım ve temizliği ile törenlerde ses-yayın cihazının kurulması, Seyhan İlçe Belediye Başkanlığınca yapılacak olup, yerine getirilmesi Seyhan Kaymakamlığınca takip edilecektir.

 e)İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tören yerlerinde, programları sunmak üzere öğretmen görevlendirilecektir.

  f)Tören günü ses-yayın araçları, şeref tribünü platformu kurulması ve kürsü Büyükşehir Belediyesince, tören günü töreni izlemeye gelen vatandaşlara gölgelik kurulması TCDD 6. Bölge Müdürlüğünce, gölgeliklere konulacak 250 adet sandalyenin temini ve yerleştirilmesi Seyhan Belediye Başkanlığınca sağlanacaktır.

  g)Törenler ve diğer tüm etkinliklerde her türlü emniyet ve trafik tedbirleri ile Çelenk Sunma Törenine katılan okul takımlarının tören sonrası Yeni İstasyon önündeki tören alanına intikalleri sırasında gerekli trafik tedbirleri İl Emniyet Müdürlüğünce sağlanacaktır.

  h)İl Sağlık Müdürlüğünce, Atatürk Parkı´nda yapılacak Çelenk Sunma Töreni ile Yeni İstasyon önü Uğur Mumcu Meydanı´ndaki tören alanında ve diğer tören yerlerinde yeteri kadar ambulans, personeli ile birlikte hazır bulundurulacaktır.

   ı)Büyüksaat´teki Bayrak Çekme Töreni bitiminde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Başkanlığı (Genel Merkezi), Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği mensupları Büyükşehir Belediye Başkanlığınca tahsis edilecek asgari 3 adet otobüs ile Atatürk Anıtı´na götürülecektir. Kortejin hazırlanmasından, Büyüksaat´e getirilmesinden ve buradaki törenin yönetiminden İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen bir beden eğitimi öğretmeni sorumludur.

   i) 05 Ocak 2017 Perşembe günü törenle Büyüksaat Kulesi´ne çekilen bayrak, 6 Ocak 2017 Cuma günü, aynı saatte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Başkanlığı (Genel Merkezi) Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği mensupları tarafından indirilip, Büyükşehir Belediyesine teslim edilecektir.

   j) Yeşiloba Şehitliği ve Küçük Dikili Mahallesi Ermeni Mezalimini Telin Anıtı´nı öğrenciler ve halkın ziyaret edebilmesi için, Büyükşehir Belediye Başkanlığınca tahsis edilecek 2 adet otobüs, Yeni İstasyon önü Uğur Mumcu Meydanı´ndaki tören alanında hazır bulundurulacaktır.

  k) 6.Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığınca, Atatürk Parkı´ndaki Çelenk Sunma Töreni için getirilecek birlik ve askeri bando ile Şehit ve Gazi Derneklerince tören alanına getirilecek üyeleri için ihtiyaç duyulacak otobüsler Büyükşehir Belediye Başkanlığınca karşılanacaktır.      

   l)Törenler sırasında elektrik kesilme ihtimali göz önüne alınarak programın yapılacağı yerlerin enerji sürekliliğine ilişkin tertip ve tedbirler TEDAŞ İl Müdürlüğünce sağlanacaktır.

   m) 5 Ocak Adana´nın Kurtuluşu´nun 95. Yıl Dönümü Kutlama Programı çerçevesinde yapılacak törenlere, Çelenk Sunma Töreni dahil tüm resmi kurum ve kuruluşların amir ve yetkilileri katılacaktır.

   n) Valiliğimiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce, tören yerlerinin ?Basın? yazılı levhayla belirlenecek müsait bir bölümünde, basın mensupları için yer ayrılması sağlanacaktır.

 

HAVANIN YAĞIŞLI OLMASI HALİNDE MENDERES SPOR SALONU´NDA

YAPILACAK TÖREN

(05 Ocak 2017 Perşembe günü saat 10.00´da)

 

EK  PROGRAM

Havanın yağışlı olması halinde, Yeni İstasyon önü Uğur Mumcu Meydanı´nda yapılacak tören aşağıdaki program doğrultusunda Menderes Spor Salonu´nda yapılacak olup,  törenin düzen ve uygulaması İl Milli Eğitim Müdürlüğünce koordine edilecektir.

Menderes Spor Salonu´nda Yapılacak Tören Programı

1-Saygı Duruşu

2-İstiklal Marşı (Belediye Bandosu eşliğinde)

3-Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacaktır.

4-1(Bir) kız ve 1(bir) erkek öğrenci tarafından şiir okunacaktır.

5-04 Ocak 2017 Çarşamba günü Pozantı Kaymakamlığından teslim alınan ?Atatürk´ün Mücahitlerinden Adana´ya? isimli Türk Bayrağı, bisikletli sporcular tarafından getirilerek 05 Ocak 2017 Perşembe günü tören yerinde Valimiz Sayın Mahmut DEMİRTAŞ´a teslim edilecektir.  Bayrağın Pozantı´dan Adana´ya taşınması ve teslimi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sorumluluğundadır.

 6-Büyükşehir Belediye Başkanlığı Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel halk oyunları gösterisi yapılacaktır.

 7- Ses-yayın cihazı ve kürsü Büyükşehir Belediye Başkanlığınca kurulacaktır.

(CO)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli