5 dakika kalbi duran hasta hayata geri döndürüldü
SAĞLIK 30.11.2015 10:04:53 508 0

5 dakika kalbi duran hasta hayata geri döndürüldü

Acıbadem´de bir mucize gerçekleşti Sabah işe giderken bindiği servis aracında geçirdiği kalp krizi sonucu kalbi ve solunumu durmuş bir şekilde Acıbadem Adana Hastanesi Acil Servisi´ne getirilen 52 yaşındaki 2 çocuk babası Kadir Doğan bir mucizeyi g

3 YIL ÖNCE BY-PASS AMELİYATI OLMASI GEREKİYORDU

3 sene önce kalp by-pass ameliyatı olması gerektiği doktorlarca söylenen ancak ameliyat olmayan Kadir Doğan´ı kalp krizi sabah işe gitmek için bindiği servis aracında yakaladı. Servis şoförünün hızlıca karar vermesi ile hastaneye getirilen Doğan´a ilk müdahaleyi gerçekleştiren Acıbadem Adana Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mustafa Karaboğa ve ekibi hayata geri döndürmek için tam 45 dakika aralıksız mücadele verdi.

İLK YARDIM EKİBİ PES ETMEDİ

Kalbi ve solunumu duran Kadir Doğan´a acil müdahale ekibi tarafından kalp masajı yapılırken beyin fonksiyonlarının zarar görmemesi için de solunum desteği sağlandı. Tam 45 dakika boyunca aralıksız yapılan müdahale sonrasında hayata geri döndürülen Kadir Doğan, yaşam fonksiyonlarının geri gelmesinin ardından yoğun bakım ünitesine alındı. Yoğun bakım servisinde uyutularak takibine devam edilen Doğan´ın doktorları aradan geçen 1 günün ardından hastanın uyandırılmasına karar verdi.

YOĞUN BAKIMDA 1 GÜN SONRA UYANDIRILDI

Doktorlar tarafından uyandırılan Kadir Doğan´ın yapılan kontrollerinde herhangi bir nörolojik kaybının olmadığının görülmesi ilk müdahalesini gerçekleştiren doktoru Mustafa Karaboğa tarafından adeta bir mucize olarak nitelendirilirken hastanın ailesi de tarifsiz bir sevince boğuldu.

BU SEFER BY-PASS AMELİYATINA İKNA OLDU

Kadir Doğan´ın hayata geri dönmesinin ardından Acıbadem Adana Hastanesi Kalp-Damar Cerrahisi ekibindeki doktorlar tarafından by-pass ameliyatının olması gerektiği kendisine tekrar anlatıldı ve hasta ameliyata alındı. 

Kalp Damar Cerrahisi ekibi Prof. Dr. Bülent Kısacıkoğlu, Op. Dr. Bülent Bolat ve Op. Dr. Ömer Ulular tarafından başarılı bir ameliyatla 4 damarına by-pass uygulanan Kadir Doğan 4 gün KVC yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra taburcu edildi.

DR. KARABOĞA: ?YAŞANAN OLAYIN MANEVİ DEĞERİ ÖLÇÜLEMEZ?

Geçirdiği krize bağlı kalbinin ve solunumunun durması sonucu Kadir Doğan´a 45 dakika kalp masajı yapılmış olmasına rağmen herhangi bir nörolojik olumsuzluğu olmaksızın sağlığına geri kavuşmasının sıra dışı bir durum olduğunu belirten Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mustafa Karaboğa, ?Bu pek sık rastlanan bir olay değildir. Burada ilk yardım ekibinin azmi ve hastayı hayata geri döndürebilmek için umutsuzluğa kapılmadan yapılan müdahalenin önemi büyük. Eğer ilk yardım ekibi olarak biz ?hastayı kaybettik´ diye müdahaleyi sonlandırmış olsaydık hastamız şu an hayatta olmayacaktı. Ama ne mutlu ki şu an kendisi sağlığına kavuşmuş bir şekilde evinde nekahet dönemini geçirmekte. Bunun manevi değerinin ise biz hekimleri için ölçülemez olduğu muhakkak? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false