39 bin koyuna 1 veteriner
GÜNDEM 23.02.2019 11:32:41 707 0

39 bin koyuna 1 veteriner

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hayvan hastalıklarının izlenmesinde yaşanan veteriner eksikliği sorununu dikkat çekmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

/resimler/2019-2/23/1138278917011.jpgÖnergesinde Niğde´nin Çiftlik ilçesinden örnek veren Gürer, 39 bin koyun varlığına karşın, 1 veteriner hekimin görev yaptığı ilçede hayvan hastalıklarının nasıl önlenebileceğini sordu. 

Gürer´in önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2019 yılında açıktan atama veya kurumlararası nakil kapsamında veteriner hekim atamasının yapılabileceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde hızlı bir yükselişe geçen hayvan hastalıklarıyla ilgili sorunu TBMM gündemine taşıdı. 

Tarım ve Orman Bakanlığına soru önergesi veren Gürer, ?Hayvan hastalıkları ülkemizde ciddi izlenmesi gereken bir duruma ermiştir. Bakanlığınızın kadroları ile bunun takibi olası mıdır? Örneğin Niğde ili çiftlik ilçesinde 39 bin koyun mevcudu vardır. 1 veteriner ve 1 sağlık teknisyeni görev yapmaktadır. Yılda 4 kez bu hayvanlara aşı gerekiyor. Ayrıca belge sayım vs yine bu iki kişi ile sağlanıyor. Bu hizmetlerin yanında besici eğitimi bilgilendirilmesi dikkate alındığında Bakanlığınızca ihtiyaçları dikkate alarak veteriner ve ziraat mühendisi sayısının ihtiyaçlar dikkate alınarak artırılması düşünülmekte midir?? şeklindeki sorulara yanıt istedi.

/resimler/2019-2/23/1138535011284.jpgCHP Milletvekili Gürer´in önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ?Her yıl yayımlanan Bütçe Kanunu Hükümleri doğrultusunda, Bakanlığımıza verilen açıktan ve kurumlar arası nakil kontenjan dahilinde, Bakanlığımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda personel alımları kadro durumu ve hizmet ihtiyacına göre, personel açığı olan branşlara Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucu ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yerleştirme işlemleri yapılmaktadır? dedi. 

ÖLME Kİ YAZ GELSİN?

Pakdemirli, Bakanlıklarınca 2019 yılında ve daha sonraki yıllarda verilecek olan açıktan atama ve kurumlar arası nakil kontenjanı dâhilinde, kadro ve hizmet ihtiyacı doğrultusunda veteriner hekim ve ziraat mühendisi alımı yapılabileceğini belirtti.

GÜRER: HER KÖYE 1 VETERİNER HEKİM ŞART

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı kırsal alanlarda her köye bir veteriner hekim uygulamasına geçilmesi gerektiğini belirterek, ?Böylece hem köylerimizde hayvan hastalıklarının önüne geçilmiş olur hem de iş bekleyen veteriner hekimlerimize bir istihdam kapısı açılır.Tarım Bakanlığında çok veteriner büro işinde  çalıştırılıyor.Bazı bölgelerde veteriner başına düşen hayvan sayısı 40 bini geçiyor. Bu bağlamda düzenli bir dağılım yok. Veterinerlerin özlük haklarınında iyileştirilmesi gerekir? diye konuştu. (Fİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu