300 genç, girişimcilik yarışında
EKONOMİYE BAKIŞ 29.04.2017 11:12:39 258 0

300 genç, girişimcilik yarışında

Adana´da ilk kez Çukurova Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde 300 girişimciyi bir araya getirdi.Girişimcilikle ilgilenen herkesin katılabileceği yarışmada kazanan ekibe Çukurova Teknopark´ta ücretsiz ofis kullanımı hediye edilecek.

Her hafta sonu dünyanın farklı yerlerinde gerçekleştirilen Startup Weekend etkinliği Adana´da ilk kez Çukurova Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde 300 girişimciyi bir araya getirdi.Girişimcilikle ilgilenen herkesin katılabileceği yarışmada kazanan ekibe Çukurova Teknopark´ta ücretsiz ofis kullanımı hediye edilecek.

Dünyanın önde gelen girişimcilik etkinliği olan Startup Weekend, ?Kalkınma için Teknoloji? temasıyla Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Ticaret Odası, Çukurova Teknokent, Teknoloji Transfer Ofisi ve Stage-Co işbirliğinde dün Çukurova Kalkınma Ajansı binasında girişimci gençlere kapısını açtı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Şahbaz genç girişimcilerin teknolojiye daha yakın olduğu için şanslı olduğunu belirterek ?´Bu kafayla ben de sizler gibi teknolojiyi bilmiş olsam, kim tutardı beni´ diyorum. Beni tuttular ama sizi tutamayacaklar? ifadeleriyle gençleri motive etti.

Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın da etkinliğe müracaat sayısında Adana´nın Türkiye lideri olduğuna değinerek, ?Gençlerimizin bu tür etkinliklerine destek vermek, ortak olmak en büyük amaçlarımızdan biri. 300 başvuru bir rekordur. Umarım önümüzdeki zamanlarda başvuru sayıları daha da artar ve bu etkinlikleri daha büyük salonlarda, ortamlarda yapmak gerekir? diye konuştu.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ise bölgenin ekonomik ve sosyal anlamda kalkınması için kafa yorduklarını vurgulayarak girişimci ruha sahip gençleri bir araya getirmenin büyük bir ihtiyaç olduğunu kaydetti. Dr.Altunsu, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı:

?Stratejik amaçlarımızdan birisi, bölgede girişimciliği ve yenilikçiliği daha üst seviyeye çekebilmek, destek olabilmek. Bu kapsamda ekosistem buluşmaları adı altında Habitat´la verimli toplantılar yapıldı. Arkasından mentörlük eğitimi ihtiyacı vardı, bu eğitimleri verdik. Oluşturucu sektörlerde eğitici eğitimler verdik. Melek yatırımcı eğitimine ihtiyacımız vardı, bunları verdik?

Etkinlik, Stage-Co Kurucusu Patrick Bosteels´in kolaylaştırıcılığı ile iş fikri olan girişimci gençlerin ekip oluşturmalarına dönük hareketli bir akış ile devam etti.

İş fikri olsun olmasın, girişimcilik ile ilgilenen herkesin katılabileceği bu yarışmada, yazılımcılar, tasarımcılar, iş geliştirme ve pazarlamacılardan oluşan ekipler kurulacak, iş fikirleri oluşturulacak ve Yalın Girişim, sunum teknikleri gibi eğitimler ve tecrübeli mentörlerin desteğiyle, 30 Nisan Pazar akşamı jüriye sunulacak bir iş modeli oluşturulacak. Aralıksız 48 saat sürecek etkinlikte bazı gençler de bina bahçesindeki çadırlarda konaklayacak.

Kazanan ekibe Çukurova Teknopark´ta ücretsiz ofis kullanımı hediye edilecek bu heyecan verici hafta sonunda, her Startup Weekend´de olduğu gibi önemli olan yarışmak ve iş fikirlerinin iş modeline dönüşmesine şahit olmak.

Adana´da ilk, Türkiye´de 32. kez düzenlenen Startup Weekend maratonunun jürisi şu isimlerden oluşuyor:

- Mehmet Buldurgan (Şirket Ortağım Melek Yatırım Ağı Başkanı)

- Kazım Yalçınoğlu (SmartUnited Ceo)

- Ali Ercan Özgür (İDEMA Kurucu Oratk)

- Hulusi Berik (Keiretsu Forum)

- Mehmet B. Kırca (LES Turkey) (VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

CHP’Lİ BULUT, “BÜTÇE KEYİF ÇAYI ÖNERİYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Yunanistan,Afgan göçmenleri denize itti (VİDEOLU HABER)

Besicilerin saman telaşı başladı

Ekonomik güven endeksi yüzde 8.5 azaldı

Sanayi üretimi Nisanda % 0,9 arttı

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaatın ilk 4 aylık karnesi zayıf

Limon değerleneceği güne kadar yatağa giriyor

Fitch, Türkiye´nin kredi notunu açıkladı

ANAVARZA BAL´IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Linyitin kalorisini arttıran buluş 1 milyar TL tasarruf sağlayacak

BAYRAKTAR, "CEVİZ ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜYÜZ?

Domateste firma kısıtlaması

Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayıları azaldı, servetleri arttı

Rus uzmanlar Türk domates üreticilerini teftiş edecek

Domatesin Rusya´ya ihracat tarihi belli oldu

11. ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA İMZA ATTIRIYOR

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

LEXUS ADANALILARA TANITILDI

Resmi Rezerv Varlıkları Temmuz´da azaldı

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 2,1 azaldı

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu