3 cinayet zanlısı Seri Katil İzmir´de yakalandı
GÜNDEM 12.06.2016 17:12:38 926 0

3 cinayet zanlısı Seri Katil İzmir´de yakalandı

3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla her yerde aranan seri katil zanlısı Atalay Filiz, İzmir´de düzenlenen nefes kesen operasyonla yakalandı.

İstanbul´da 1 kişiyi, Ankara´da ise 2 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla günlerdir her yerde aranan ve en son İzmir´de ortaya çıkan seri katil zanlısı Atalay Filiz, İzmir´in Menderes ilçesinde ortaya çıktı. Bir ihbarı değerlendiren Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, zanlının bir minibüste olduğunu tespit etti.

Kısa sürede onlarca polis ekibi olay yerine sevk edildi. Seyir halindeki minibüs polis ekipleri tarafından durdurularak, Atalay Filiz yakalandı. Operasyon sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Günlerdi her yerde aranan zanlı, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. 

ATALAY FİLİZ´İN ÜZERİNDEN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ!

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, seri katil Atalay Filiz´in vatandaşın duyarlılığı sayesinde yakalandığını belirterek üzerinde yüklü miktarda para bulunduğunu söyledi.

Üç kişinin katil zanlısı olarak aranan ve kamuoyunda ?seri katil? olarak bilinen Atalay Filiz, bugün İzmir´in Menderes ilçesinde Gümüldür-İzmir istikametinde faaliyet gösteren bir minibüste duyarlı vatandaşların ihbarları sayesinde yakalandı. İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, yaptığı açıklamada Filiz´in üzerinden kendi kimliği, kendisi ve başkalarının fotoğraflarının bulunduğu dört adet sahte kimlik, üç adet ehliyet belgesi, 14 adet kendi ve başkaları adına faal olan kredi ve banka kartları, iki adet avcı bıçağı ve bir biber gazı ile 25 bin TL´ye denk gelen miktarda para çıktığını söyledi. 

Uzunkaya, vatandaşlardan gelen yüzlerce ihbar sonucunda Filiz´in yakalanması üzerine duyarlı vatandaşlara teşekkür ederek, Filiz´i ihbar eden vatandaşı ödüllendirileceklerini kaydetti. Uzunkaya, 2009 yılında Münevver Karabulut cinayetinden aranan ve ihbarlar sayesinde yakalanan Cem Garipoğlu örneğini vererek, vatandaşların bu tip olaylarda duyarlılıklarının devam etmesi temennisinde bulundu.
Uzunkaya, Filiz´in üzerinden 2 adet avcı bıçağı ve biber gazı çıkmasını ise ?vahim? olarak nitelendirdi.

"GÖRÜNÜŞ İTİBARİYLE ÇOK ZEKİ"
3 yıldır ailesiyle temasta bulunmadığı öğrenilen Filiz´in kamuoyunda dillendirildiği gibi seri katil sınıfında bulunmadığını dile getiren Uzunkaya, seri katillerin suçların işleniş itibariyle çok daha farklı bir profilde olduğunu söyledi. Seri katillerin cinayetleri aynı suç aletleriyle tasarlayarak işlediklerini, kurbanların genelde aynı profilde olduğunu kaydeden Uzunkaya, bu kişilerin 3 yıl arayla değil, yaklaşık 30 gün ara ile cinayet işlediklerini belirtti. Filiz´in seri katil olarak anılmasının vatandaşların daha fazla duyarlılık göstermesi nedeniyle faydası olduğunu söyleyen Uzunkaya, Filiz´in İzmir´deki doktor raporunun ardından iki cinayetin işlendiği Ankara´ya gidebileceğini, İstanbul´daki cinayetle birleştirilerek işlemlerinin Ankara´da devam edebileceğini kaydetti. Uzunkaya, üzerinde yaklaşık 25 bin TL´ye denk gelen miktarda parası olan Filiz´in yurt dışına kaçma girişimlerinin olmadığını ifade etti. Uzunkaya, arandığı süre zarfında kılık değiştirmeden dolaşan Filiz´in görünüş itibariyle çok zeki olduğunu belirtti.

İHTİYAÇLARINI DOĞADAN KARŞILAMIŞ
Güvenlik kameralarında görülen valizlerinde kitap ve günlük ihtiyaç malzemelerini taşıyan Atalay Filiz, yük olması nedeniyle bu eşyaları çeşitli bölgelerde çöp kutularına atmıştı. Filiz´in ilk görüntüleri, Buca ilçesindeki bir internet kafede ortaya çıkmıştı. Filiz´in burada yaklaşık 4 saat kaldıktan sonra bir öğrenci ile anlaşarak iki gün Yeşilyurt semtinde bir evde kaldığı belirlenmişti. Filiz, daha güvenlik kamerası görüntülerine yansımadı. 31 Mayıs´ta İzmir merkezden valizleriyle ayrılan Filiz´in babasının görevi nedeniyle çok iyi bildiği Havacılar Kampı´nın bulunduğu İzmir´in Özdere semtinde saklandığı öğrenildi. 

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, bir pansiyonda, sahilde, arazide kalan Filiz´in zor şartlar altında yaşamasını doğada barınma konusunda becerilerine bağladı. Filiz´in bu süre zarfında ihtiyaçlarını doğadan karşıladığı öğrenildi.

Atalay Filiz, bu sabah saatlerinde Gümüldür´de bindiği bir minibüste duyarlı ve dikkatli bir vatandaşın dikkatini çekti. Vatandaşın kendisinden şüphelendiğini anlayan Filiz´in minibüsten inerek başka bir minibüse bindiği öğrenildi. Burada da başka bir vatandaşın dikkatinden kaçamayan Filiz, gelen ihbarlar sayesinde bindiği ikinci minibüste kıskıvrak yakalandı. Filiz´in yakalanması sırasında herhangi bir direnç göstermediği ifade edildi.

PASAPORTUYLA EN SON ENDONEZYA´YA GİTTİ
Filiz´in üzerinden kendi adına düzenlenmiş bir pasaport çıkarken, bu pasaportla en son 2012 yılında Endonezya´ya gittiği, pasaportun 2013 yılında geçerliliğini yitirdiği öğrenildi. Filiz´in üzerinde ayrıca kendine ait bir kimlik ve dört adet kendi fotoğrafının bulunduğu başka kişilere ait sahte kimlikler ele geçirildi. Kendi kimliği, kendisi ve başkalarının fotoğraflarının bulunduğu dört adet sahte kimlik, kendi ve başka şahısların fotoğraflarının bulunduğu üç adet de ehliyetle yakalanan Filiz´in üzerinden 14 adet kendi ve başkaları adına faal olan kredi karları ve banka kartları da çıktı. 

Güvenlik kameralarına yakalandığı valizlerinin içinde kitaplar ve günlük ihtiyacını karşılayacak malzemeler bulunan Filiz´in kendisine ağırlık yapan bu eşyaları çeşitli bölgelerde çöp kutularına attığı tespit edildi. Üzerinden 10 bin TL ve 3 bin 500 euro çıkan Filiz´in bir de Fransız vatandaşlık belgesi bulunduğu bildirildi.
Filiz, doktor kontrolü için İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Bozyaka hizmet binasından çıkartılırken görüntülendi. Filiz´in oldukça zayıf olduğu gözlendi.

A. F.´Yİ YAKALATAN O ŞOFÖR KONUŞTU

İzmir´in Menderes ilçesinde yakalanan seri katil Atalay Filiz´in, yakalandığı minibüse binerken şoföre ´Param yok, binebilir miyim?´ diye sorduğu, şoförün de minibüse aldığı öğrenildi. Atalay Filiz´i tanıyan şoförün, yolda ihbar üzerine çevirme yapan polislere sürekli selektör yaparak bilgi verdiği ve seri katilin yakalanmasını sağladığı bildirildi.

İstanbul Tuzla´da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı´yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan´ın TÜBİTAK´ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova´yı Ankara´da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz´in, İzmir´in Menderes ilçesinde yakalanmasının ardından detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜ KONUŞTU
Atalay Filiz´in yakalandığı minibüsün şoförü Kenan A. konuştu. O anları anlatan minibüs şoförü "Barboros Mahallesi´nde benim minibüsüme bindi. ´Araç nereye gidiyor?´ dedi bana. Ben de ´Semt Garajı´na gidiyor´ dedim. ´Ağabey benim param yok´ dedi. Ben de, ´İyi o zaman geç otur´ dedim. Biraz bakımsızdı. Binince şüphelendim. Zaten seri katilin ikinci binişiydi benim minibüsüme. Bir hafta önce yine benim minibüsüme bindi. Ben o zaman da jandarmaya haber verdim. Ama yakalayamadılar. Devamlı haberleri takip ettiğim için İzmir´de seri katilin olduğunu biliyordum. Benim minibüsüme binince tanıdım. Üzerinde tişört vardı, gözlük takmıştı, sırt çantası sırtında takılıydı. Elinde de siyah poşet vardı, içinde pet şişe vardı içi su dolu. Minibüse binince minibüsün perdelerini çekti. Daha önce polise ihbarda bulunulmuş. Polisler yolda çevirme yapıyordu. Ben de polise selektör yaptım. Ben işareti yapınca peşimden gelip beni çevirdiler. Polis yakalayınca Atalay Filiz polise ´Benim adım Ömer´ dedi" ifadelerini kaydetti.

POLİSE İLK İHBARI BABA OĞUL YAPTI
A. F.´in ilk bindiği minibüsün şoförü Mustafa B. ise, "Sabah 07.00 sıralarında sefere başladım. Şaşal köyünde birisi önümüze geçti el etti durduk. Bindi. Menderes için 5 lira verdi. 2 lira geri verdim. Menderes merkeze geldik, baktım inmedi araçtan. Biraz daha gittik, bir tane yolcu vardı. Yolcu indi. Daha sonra Atalay F. indi. Benim muavinim olarak çalışan oğlum Özgür, bana ´Bu arkadaki yolcu seri katil´ dedi. Hemen 156 jandarmayı aradık. Baktım emniyete 500 metre var. Emniyete doğru sürdüm minibüsü. Orada da polise bilgi verdim. Biz polisle bilgi verdikten sonra polis hemen yolan çıkıp seri katili indirdiğim yere gittiler" dedi. 

Seri katili tanıyan Ö.B. (16), sosyal medyadan seri katil Atalay Filiz´i tanıdığını belirterek, "Ben minibüste muavinlik yapıyorum. 5 lirayı bana verdi. Ben para üstü 2 lirayı verdim. Daha sonra dikkatli baktığımda seri katilin olduğunu fark ettim. Bitkin bir hali vardı. Parayı bana verirken elleri karaydı. Muhtemelen ormandan inmişti. Minibüste Menderes merkezde inmedi ara sokaktan geçerken bir anda da minibüsü durdurup indi" diye konuştu.

ÇANTASINDA 20 BİN LİRA ÇIKTI
Seri katil A.F´in üzerinden ve çantasından kendi adına düzenlenmiş, eski bir pasaport, gerçek kimliği, 4 adet kendi fotoğrafı olan başkaları adına sahte kimlik, kendi fotoğrafı ve değişik vatandaşların fotoğrafı olan 3 adet sahte ehliyet, farklı isimler adına 14 adet açık, aktif kredi kartları, 2 adet avcı, komando bıçağı, biber gazı, yaklaşık 10 bin Lira, 3bin 500 euro, bir Fransız vatandaşının vatandaşlık belgesi ve yaşam malzemeleri çıktı. Atalay Filiz minibüse binerken şoför Kenan Aka´ya parasının olmadığını söyleyip bedava yolculuk yapmak istemiş.

Seri katil, kurbağa ve böcek yiyerek hayatta kaldı

Seri katil A. F, ilk ifadesinde cinayetlerle ilgili avukatının konuşacağını ve kayıp sevgilisi hakkında bilgisinin olmadığını söyledi. A.F´in İzmir´de saklandığı süre boyunca hayatta kalabilmek için kurbağa ve böcek yediği öğrenildi.

İzmir Menderes´te bu sabah yakalanan 3 kişinin katil zanlısı A. F´in, İzmir İl Emniyet Müdürlüğündeki ilk ifadesinde cinayetleriyle ilgili konuşmayacağını, konu hakkında avukatının açıklama yapacağını söylediği öğrenildi. Seri katil A. F.´in 2010 yılında aynı evi paylaştığı kayıp Rus sevgilisi Olga Seregin hakkında bir bilgisinin olmadığını söylediği kaydedildi. Filiz´in, İzmir´de saklandığı süre zarfında hayatta kalmak için böcek, kurbağa ve çeşitli otlar yediğini ifadesinde dile getirdiği bildirildi. A.F, ifadesinde üzerinden çıkan 10 bin TL ve 3 bin 500 Euro´yu da İzmir´e gelmeden önce günde 17 saat çalıştığı dönemde biriktirdiğini belirtti.

2012 YILINDA ENDONEZYA´YA GİTTİĞİ BELİRLENDİ
Öte yandan Filiz´in üzerinden çıkan eşyalar arasındaki sayısal loto kuponu, kamp dergisi, CD´ler ve vesikalık fotoğraflar dikkat çekti. A.F´in üzerinden kendi adına düzenlenmiş bir pasaport çıkarken, bu pasaportla en son 2012 yılında Endonezya´ya gittiği, pasaportun 2013 yılında geçerliliğini yitirdiği öğrenildi.
A.F.´in üzerinde ayrıca kendine ait bir kimlik ve dört adet kendi fotoğrafının bulunduğu başka kişilere ait sahte kimlikler ele geçirildi. Kendisi ve başka şahısların fotoğraflarının bulunduğu üç adet de ehliyetle yakalanan A.F.´in üzerinde 14 adet kendi ve başkaları adına çıkarılan ve faal olan kredi karları ve banka kartları da bulundu.

ATALAY FİLİZ´İN ÜZERİNDEN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ!


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false