28 Şubat mağdurlarına iade-i itibar
GÜNDEM 3.03.2018 09:30:14 333 0

28 Şubat mağdurlarına iade-i itibar

Cumhurbaşkanı, 28 Şubat döneminde cezaevine atılan insanların mağduriyetinin giderilmesi ve iade-i itibarları için çalışma yapıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonunda da bir kez daha kararlılık mesajı vererek ?Oradaki mücadeleyi, kararlı bir şekilde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Teröristlere yaptıklarını misliyle ödeteceğiz? dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika turunun Senegal ayağında medya yöneticilerinin gündemdeki konularla ilgili sorularını cevaplandırdı.

28 Şubat döneminde kumpaslarının mağduru olan insanların özgürlüklerine kavuşmaları veya iade-i itibarlarının sağlanması için yeniden yargılama gibi bir süreç başlayacak mı?

Bu konu ile ilgili Adalet Bakanlığının yaptığı bir çalışma var. Ama bu ne zaman neticelenir, bu tabii ki yargı meselesi. Bunu şu an benim söylemem mümkün değil. Ama biz arkadaşlarımıza, ?Bu konuda adaletin tecellisi için bir yasal çalışma yapın´ dedik. Şu anda Adalet Bakanlığında böyle bir çalışmayı arkadaşlarımız yürütüyorlar.

ABD´nin Ankara maslahatgüzarı ?YPG´yi Menbiç´ten çekeceğiz, YPG´yi müttefik olarak görmüyoruz, verdiğimiz sözlere bağlıyız´ diyor. Değerlendirmenizi alabilir miyiz?

ABD´liler, ta Obama döneminden beri bizlere, Menbiç´te kalmayacaklarını, oraya girmiş olanları çıkaracaklarını, Fırat´ın doğusuna çekeceklerini söylüyorlar. Trump ve ekibi de aynı şeyi söylüyor. Ama sözler henüz fiiliyata yansımış değil. Rex Tillerson geldiğinde, ?Çıkaralım onları. Menbiç´in yarısında güvenlik sizde, yarısında bizde olsun´ dedi. Cevaben, ?Ne sizde olsun güvenlik, ne de bizde! Menbiç oranın gerçek sakinlerinin olmalı´ dedim. ABD´lilerin kastettikleri, kentin asli sakini olan Arapların yerlerine yerleşmelerini sağlama amacıyla, Menbiç´in güvenliğini beraberce sağlamak ise bu elbette yapılabilir. Dediğim gibi biz, sözlerin fiiliyata yansıdığını görmek istiyoruz.

Putin ?Erdoğan sayesinde Doğu Guta´daki siviller tahliye edilebildi´ dedi. Bu, Doğu Guta, İdlib veya başka noktalarda sivillerin tahliyesi için beraber çalışılmaya devam edilecek anlamına gelir mi?

Doğu Guta ve İdlib ile ilgili Sayın Putin´i aradım. ?Tahliye edilenleri biz alalım ülkemizdeki hastanelerimizde bunların tedavilerini yaptıralım´ dedim. O da buna olumlu bir yaklaşım gösterdi. Ama bu isteğimizle ilgili maalesef bir mesafe katedilemedi. Çocukların ve kadınların tahliye edilerek Şam´a gönderildiklerine dair haberler var. Ama Şam´a gönderilmiş olmaları, ejderhaya teslim edilmeleri anlamına gelir.

Afrin´de olumlu yaklaşıp sessiz kalan Rusya, İdlib´de bizi rahatsız edecek bir teklifle karşımıza gelebilir mi?

Afrin olayında Rusya´yla bir sıkıntımız yok. İdlib´te gözlem noktaları oluşturma sürecimiz de devam ediyor. Şu ana kadar 8 gözlem noktası oluşturduk. Soçi´deki üçlü zirvenin benzerini İstanbul´da yapacağız. Bu ve benzeri konuları orada da değerlendirme imkânımız olacaktır.

S-400 alımı nedeniyle ABD´den yaptırım risk var mı? Böyle bir risk olursa Türkiye silah sistemlerini alma kararını gözden geçirir mi?

Bizden söz bir kere çıkar iş biter. Ruslarla o konuda anlaşmış olduğumuz için o iş artık bitmiştir. S-300 alan Yunanistan´a yaptırım mı uygulandı? Kaldı ki ülkemizin güvenliği ile ilgili meselelerde kimden ne alacağımızı başkalarına soracak değiliz.

(vş)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli