23 NİSAN KUTLAMA PROGRAMI AÇIKLANDI
YAŞAM 19.04.2019 10:10:26 1855 0

23 NİSAN KUTLAMA PROGRAMI AÇIKLANDI

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 99. YılDönümü nedeniyle,23 Nisan 2019 Salıgünü saat 08.00´den itibaren resmi daireler, özel kuruluşlar, işyerleri, caddeler, meydanlar Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak, gece de ışıklandırma sistemi

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bayramın anlam ve önemine uygun olarak belirlenecek 10 adet döviz,Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanarakGazipaşa Bulvarı,Atatürk Parkı önü,Ziyapaşa Bulvarı,Kuruköprü,Bankalar,Baraj Yolu,Vilayet önü,Kanal Köprü,Dörtyol ve Eski Orduevi önüne asılacaktır.

B-ATATÜRK PARKI´NDAKİ ATATÜRK ANITI´NDA YAPILACAK ÇELENK

    SUNMA TÖRENİ (Saat 09.00)  

1-İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilecek okullar 23 Nisan 2019Salı günü saat 08.30´datören alanındaki yerlerini alacaklardır.

2- Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği´nin ?Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenleri? başlıklı 5. maddesinin 4. fıkrası gereğiİl Milli Eğitim Müdürü tarafından Atatürk Parkı´ndaki Atatürk Anıtı´na 23 Nisan 2019 Salı günüsaat 09.00´da çelenk sunulacaktır.

3-Saygı marşı ve saygı duruşunu müteakip, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylenerek Şanlı Bayrağımız göndere çekilecektir.

4-Çelenk Sunma Töreni´nin bitimi ile birlikte, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bandosu önde olmak üzere törene katılanlar ile öğrencilerden oluşan kortej, Atatürk Caddesi´ni takiben törenin yapılacağı İstasyonönü Uğur Mumcu Meydanı´na intikal edecektir.

C-İSTASYON ÖNÜ UĞUR MUMCU MEYDANI´NDAYAPILACAK TÖREN

    (Saat 09.30)

1-İstasyon önü Uğur Mumcu Meydanı´nda yapılacaktören saat 09.30´da başlayacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğüncegörevli okullar ise saat 09.00´da tören alanında yerlerini alacaklardır.

2-Valimiz SayınMahmut DEMİRTAŞ, şeref tribününden saat 09.30´da törene katılanların ve halkın bayramını kutlayacaktır.  Kutlamayı takiben Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bandosueşliğinde söylenecek İstiklal Marşı ile birlikte bir öğrenci tarafındanŞanlı Bayrağımız göndere çekilecektir.Anaokuluöğrencileri tarafındanValimiz SayınMahmut DEMİRTAŞ´a, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanınave Büyükşehir Belediye Başkanına birer buket çiçek sunulacaktır.

3-İl Milli Eğitim Müdürü tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacaktır.

4-1(Bir) kız ve 1(Bir) erkek öğrenci tarafından şiir okunacaktır.

5-İlMilli Eğitim Müdürlüğünce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla düzenlenmiş olan "Atatürk ve Milli Egemenlik"konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri  tören alanında Valimiz SayınMahmut DEMİRTAŞ, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından verilecektir.

6-İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde İlkokul ve Ortaokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteriler sunulacaktır.Ayrıca İlkokul ve Ortaokul öğrencilerinin oluşturduğuÇukurova Üniversitesi Cimnastik Grubuncacimnastikgösterisi gerçekleştirilecektir.

Ç-DİĞER ETKİNLİKLER

1-Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce;

?20-21 Nisan 2019 tarihlerinde saat 10.00´da Asım SAVAŞ Spor Salonu´nda ?Egemenlik Kupası Satranç Müsabakaları?

?20 Nisan 2019Cumartesi günü saat 10.00´da Menderes Spor Salonunda ?Egemenlik Haftası Cimnastik Festivali?,

?20-21 Nisan 2019 tarihlerinde saat 10.00´da Kayıkhane Tesislerinde ?Ulusal Egemenlik Kupası Bş. Bld. Kürek Müsabakaları?,

?23 Nisan 2019 Salı günü saat 10.00´da Ticaret Borsası Lisesinde ?Egemenlik Kupası Okçuluk Müsabakaları? gerçekleştirilecektir.

2-Genel kutlamalara katılmayan okullar, Milli Eğitim Bakanlığının yayımlamış olduğu yönergede belirtilen esaslar çerçevesinde,23 Nisan2019 Salı günü okullarında kutlama yapacaklardır.

3-Adana Alpaslan TÜRKEŞ Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile koordinasyon sağlanarak22-28 Nisan 2019 tarihleri arasındaAdana Müze Kompleksinde ?Tarihten Bugüne Adana´da 23 Nisan Sergisi ?gerçekleştirilecektir. Ayrıca Adana Alpaslan TÜRKEŞ Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından sosyal medyada yayımlanmak üzere 23 Nisan konulu bir video hazırlanacaktır.

4-Büyükşehir Belediye Başkanlığınca; İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 23 Nisan 2019 Salı günü öğrencilerimize gezi düzenlenecektir.

5-23 Nisan 2019Salı günü saat 14.30´da İl Milli Eğitim Müdürlüğünce seçilen öğrenciler aşağıdaki makamları ziyaret edecekler ve bu görevleri temsili olarak üstleneceklerdir. Okullar ve kurumlar aşağıda belirtilmiştir.

Valilik Makamı     Sarıçam Hüseyin Avni COŞ İlkokulu

6.Mknz. P. Tüm.ve GarnizonKom.Seyhan İstiklal Ortaokulu

Büyükşehir Belediye Başkanlığı             Yüreğir TOKİ Köprülü İlkokulu-Ortaokulu

D- GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLAR

1-İstasyon önü Uğur Mumcu Meydanı´nda yapılacak törenin ve Atatürk Parkı´ndaki Çelenk Sunma Töreni´nin düzen ve uygulamasından İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorumludur.

2-İl Milli Eğitim Müdürlüğünce; törende yapılacak konuşma metni ve okunacak şiirler en geç 18 Nisan 2019Perşembe günü mesai bitimine kadar Valiliğimiz Protokol Şube Müdürlüğüne teslim edilecektir.

3-Tören genel provası 18 Nisan 2019Perşembe günü saat 09.30´daİstasyon önü Uğur Mumcu Meydanı´nda yapılacaktır.

4-Tören provasında veAtatürk Parkındaki Çelenk Sunma Töreni ile Uğur Mumcu Meydanı´nda yapılacak Kutlama Töreni´ndegerekli bando,ses-yayın araçları, şeref tribünü platformu ve süslemesi ile kürsü Büyükşehir Belediyesince hazırlanacaktır.

5-İstasyon önü Uğur Mumcu Meydanı´nda yapılacak törenini izlemeye gelen vatandaşlar için TCDD 6. Bölge Müdürlüğünce gölgelik kurulacak olup, gölgeliklere konulacak 500 adet sandalyenin eşit olarak temini ve yerleştirilmesi ise Seyhan Belediye Başkanlığı ve Çukurova Belediye Başkanlığınca sağlanacaktır.

6-6.Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığının törene katılacak askeri personeli için ihtiyaç duyulacak otobüsler, Büyükşehir Belediye Başkanlığınca temin edilecektir.

7-Büyükşehir Belediye Başkanlığınca 23 Nisan 2019 Salı günü, törenlerin yapılacağı İstasyon önü Uğur Mumcu Meydanı´nda uygun görülen yerlerine, diğer bulvar ve caddelere Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri asılması sağlanacaktır.

8-Merkez İlçe Belediyelerince kendi sınırları içerisindeki cadde, bulvar ve meydanların uygun görülen yerlerineTürk Bayrakları ve Atatürk posterleri asılması sağlanacaktır.

9-Tören alanı çevresinde bulunan TCDD 6. Bölge Müdürlüğü, PTT Başmüdürlüğü, Öğretmenevi ve Türk Telekom A.Ş. Bölge Müdürlüğü binalarına Türk Bayrakları ve Atatürk resimlerinin asılması, ilgili kurumlarca sağlanacaktır.

10-Büyükşehir Belediye Başkanlığınca23 Nisan 2019Salı günü,İstasyon önüUğur Mumcu Meydanı´nda yapılacak törendeöğrencilere ve töreni izlemeye gelen vatandaşlara bayrak, balon, şapka ve su dağıtımı yapılacaktır.

11-İl Sağlık Müdürlüğünce,Atatürk Parkı´ndaki Atatürk Anıtı´ndaki Çelenk Sunma Töreni ile İstasyon önü Uğur Mumcu Meydanı´nda yapılacak tören programı içinyeteri kadarambulans ve sağlık ekibi hazır bulundurulacaktır.

12-Törenler sırasında elektrik kesilme ihtimali göz önüne alınarak programın yapılacağı yerlerin enerji sürekliliğine ilişkin tertip ve tedbirler (jeneratör dahil)Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından sağlanacak olup, tören günü görevlendirilen personellerin bilgileri 18 Nisan 2019 Perşembe gününe kadar Valiliğimiz Protokol Şube Müdürlüğüne bildirilecektir.

13-Törenler ve tören provasının yapılacağı yerlerde her türlü emniyet ve trafik tedbirleri İl Emniyet Müdürlüğünce sağlanacaktır.

14-Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce cimnastik gösterisi için gerekli ekipman (tatami vb.) ve ekipmanı kuracak personel tören günü tören alanında hazır bulundurulacak olup görevlendirilen personellerin iletişim bilgileri 16 Nisan 2019 Salı gününe kadar Valiliğimiz Protokol Şube Müdürlüğüne bildirilecektir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce sağlanacak ekipmanların tören provasına ve tören günü tören alanına getirilmesi İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumluluğundadır.

15-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 99. Yıl Dönümü tören programının duyurulması,günün anlam ve önemi ile ilgili yerel televizyonlarda program yapılması hususu İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce sağlanacaktır.

16-Adana Alpaslan TÜRKEŞ Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından sosyal medyada yayımlanmak üzere hazırlanacak23 Nisan konulu videonun kamu kurumlarının internet sitelerinde ve yerel basında yayınlanması İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün sorumluluğundadır.

E-HAVANIN YAĞIŞLI OLMASI HALİNDE MENDERES SPOR SALONU´NDA

YAPILACAK TÖREN PROGRAMI (Saat 10.00)

1-23 Nisan 2019 Salı günü saat10.00´daİstasyon önü Uğur Mumcu Meydanı´nda yapılacak tören programı aynı şekilde uygulanacaktır.

2-Salonun Türk Bayraklarıyla ve Atatürk posterleriyle süslenmesi ve hazırlanması Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığının katkılarıyla yapılacaktır.

3-Ses-yayın cihazı ve kürsü Büyükşehir Belediye Başkanlığınca kurulacaktır.

Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 3. maddesi hükmü uyarınca Adana Valisi tarafından onaylanan bu program ilgililere emir, vatandaşlarımıza davetiye niteliğindedir. (Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli