21. YÜZYILDA ÇOCUK VE GENÇLERİN EĞİTİMİNDE İZCİLİK TOPLANTISI
YEREL 19.02.2016 14:32:06 364 0

21. YÜZYILDA ÇOCUK VE GENÇLERİN EĞİTİMİNDE İZCİLİK TOPLANTISI

ADANA VALİ YARDIMCISI ÇAKIR: "İZCİLİK YAPARAK VE YAŞAYARAK ELDE EDİLİR"

Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, çocuklarımızı eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif anlamda da gelişimlerini sağlamak gerektiğini söyledi.
Çakır, Türkiye İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilciliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Adana Gençlikspor Doğa ve İzcilik Kulübü tarafından Şirin Park Otel´de ortaklaşa gerçekleştirilen ?21. Yüz Yılda Adana´da İzcilik? etkinliğinde yaptığı konuşmada, gençlerin gelişmesinde sosyal etkinliklerin yararlarına değindi.
İzciliğin temel prensipleri içinde vatana yararlı insanlar yetiştirmek olduğunu ifade eden Çakır,
?İzcilik Ülkemizde 1912 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ ün talimatlarıyla Ahmet Robenson tarafında Galatasaray Lisesinde kurulmuştur.2012 yılında faaliyetlerini hızlandırarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa imzaladıkları protokol çerçevesinde Türkiye İzcilik Federasyonu eliyle yürütülmeye başlanmıştır. Kuruluşunda Askeri disiplini andıran bir yapıya sahip olan izcilik Türkiye´nin yanı sıra Balkanlarda ve Türk Cumhuriyetlerinde en iyi şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir. Burada yetişen gençlerimiz vatanın seven milli ve manevi değerlerine bağlı birer genç olarak yetişmekteler.İzcilik yaparak ve yaşayarak elde edilir.Bu etkinliğim düzenlenmesinde başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitimim Müdürlüğü ile İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilciliği olmak üzere emeği ve hizmeti geçenleri kutluyorum? dedi.

YILMAZEL: " İZCİLİĞİ HER ÇOCUK MUTLAKA YAŞAMASI GEREKMEKTEDİR"
Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel Adana´da dokuz izcilik kulübün faaliyet gösterdiğini bu kulüplere kayıtlı 7325 lisanslı izci sayısına ulaşıldığını Gençlik ve Spor Bakanlığının "Şehit ve Gazi Çocukları İzci oluyor "projenin geçen ay başladığını ifade etti.
İzciliği her çocuğun yaşaması gerektiğinin altını çizen Yılmazel, konuşmasında şunlara yer verdi:
?İzcilik, çocuk ve gençleri, ruhsal, zihinsel, bedensel ve ahlaki açıdan geliştirmeyi hedef almış, kendine güvenen, sağlıklı, zeki, cesur, vatansever ve insancıl bireyler yetiştiren programlı bir faaliyettir. İzcilik, doğayı korumayı ve geliştirmeyi, tüm dünyada barışı ve huzuru sağlamayı kendisine ilke edinmiş sosyal bir etkinliktir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif anlamda da gelişimlerini sağlamalıyız. Bu gibi etkinliğin büyük yararlarının olacağına inanıyorum. Hizmeti ve emeği geçenlere teşekkür ederim.?

BİNBOĞA: "ADANA´DA ACİL OLARAK İZCİ TESİSLERİNE İHTİYAÇ VAR"
Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü Ayhan Binboğa, Adana´da acil olarak izci tesislerine ihtiyaç duyulduğunu, bu anlamda Valilik ve Belediye Başkanlıkları nezdinde girişimlerde bulunduklarını, Devlet Su İşleri DSİ çamlığı içerisine izcilik kampı kurulması için ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile konuyu görüştüklerini, bu alana izin verilmesi durumunda İzcilik Federasyonu tarafından doğayı tahrip etmeden içerisinde toplantı salonları yemekhanesi ,dinlenme odalarından oluşan ağaçtan bambu evler yapılacağını söyledi.
Konuşmalardan önce katılımcılara kahvaltı ikram edildi. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Oflaz, Seyhan ilçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyhan Çelik,Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilcisi Seçil Binboğa, Eğitimci İzci Lideri Ayhan Binboğa, Okullarında izcilik faaliyeti yapılan Okul Müdürleri Öğretmen izci liderleri ve İzci Spor Kulüp Başkanları katıldı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli