20.  DEVLET TİYATROLARI SABANCI ULUSLARARASI ADANA TİYATRO FESTİVALİ 27 MART´TA BAŞLIYOR
KÜLTÜR SANAT 13.03.2018 12:04:46 771 0

20. DEVLET TİYATROLARI SABANCI ULUSLARARASI ADANA TİYATRO FESTİVALİ 27 MART´TA BAŞLIYOR

Tiyatro Festivali ile ilgili Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Mustafa Kurt, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ve Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Sevinç Gediktaş, bir basın toplantısıyla festival hakkında bilgiler sundular.

VAHİT ŞAHİN

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, bu yıl 20´nci kez perdelerini açacak. Türkiye´nin bir ay süren, en uzun soluklu tiyatro festivali olma özelliği taşıyan festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da 27 Mart Dünya Tiyatro Günü´nde başlayacak ve 30 Nisan´a kadar devam edecek. Festival biletleri 18 Mart Pazar günü satışa sunulacak.

20´nci yılında festivalin açılışı, Kübalı Havana Compas Dans Tiyatrosu´nun ?Küba, Perküsyon ve Dans? isimli gösterisi ile gerçekleştirilecek. Küba´nın zengin ritmini sahneye taşıyan Havana Compas Dans Tiyatrosu, İspanyol, Küba ve Afrika-Küba kültürlerinin geleneksel ve modern danslarını birleştirdiği gösterisiyle sahnede olacak. 20 yıldır ülkemizin tiyatro tarihinde önemli bir yer edinen Türkiye´nin en uzun soluklu tiyatro festivali, 20´nci yılında da dopdolu bir programla tiyatroseverlerle buluşacak.

Festival programı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt´un katılımıyla Adana´da düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Sabancı Vakfı olarak kültür-sanat faaliyetlerinin herkes için erişilebilir olması gerektiğine inandığını belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan,?44 yıldır kültür-sanat etkinliklerinin yaygınlaşması ve isteyen herkesin eşit fırsatlarla erişmelerini sağlamak hedefiyle çalışıyoruz. Halk danslarından tiyatroya, sinemadan arkeoloji ve müziğe pek çok alanda yürüttüğümüz çalışmalar içinde Uluslararası Adana Tiyatro Festivali´nin özel bir yeri bulunuyor. Bu festivalin 20´nci yılını kutlamaktan, Türkiye´nin en uzun soluklu tiyatro festivalinin 20 yaşına ulaşmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Tiyatro Festivalimiz 20 yaşına gelene kadar en iyisini yapmak için emek veren herkesi alkışlıyoruz? dedi.

Merhum Sakıp Sabancı´nın miras bıraktığı Adana Tiyatro Festivali´nin ilk günden bu yana her yıl biraz daha büyüyerek uluslararası bir festivale dönüştüğünü ifade eden Koyunsağan,?Adana´yı bir kültür sanat şehri yapma hayalinin ürünü olarak ortaya çıkan Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 20 yılda bu hayali adım adım gerçeğe dönüştürdü. Bu festival sayesinde Adana, Türkiye´nin dört bir yanından tiyatroseverlerin heyecanla beklediği bir festivalin ev sahibi oldu. Sabancı Vakfı olarak, ülkemizin kültür-sanat hayatına böyle bir festival kazandırmanın ve kesintisiz olarak 20 yıldır sürdürmenin gururunu yaşıyoruz? dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ise, 1998 yılında Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü görevindeyken Rahmetli Sakıp Sabancı´nın desteği ile başlattıkları Adana Tiyatro Festivali´nin bugün dünya çapında bir uluslararası tiyatro festivali haline gelmiş olmasının haklı gururunu yaşadığını söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü;

?Festivalimizin 20. yılında her yıl olduğu gibi ülkemizin önemli tiyatro topluluklarını ve dünyadan seçkin tiyatro eserlerini Adana halkı ile buluşturacağız. Bu önemli kültür etkinliğinin yıllardır Adana´da düzenlenmesi kuşkusuz ki Sabancı Ailesinin değerli katkıları ile olmaktadır. Bu vesile ile Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş´a ve tiyatro sanatına yaptığı katkılardan ötürü başta Sayın Güler Sabancı olmak üzere Sabancı Ailesine ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Sayın Zerrin Koyunsağan´a teşekkürlerimi sunarım. Festivalimizin Adana halkına hayırlı olmasını ve tüm seyircilerimize keyifli bir tiyatro ayı geçirmelerini dilerim.?

Program 20´nci yılda rekor oyun sayısıyla dikkat çekiyor

Festivalde bu yıl Küba´dan ?Küba, Perküsyon ve Dans?, İspanya´dan ?Best of Yllana? ve ?Yalnızlar?, Litvanya´dan ?Godos?, Almanya´dan ?Tiyatro Delusio?, Slovenya´dan ?Peter Kuster? oyunları sahnelenecek.

Adana Tiyatro Festivali, bu yıl yurtdışından 6 tiyatro, yurtiçinden ise 4 devlet tiyatrosu, 4 belediye tiyatrosu ve 15 özel tiyatronun toplam 30 farklı oyununa ev sahipliği yaparak, bugüne kadarki en yüksek oyun sayısına ulaşacak. Eskişehir Şehir Tiyatrosu ?39 Basamak?, Tiyatro Adam ?Kafkas Tebeşir Dairesi?, Semaver Kumpanya ?Mağrur Fil Ölüleri?, Yolcu Tiyatro ?Joko´nun Doğum Günü?, Mam Art ?Kızgın Damdaki Kedi?, Çolpan İlhan&Sadri Alışık Tiyatrosu ?Bir Hayvanat Bahçesi Hikayesi?, Tiyatro Keyfi ?Çocuk İstiyorum? ve ?Gözlerin Ardında Müzikal?, İstanbul Şehir Tiyatroları ?Sızı?, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ?Boyacı?, Seyhan Belediye Tiyatrosu ?Asiye Nasıl Kurtulur?, Ankara Devlet Tiyatrosu ?Radyo-yu Hümayun? adlı oyunları ve Adana Devlet Tiyatrosu ?Ali Baba Ve Kırk Haramiler? isimli çocuk oyunu ve Sahne Daktilo´nun Posta adlı oyunu tiyatroseverlerle buluşacak.

AÇIKHAVA GÖSTERİLERİNİN SAYISI 3´E ÇIKIYOR

Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 20´nci yılında Açıkhava gösterilerinin sayısını da üçe çıkaracak. Festivale Küba´dan katılan Havana Compas Dans Tiyatrosu, hüzün, coşku ve enerjiyi buluşturan Flamenko gösterisiyle seyirci karşısına çıkacak.

(VŞ)

Bursa Devlet Tiyatrosu ?Bana Mastikayı Çalsana? ve Antalya Devlet Tiyatrosu da ?Deli Dumrul? isimli oyunlarıyla Adanalılara Merkez Park´ta keyifli anlar yaşatacak

 

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu