20 bini aşkın Suriyeli Türkiye´ye geçiş yaptı
GÜNDEM 15.06.2015 09:00:12 350 0

20 bini aşkın Suriyeli Türkiye´ye geçiş yaptı

Suriye´nin Telabyad kentinden Şanlıurfa´nın Akçakale ilçesine geçişler sürerken, ilk 2.5 saat içerisinde 20 bini aşkın Suriyeli geçiş yaptı. Devam eden geçişlerde ilk gün 40 bini aşkın kişinin sınırı geçmesi bekleniyor.

Suriye´nin Telabyad kentinde uçakla yapılan bombardımanın ardından sınırda bekleyen mültecilerin alımına Şanlıurfa´nın Akçakale Sınır Kapısı´nın hemen yanındaki mayınlı araziden başlanmıştı. Akşam saat 17.30 sıralarında başlayan alımlar devam ederken, ilk 2.5 saat içerisinde 20 bini aşkın Suriyeli´nin ülkeye giriş yaptığı öğrenildi. Devam eden geçişlerde ilk gün 40 bini aşkın Suriyeli´nin geçiş yapması bekleniyor.

Sınırı geçmeyi başaran Suriyeliler ise, Haliliye Belediyesi tarafından dağıtılan sulara büyük ilgi gösterdi. Geçişler esnasında yoğun izdiham nedeniyle çocuklarını kaybeden anneler telaşla çocuklarını aradı. 7 yaşındaki bir çocuk annesinin unuttuğu eşyaları için Telabyad´a dönmesi nedeniyle eşyalarının üzerine oturup gözyaşı döktü. Günlerce Suriye sınırında bekleyen ve Türkiye´ye geçmeyi başaran Suriyeli yaşlı bir kadın ise, çocukları ile yanında getirdiği eşyaların üzerine yatarak dinlenmeye çalıştı.

Yaşanan yoğun izdiham nedeniyle polis barikatı kaldırırken, yoğunluktan barikatın kalktığını fark etmeyen bir güvenlikçi tek başına barikat olmaya çalıştı. Kayıtsız Suriyeliler´in çıkışına izin vermek istemeyen güvenlikçi, Suriyeliler tarafından çekiştirilince çileden çıktı. Çuvalı fırlatan güvenlikçi, bir Suriyeli´nin elinden değnek alarak geçişi önlemeye çalıştı. Arkadaşları tarafından uyarılarak barikatın kaldırıldığı söylenen güvenlik görevlisi, durumun farkına vararak mücadelesini sona erdirdi.

Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, geçişler için hazırlıklı olduklarını belirtti. Akçakale İlçe Belediyesi ile birlikte mültecilerin ilk etaptaki ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli çalışmayı yürüttüklerini belirten Uludağ, ?Bu beklenen bir durumdu. Bunun için hazırlıklıyız. Şuana kadar 20 binin üzerinde geçiş olduğu bilgisine ulaştık. Bu sayının 40 bini aşmasını bekliyoruz. Sayının daha da artmasından endişe ediyoruz ama bu insanların sağ salim geçişi sağlayıp, ilk etaptaki ihtiyaçlarına cevap vermek için bölgedeyiz. Ramazan ayında da bu insanların mağdur olmaması için çalışmalar yürütüyoruz? dedi. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli