2. ÇUKUROVA KARİKATÜR FESTİVALİ
GÜNDEM 3.07.2017 13:49:53 410 0

2. ÇUKUROVA KARİKATÜR FESTİVALİ

Önümüzdeki sonbaharda yapılacak 2. Çukurova Karikatür Festivali´nde yarışma koşulları ve program netleşmeye başladı. Çukurova Belediyesi´nce yapılacak festivalde dereceye girecek eserlerin sahiplerine Musa Kart Basın Özgürlüğü Ödülü verilecek. Türkiye dah

İlki geçen yıl yapılan Çukurova Karikatür Festivali bu yıl da yine kasım ayında ve yurt dışından tanınmış karikatürcülerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Dünyanın ünlü karikatürcülerinden Massoid Shojai Tabatabai (İran), Marco de Angelis (İtalya), Oleksy Kustovsky (Ukrayna) ve Almanya´dan Erdoğan Karayel 2. Çukurova Karikatür Festivali´ne yurt dışından katılan konuklar olacak. Tabatabai, Angelis ve Kustovsky´nin kendi özel koleksiyonlarından seçme karikatürleri Çukurova Karikatür Festivali boyunca sergilenecek.

DON KİŞOT FARKLILIKLARA SAYGI SERGİSİ

2. Çukurova Karikatür Festivali´nde netleşen bir diğer önemli program, yıllardır Almanya´da yaşayan Türk karikatürcü Erdoğan Karayel´in öncülüğü ve yönetiminde düzenlenen ?Don Kişot Farklılıklara Saygı? sergisi. Uluslararası düzeyde ve dünyanın tüm çizerlerine açık olan bu yarışmada ?sergilenmeye değer? ve ?ödüllü? 50 kadar eser Türkiye´de ilk kez Adana´da Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi´nde sergilenme olanağı, Türk izleyicileri ayrıca bu ustaların ?Dünya neyi, nasıl çiziyor? sohbetinde dinleme fırsatı bulacak.

ACILI ADANA, TAN ORAL VE ALTAN ÖYMEN

2. Karikatür Festivali´nin netleşen bir önemli etkinliği de usta karikatürcü Tan Oral ve gazeteci-yazar ve eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen´in ?Acılı Adana? adıyla gerçekleştirecekleri söyleşi ve Oral´ın aynı adı taşıyan sergisi olacak. Öymen ve Oral´ın siyasi yasakların olduğu 1982 yılında Adana´ya gelip gördüklerini Cumhuriyet´te yazıp çizerek ortaya koyduğu ?Acılı Adana? sergisi ve söyleşisi 35 yıl öncesinin Adana´sından izleri yansıtacak. Festivalin yarışma bölümünde dereceye giren eserlerin sahipleri ?Musa Kart Basın Özgürlüğü? ödülü alacak; 10-15 yaş kategorisindeki çocuklar ise ?Aile? konusunu ele alan eserlerle yarışmaya katılabilecek.

ADANA´YA YAKIŞAN BİR FESTİVAL OLACAK

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hazırlıklarına ilk festival biter bitmez başladıkları 2. Çukurova Karikatür Festivali´nin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da güçlü ve zengin bir içerikle yapılacağını belirtti. Atölyeler, sergiler, karikatür kahramanları ve söyleşiler ile dolu bir festivali aylar önce planladıklarını belirten Başkan Çetin, ?Bu yılki yetişkinler kategorisindeki karikatür yarışmasını Musa Kart Basın Özgürlüğü adına düzenliyoruz. Ödülü halen cezaevinde olan Musa Kart´ın özgür kalıp vermesi en büyük arzumuz? diye konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false