?150 YILLIK PARLAMENTO GEÇMİŞİMİZİ DİKTATÖRLÜĞE TESLİM ETMEYECEĞİZ?
SİYASET 6.05.2016 15:03:13 321 0

?150 YILLIK PARLAMENTO GEÇMİŞİMİZİ DİKTATÖRLÜĞE TESLİM ETMEYECEĞİZ?

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut , Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun kendi tercihi olmadığı halde görevinden ayrılmak zorunda bırakılışını kınarken, AKP´nin neredeyse bütün kadrolarının 4 Mayıs Saray Darbesi´ni kabullenmiş görünmelerinin demokrasi adına acı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Ahmet Davutoğlu´nun kaçak sarayda gerçekleşen görüşmenin ardından AKP Genel Başkanlığından ayrılmasının sivil görünümlü bir darbe olduğunu söyledi. Bu durumu  ?4 Mayıs Saray Darbesi? olarak adlandıran Barut, ?4 Mayıs Saray Darbesi´nin 28 Şubat´tan farkı Davutoğlu´nun ?Yol arkadaşım´ dediği, ?Dava arkadaşım´? dediği bir kişi tarafından bu darbenin gerçekleştirilmiş olmasıdır? dedi.

 23 milyon 600 bin kişinin oyuyla seçilen Davutoğlu´nun milli iradeye sahip çıkıp darbeye direnmek yerine boyun eğerek dikta yönetimine zemin hazırladığını vurgulayan Barut, ?Yaklaşık 150 yıllık bir parlamenter geçmişimizi bir diktatörün beklentilerine teslim etmeyeceğiz? diye konuştu.

KATILIMCILAR

CHP Adana İl Başkanlığı Ahmet Albay Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen basın açıklamasına eski Kültür ve Turizm Bakanı Timuçin Savaş, eski milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hurşit Güneş, eski Adana milletvekilleri Ümit Özgümüş, Hulusi Güvel, il yönetim kurulu, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarıyla partililer katıldı.

?O SORUNUN YANITI VERİLMEDİ?

Ahmet Davutoğlu´nun partisinin genel başkanlığından ayrılmasının kendi tercihi olmadığı yönündeki sözlerini anımsatan İl Başkanı Ayhan Barut,  ?Kendi tercihi değilse Davutoğlu hangi gerekçeyle ayrıldı? sorusunun yanıtını kendisi verdi.

?DARBENİN ADI 4 MAYIS SARAY DARBESİ´DİR?

17 Aralık 2012´de dönemin Başbakanı olan Erdoğan´ın ?Yasama ve yargı benim için ayak bağıdır? diyerek güçler ayrılığı ilkesini açıkça reddettiğini, 21 Mart 2015´te de Cumhurbaşkanı seçildikten sonra, ?Parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunmaktadır? dediğini anımsatan Barut, ?Bu söylemler aslında sivil görünümlü bir darbenin, bir dikta yönetimi özleminin ayak sesleriydi. Dün kaçak sarayda gerçekleşen görüşmeyle darbe fiilen gerçekleşti. Darbenin adı, 4 Mayıs Saray Darbesidir? ifadelerini kullandı.

28 ŞUBAT´TAN TEK FARKI

4 Mayıs Saray Darbesi´nin, 28 Şubat Post Modern Darbesi´ni de aşan bir niteliğe sahip olduğunu dile getiren Barut, ?4 Mayıs Saray Darbesi´nin 28 Şubat´tan farkı Başbakan Davutoğlu´nun ?Yol arkadaşım´, ?Dava arkadaşım´ dediği bir kişi tarafından gerçekleştirilmiş olmasıdır? dedi.

?DAVUTOĞLU BİR KİŞİNİN İRADESİYLE KOLTUĞUNDAN AYRILMAK ZORUNDA KALDI?

Davutoğlu´nun 7 Haziran´da yüzde 40.87, 1 Kasım´da yüzde 49.5 oranında oy aldığına işaret eden Barut, Davutoğlu´nun bu oy oranlarıyla Başbakanlık koltuğuna oturduğunu ve meşruluğunun hiç tartışılmadığını kaydetti. Barut, şöyle devam etti:

?Sayın Davutoğlu kendisine ve partisine oy veren 23 milyon 681 bin 926 kişinin iradesiyle değil, bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmak zorunda kalmıştır. O bir kişi, 4 Mayıs Saray Darbesi´ni gerçekleştiren kişidir. O bir kişi, ülkesinin demokrasisini değil, kendi dikta yönetimini düşünen ve planlayan kişidir.?

?DAVUTOĞLU DARBEYE DİRENMEYEREK DİKTA YÖNETİMİNE ZEMİN HAZIRLADI?

Davutoğlu´nun demokrasi adına milli iradeye sahip çıkıp darbeye direnmek yerine darbeye boyun eğerek dikta yönetimine zemin hazırladığını ifade eden CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ?Şu kadere bakın ki demokrasi adına Sayın Davutoğlu´nu savunmak da bize düştü? diye konuştu.

?AKP KADROLARININ DARBEYİ KABULLENMESİ DEMOKRASİ ADINA ACI BİR TABLO?

AKP´nin neredeyse bütün kadrolarının 4 Mayıs Saray Darbesi´ni kabullenmiş görünmelerinin ise demokrasi adına acı bir tablo olduğunu ifade eden Barut, ?Oysa demokrasilerde darbeler desteklenmez, darbelere direnilir. Bu halkın iradesine, yani milli iradeye de bağlılığın temel bir görevidir. Davutoğlu maalesef bunu yerine getirememiştir? diye konuştu.

?DEMOKRASİDEN YANA OLAN HERKESİN DARBEYE DİRENMESİ BİR ZORUNLULUK?

4 Mayıs Saray Darbesi´ni bir partinin iç meselesi olarak görmemek gerektiğinin altını çizen Barut, darbenin 64. Hükümete karşı yapıldığını, bütün cumhuriyetçilerin, demokratların, aydınların yani demokrasiden yana olan bütün vatanseverlerin darbeye direnmesi gereğinin de ötesinde bir zorunluluk olduğunu söyledi.

?PARLAMENTER GEÇMİŞİMİZİ BİR DİKTATÖRÜN BEKLENTİLERİNE TESLİM ETMEYECEĞİZ?

Barut, ?Bir dikta yönetiminin yasal zeminini hazırlamak için ülkenin meşru Başbakanına karşı 4 Mayıs Saray Darbesi´nin yapanlar şunu asla unutmasınlar: Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Yaklaşık 150 yıllık bir parlamenter geçmişimizi bir diktatörün beklentilerine teslim etmeyeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın darbecileri yeneceğiz, demokrasi kazanacak. Tarih de hep bunu yazmıştır? şeklinde konuştu.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false