11. ÇUKUROVA KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
KÜLTÜR SANAT 6.01.2018 15:53:14 336 0

11. ÇUKUROVA KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

500 yazar, çizer ve şairin katılımı beklenen Fuara gelen ziyaretçiler içeriye girmek için uzun süre kuyrukta sıra bekledi.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği beraberinde, Çufaş Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile 6- 14 Ocak 2018 tarihleri arasında düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı,bugün saat 12.00´de Adana Valisi  Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası Başkanı  Atilla Menevşe, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı  Kenan Kocatürk´ün   katılımlarıyla TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi´nde kapılarını açtı.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi´nde fuarın açış töreni yapıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, açılışta yaptığı konuşmada, "Türkiye 80 milyonu aşan nüfusuyla büyük bir ülke. Tabi Avrupa´nın sınırında ve bir taraftan da Orta Doğu´nun komşusu. Kültürel birikimi olan, okuyan da bir ülke ama bu yeterli mi değil mi ona bakmak lazım. Kitap üretimi yüksek, satış yüksek ama okuma oranının da aynı oranda yüksek olması lazım. Zorunlu eğitimde tüketilen kitapların satışını bunun dışında değerlendirmek lazım. Okumak aklımızı güçlendirir ve bize lazım olan vicdanımızın ve irfanımızın da alt yapısını oluşturur" ifadelerini kullandı

"Kitap okuma alışkanlığının gelişmesi lazım"

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da "Okumak insanları aydınlatıyor, ufkunu açıyor, dünyasını değiştiriyor. Bazen 5-6 yaşında bir çocuğa bir kitap verirsiniz, o çocuğa yön verir. Dünyasını zenginleştirir ve hayatını onun üzerinde yürütür. Türkiye´nin 2023 hedeflerine ulaşmak için mutlaka kitap okuma alışkanlığını bu yönde geliştirmemiz lazım. Kitap fuarları da bunun için bir araçtır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri stantları gezdi. Fuarı ziyaret etmek isteyen ziyaretçilerin ise içeriye girmek için uzun kuyruk oluşturması dikkat çekti. Öte yandan içeride bazı okurlar ise yere oturarak kitap okudu. 14 Ocak Pazar gününe kadar kitapseverlerin ziyaretine açık olacak fuarda imza günlerinin yanı sıra panel, söyleşi, sergi ve dinletilerden oluşan 80 kültür etkinliği gerçekleştirilecek.

 Çukurova Kitap Fuarı´nın konukları arasında İpek Ongun, Altan Öymen, İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, Ayşe Kulin, Canan Karatay, Üstün Dökmen, Arif Keskiner, Mine Söğüt, Ahmet Şimşirgil, Aret Vartanyan, Deniz Kavukçuoğlu, Sinan Yağmur, Adnan Özyalçıner, Semih Poroy, Ercan Kesal, Sinan Meydan, Mine Soysal, İhsan Eliaçık, Yekta Kopan, Canan Tan, Haydar Ergülen, Şükrü Erbaş, Mehmet Genç (Rotasız Seyyah), Mine G. Kırıkkanat, İbrahim Kaboğlu, Nebil Özgentürk, Tarık Tufan, Feridun Düzağaç, Nevşin Mengü, Sibel Eraslan, Hikmet Anıl Öztekin, Bağış Erten, Yunus Ozan Korkut, Deniz Ülke Arıboğan, İsmail Saymaz, Turhan Günay, Metin Celal, Ercan Karakaş, Ataol Behramoğlu, Kemal Hamamcıoğlu, Enver Aysever ve pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı bulunuyor. 

 (İHA/HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false