?1 KASIM´DA KAZANAN BÖLÜNME PROJELERİ, KAYBEDEN TÜRKİYE´DİR?
SİYASET 17.11.2015 14:39:29 325 0

?1 KASIM´DA KAZANAN BÖLÜNME PROJELERİ, KAYBEDEN TÜRKİYE´DİR?

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, bundan böyle başkanlık sistemiyle Türkiye´nin sağ ve sol cenahtan oluşan iki partili bir siyasi sisteme kayacağını söyleyerek demokrasi ve milliyetçilik düşmanlarının eline de koz geçtiğini

ANKARA (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım´da başarılı olduklarını iddiasında olmadığını fakat mağlup olmadıklarına da yürekten inandığını söyledi.

Bahçeli, ?Başkanlık sistemiyle Türkiye´nin sağ ve sol cenahtan oluşan iki partili bir siyasi sisteme kayacağını söyleyen demokrasi ve milliyetçilik düşmanlarının eline de koz geçmiştir? dedi.

Bahçeli, 1 Kasım´da kazananın PKK olduğunu savunarak, şöyle konuştu.

?1 Kasım´da kazanan bölünme projeleridir. 1 Kasım´da kazanan Dolmabahçe ihanetidir. 1 Kasım´da yüzü gülen İmralı canisi, Türk düşmanları, Türkiye´nin başına çuval geçirmek için kuyrukta bekleyen tüm çevrelerdir. Suriye´ye kara operasyonu için gün sayanlar 1 Kasım tezgahını kurmuşlardır. Öcalan´ın serbest bırakılması ve saraya alınması için fırsat kollayanlar 1 Kasım´a umut bağlamışlardır.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM´de partisinin grup toplantısındaki konuşmasında Türk milletinin, 7 Haziran´da Meclis´te grubu bulunan partilere koalisyon kurun buyruğunu ilettiğini belirterek, ?Uzlaşmayı temenni etmiş, ağırlaşan sosyal ve ekonomik meselelerin köklü şekilde hallini arzulamıştı. Herkes gördü ve yaşadı ki, 9 Temmuz´da koalisyon hükümeti kurma görevini alan Davutoğlu nafile turlarla tekrar bir seçimin ağlarını ördü, şartlarını olgunlaştırdı. CHP bu oyuna adeta figüranlık yaptı. Nitekim Davutoğlu´nun Erdoğan´dan aldığı talimat da bu yöndeydi. AKP´nin bir hükümet kurma irade ve isteği hiç olmamıştır. Sonuç itibariyle 1 Kasım´da, 7 Haziran´ın tekrarı zorla, gözdağları eşliğinde yapılmıştır. Ve AKP tek başına iktidara yetecek bir Meclis çoğunluğuna ulaşmıştır? ifadelerini kullandı.

?TÜRKİYE´Yİ REZİL ETMİŞ AKP´NİN İKTİDAR OLMASI NASIL ANLAMLANDIRILMALI??

Bahçeli,?Yorulmuş, hantallaşmış, çürümüş, Türkiye´yi rezil etmiş AKP´nin tek başına iktidar olmasının sosyolojik ve siyasi dayanaklarını nasıl görmek ve anlamlandırmak lazımdır? Dünyanın neresinde, 4 ay 23 günde siyasi tutumlar bu kadar keskin ve radikal şekilde değişmiş veya dönüşmüştür? sorusunu yönelterek şunları kaydetti:

?1 Kasım´ı 13 yıllık hezimetin ödülü şeklinde mi, yoksa terör rejimiyle tehdit edilen, istikrarsızlıklarla gözü korkutulan, ekonomik baskılarla köşeye sıkıştırılan milli iradenin zoraki verdiği karar olarak mı ele almak gerekmektedir? İhaneti ayyuka çıkmış bir partinin taltif edilmesi, Türkiye´yi darboğaza sokmuş, iç ve dış politikası çökmüş bir iktidarın sandıkta tahkimi görülmüş, duyulmuş şey değildir. AKP ülkenin geleceğiyle oynarken, AKP Türklüğün sırtına hançeri saplarken, AKP Türk milletinin birlik ve kardeşlik duygularını yıkarken yine kazanmıştır. 20 Temmuzdan 1 Kasım´a kadar 104 askerimizi, 80 polisimizi, 5 korucumuzu şehit verdik. Anadolu´nun her hanesinden ağıtlar yükseldi. Bayrağa sarılı şehit tabutları anaların, babaların, gelinlerin, yavruların bağrını yaktı. 20 Temmuz´da Suruç´ta, 10 Ekim´de Ankara´da canlı bombalar 134 vatandaşımızın canını aldı. AKP´nin pazarlık ortağı PKK oluk gibi kan akıttı.?

?HDP´NİN BAŞKANLIK DAHİL TÜM SİSTEMLERİ TARTIŞMAYA AÇABİLMESİ TESADÜFİ DEĞİL?

HDP´nin, ´başkanlık sistemi dahil tüm modeller tartışılabilir´ demesinin tesadüfi görülmemesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, ?AKP´nin başkanlık sistemini kapsayan yeni anayasa hazırlığı içinde olduğu, al ver sürecinin devreye alındığı anlaşılmaktadır. Demem odur ki, oyun için oyun vardır. Türk milleti 1 Kasım´da sandıktan başkanlık veya yeni anayasa mesajı vermediği halde, böyleymiş gibi propaganda yapan AKP´nin amacı karanlıktır. Seçimin hemen ardından Türk tipi başkanlık modelinin dillendirilmesi, Meksika modelinin hatırlatılması, ne idüğü belirsiz Cumhurbaşkanı sözcüsünün üstüne vazifeymiş gibi referandumdan bahsetmesi milli iradenin saptırılması, Erdoğan´ın parlatılma teşebbüsüdür. ?Yeni Anayasa yapmak zorundayız. Bu araba ile Türkiye yoluna devam edemez´ diyen defolu siyasi yüzler, sarayın gözüne girmek için insanüstü gayret sergilemektedir. Başkanlık sistemiyle Türkiye´nin sağ ve sol cenahtan oluşan iki partili bir siyasi sisteme kayacağını söyleyen demokrasi ve milliyetçilik düşmanlarının eline de koz geçmiştir? dedi.

?1 KASIM´DA TÜRKİYE KAYBETTİ?

Bahçeli, 1 Kasım´da Türkiye´nin kaybettiğini öne sürerek şunları kaydetti:

?Bunun somut sonuçlarına kısa zaman içinde şahit olmak mümkün olacaktır. 7 Haziran´dan 1 Kasım´a kadar Türk milleti korku tüneline alınmıştır. Sıkılan mermiler, patlayan mayınlar, şehirlerimize üşüşen canlı bombalar, Türkiye´nin Ortadoğu´nun rengine bürünmesi milli iradeyi sekteye uğratmıştır. Ankara saldırısının kendilerine yaradığını ve oylarını yükselttiğini söyleyen bir Başbakan´ı bu mazlum millet görmüştür.?

"1 KASIM´DA KAZANAN BÖLÜNME PROJELERİDİR"

Bahçeli, 1 Kasım´da kazananın PKK olduğunu savunarak, şöyle konuştu.
?1 Kasım´da kazanan bölünme projeleridir. 1 Kasım´da kazanan Dolmabahçe ihanetidir. 1 Kasım´da yüzü gülen İmralı canisi, Türk düşmanları, Türkiye´nin başına çuval geçirmek için kuyrukta bekleyen tüm çevrelerdir. Suriye´ye kara operasyonu için gün sayanlar 1 Kasım tezgahını kurmuşlardır. Öcalan´ın serbest bırakılması ve saraya alınması için fırsat kollayanlar 1 Kasım´a umut bağlamışlardır. Planlanan yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle milli ve üniter devletin parçalara ayırılıp özerklik ve federasyon modelinin tesis edilmesi amacıyla 1 Kasım´a yatırım yapılmıştır. Türklüğün anayasadan çıkarılması konusunda AKP, yıkım ve bölünme lobilerine 1 Kasım´da randevu vermiştir. 1 Kasım diktatörlüğün teyidi, rüşvet ve yolsuzlukların tescili, ihanet ve melanetler serisinin küstahça ilamıdır. Güya ileri demokrasi diyenler, gerilemiş bir Türkiye´nin temellerini yeni Türkiye kepazeliğiyle kazmışlardır. Milliliği, dürüstlüğü ve ahlaklılığı yirmilik çiviyle bile çaksak üzerlerinde durmayacağını bildiğimiz ne kadar gafil varsa 1 Kasım´da derin bir nefes almıştır. 1 Kasım Türkiye´nin geleceğini, şimdilik bir kişiye ipotek edilmesine yaramıştır.?


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false