-	?ENERJİSA TÜRKİYE´NİN ENERJİSİ OLACAKTIR?.
EKONOMİ 2.12.2015 12:20:47 854 0

- ?ENERJİSA TÜRKİYE´NİN ENERJİSİ OLACAKTIR?.

?Enerjisa, Türkiye´nin Enerjisi? sloganıyla yeni marka kimliğini tanıtmak için düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı: ?Hükümet programında enerji sektörüne özel önem verilmesini çok olumlu buluyoruz. Y

Enerjisa CEO´su Yetik K. Mert ise, ?Gerek yeni marka yüzümüzle, gerekse her ihtiyaca özel hizmetlerimizle amacımız Türk halkının elektrikle ilişkisini yeniden şekillendirmek? dedi.

2.500 MW kurulu gücüyle elektrik üreten, 14 ilde yaklaşık 20 milyon nüfusu elektrik enerjisi ile buluşturan ve 9 milyon müşterisine yenilikçi çözümler sunan Türkiye´nin lider ve öncü enerji şirketi Enerjisa, yeni marka kimliğini tüketicileriyle tanıştırdı.

Sabancı Center´da düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ?Biz de Enerjisa olarak bu sektörün lider ve öncü oyuncusuyuz. Bunun getirdiği sorumlulukla, Enerjisa olarak liberalleşen elektrik piyasasında müşteriyi işin odağına alan yeni bir dönem açıyoruz.

Bugünün dünyasında, en önlenemez trendlerden biri şehirleşme ve bununla birlikte ortaya çıkan, elektirifikasyon ve dijitalleşme. Toplumların yaşam kalitesi ve ekonomilerin sağlıklı işleyişi bakımından stratejik önemde olan enerji, dünya genelinde başlıca gündem maddelerinden birisi olma özelliğini koruyor. Bu ay sonunda Paris´te başlayacak ve dünyamızın geleceği bakımından çok önemli olan iklim toplantılarının gündeminde de enerji sektörünün oldukça ağırlıklı bir yeri olacak. Elektriğin artan önemi, bizleri daha iyi bir enerji geleceğine ulaşmak yönünde, yeni teknolojiler, uygulamalar ve iş modelleri üzerinde daha fazla yoğunlaşmaya yöneltiyor.

Enerjide tüketicinin rolü ve önemi artıyor, tüketiciyi ?işin merkezine alan? yeni yaklaşımlar ve uygulamalar yaygınlık kazanıyor.  Türkiye´ye baktığımızda ise, son 10 yılda çok büyük bölümü özel sektör tarafından olmak üzere, kurulu gücümüz yaklaşık iki kat arttı! Çeşitli üretim ve tüm dağıtım özelleştirmeleri gerçekleştirildi. Enerji Bakanlığımız ve EPDK´nın liderliğinde elektrik piyasasının liberalleşmesinde çok önemli adımlar atıldı. Elektrik sektörüne son 10 yılda yaklaşık 60 milyar $ yatırım gerçekleştirildi. Bunun 11 milyar dolarlık kısmını, Sabancı Holding olarak, ortağımız EON ile birlikte Enerjisa´da yaptık. Bu yatırımlarla, büyük bir dönüşüm yaşandı ve yepyeni bir sektör doğdu. Bu sektöre yapılan yatırımlarda, enerji politikalarına, uygulamalarına ve bu sektörü yönetenlere olan güvenin çok büyük bir rolü olmuştur. 

Şimdi; bu sektörde ?liberalleşme? adımlarını hızlandırmalı, daha ileriye taşımalı ve daha tüketici lehine olan bir piyasaya kavuşmalıyız! Bunu sağlamak üzere, enerji piyasalarındaki düzenlemelerin; piyasanın rekabetçiliğini, şeffaflığını ve öngörülebilirliğini artıracak şekilde güçlendirilmesini bekliyoruz.  Dün Sayın Başbakanımızın açıkladığı programda enerji konusuna özel önem verildiğini gördük.

Enerji verimliliği, rekabetçi piyasanın oluşması, yerli ve yenilenebilir kaynaklara önem verilmesi, dolayısıyla vatandaşın sürekli kaliteli, güvenli ve asgari maliyette enerjiye kavuşması hedeflerini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu programın detay uygulama planlarını ve özellikle ilk yüz gün kapsamında atılacak adımları bekliyoruz. Bu vesileyle de, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere,  yeni kurulan hükümetimizi, bakanlarımızı  kutluyor; hayırlı uğurlu olsun diyoruz.

Sabancı olarak, Enerjisa olarak, bizim işimizin özü ?insan? ve insana hizmet etmek. Halkımız her şeyin en iyisine layık olduğuna inanarak çalışıyoruz. Hedefimiz, insanımıza yüksek dünya standartlarını sağlamak ve buna uygun olarak, hayat kalitesini yükseltmektir. Bu perspektifte enerjinin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyoruz. Daha ?iyi bir enerji geleceği? için çalışıyoruz. Bu yüzden de Enerjisa´ya ?Türkiye´nin Enerjisi? diyoruz. Enerjisa, üretimden dağıtıma, ticaretten perakendeye tüm iş alanlarında yenilikçi uygulamaları ile, tüm paydaşlarına Türkiye´nin Enerjisi olarak değer yaratmaya devam edecek.  Türkiye´nin enerjisinin hiç eksilmemesini diliyorum?.

Değişime öncülük etmeyi ana sorumluluğumuz olarak görüyoruz.

Enerji sektörünün hızla gelişip değiştiğini vurgulayan Enerjisa CEO´su Yetik K.Mert, değişimin sektörde yeni dinamikleri, yeni ihtiyaçları da beraberinde getirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

?Türkiye´nin Enerjisi olarak biz,  bu değişime öncülük etmeyi ana sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Enerjisa olarak bugün sektörümüzde yeni bir dönem açıyoruz. Türkiye elektrik enerjisi sektöründe müşteri odaklı bir dönemi başlatıyoruz. Bu yeni dönemde tüm faaliyetlerimizin odağında, her zaman olduğu gibi yine insan var. Enerjimiz ile Türk halkının günlük hayatının çok önemli bir parçası olduğumuzu biliyoruz. Bu bilinçle, hane halkından, küçük veya büyük ölçekteki işletmelere kadar 9 milyon müşterimize özel ürün ve hizmetler üretiyoruz.?

Enerjisa´nın yeni marka kimliğini yaratırken, en büyük enerji kaynağından ilham aldıklarını söyledi. Yetik K. Mert, ?Müşterilerimiz için ışığın, mutluluğun ve dinamizmin rengini yeni yüzümüze taşıdık. Gerek yeni marka kimliğimizle, gerekse her ihtiyaca özel şekillendirdiğimiz hizmetlerimizle, Türk halkının elektrikle ilişkisini yeniden şekillendiriyoruz. Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için en ileri teknolojilerle yenilikçi ürün ve servisler geliştiriyoruz? dedi.

Enerjisa´nın 20 yıllık yolculuğu

1996 yılında bir otoprodüktör şirketi olarak yola çıkan Enerjisa´nın bugün Türkiye elektrik piyasasının lider enerji şirketi olduğunu hatırlatan Yetik Kadri Mert, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Liberalleşme yolunda emin adımlarla ilerleyen sektörümüzün geleceğine duyduğumuz güven ile yatırımlarımızı hayata geçirdik. 120 MW´ lık bir üretim portföyü ile yola çıktık, bugün 2500 MW ile Türkiye´nin en büyük özel sektör üreticisi haline geldik. 2008´de Türkiye enerji piyasasında açılan ilk dağıtım bölgesi ihalesini aldık. Başkent EDAŞ ile yolumuza başladık. 2013 yılında Ayedaş ve Toroslar´ı da aldık, 14 ilde 20 milyon nüfusa ulaştık. Liderlik yolculuğumuza 125 kişi ile başladık, şimdi ise 9.000´i aşkın çalışanımızla öncü faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu kadar çeşitli faaliyet alanlarında, bu ölçüde büyük hacimleri yöneten tek enerji şirketiyiz. En verimli ve ileri teknolojileri kullanıyoruz. İşte tüm bunlar Enerjisa´yı Türkiye´nin Enerjisi yapıyor.?


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli