?YURT DIŞI HESAPLARLA İLGİLİ BELGELER GRUP TOPLANTISINDA ORTAYA ÇIKACAK?
SİYASET 28.11.2017 00:17:56 308 0

?YURT DIŞI HESAPLARLA İLGİLİ BELGELER GRUP TOPLANTISINDA ORTAYA ÇIKACAK?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun yarın grup toplantısında yanıt vereceğini belirterek, ?Genel Başkanımızın ne dediği, Erdoğan´ın nasıl meydan okuduğu ortada. Bu meydan okum

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında sözlerine Mısır´daki terör saldırısını kınayarak başladı.

BİR ÖLÇÜDE DE AMERİKA TARAFINDAN TEKZİP EDİLMİŞ DURUMDA
Cumhurbaşkanı Erdoğan´nın ABD Başkanı Donald Trump ile geçen hafta yaptığı telefon görüşmesine ve bu görüşmeye ilişkin paylaşılan fotoğrafa işaret eden Özel, şunları ifade etti:
?Fotoğrafın beyzbol sopalı fotoğrafa cevaben olduğu gibi de bir algı yaratılmaya çalışıldı. Biz fotoğrafa baktık paylaşılmasına. Obama´yı etiketlememiş fotoğrafa, herhalde bir cevap verilecekti ise bu fotoğrafta Obama´nın da etiketlenmesi ve esas o muhataba bu konuda bir gönderme yapılıyorsa onun görülmesi lazımdı.
Konjonktür gerektiğinde Amerika´nın PYD ile ilişki kurmasını, YPG´ye silah vermesini Adalet ve Kalkınma Partisi olarak kabulleniyorsunuz. Konjonktür değiştiğinde artık IŞİD ile mücadele için YPG´ye silah vermeye gerek kalmadığında da bunu kendi başarınız olarak görüyorsunuz.
Bir gerçek var bu görüşmeyle ilgili Beyaz Saray´ın geleneksel olarak ve sürekli yaptığı görüşme sonrasındaki kısa açıklama notunda bu bilgilerin hiçbiri teyit edilmedi. Ve aslında bu görüşmeyle ilgili başta Sayın Dışişleri Bakanı´nın yaptığı bilgilendirmeler, paylaşımlar bir ölçüde de Amerika tarafından tekzip edilmiş durumda.?

HAKSIZLIĞIN GİDERİLMESİ İÇİN NURİYE VE SEMİH´İN İŞLERİNE İADE EDİLMİŞ OLMASI GEREKİYOR
Akademisyen Nuriye Gülmen için bugün savcının tahliye talep etmiş olmasını bir umut bir olumlu gelişme olarak değerlendirdiklerini ifade eden Özel, şöyle dedi:
?OHAL Komisyonun hala Nuriye ve Semih dosya konusunda devreye girmemiş olduğunu kabul edilebilir bulmuyoruz. Bugün eğer Nuriye özgürlüğüne kavuşursa uğradığı bir haksızlık giderilmiş olacak, kendisine bir lütuf sunulmuş olmayacak ama esas olarak haksızlığın giderilmesi için Nuriye ve Semih´in işlerine iade edilmiş olması gerekiyor.

OHAL SOPASI
Bugün elinize aldığınız OHAL sopasını sırf muhalifler diye sırf size karşı çıkıyorlar diye kullandığınız bu silahı Nuriye ve Semih´in başına vuruyorsunuz.Sürekli solcuların sürekli muhaliflerin OHAL´den alınan yetkilerle OHAL sopasıyla terbiye edildiğini görüyoruz. Bugün sabah da akademisyen Fikret Başkaya´nın gözaltına alındığını gördük.İktidarın bir paranoyası ile karşı karşıyayız.?


ÇORAP SÖKÜLMEYE BAŞLARSA UCUNUN NEREYE KADAR GİDECEĞİNİ BİLİYORDUNUZ
Zarrab davasına ilişkin de Özel, şöyle dedi:

?Zarrab´ı Türkiye´de yargılamadınız, çünkü çorap sökülmeye başlarsa ucunun nereye kadar gideceğini biliyordunuz.Türkiye´nin itibarı beş paralıktır. Korkuyorlar, çünkü bu pisliğin içindeler.

ÜST İŞVERENİ ADALET VE KALKINMA PARTİSİ´DİR
Bu alt işverendir yani taşerondur Reza Zarrab, bunun üst işvereni Adalet ve Kalkınma Partisi´dir, Türkiye Cumhuriyeti değil, Adalet ve Kalkınma Partisi´ni yönetenlerdir.?

GRUP TOPLANTIMIZDA İZLEYECEKSİNİZ
CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki yurt dışı hesap atışmasına değinen Özel, ?Yarın bir grup toplantısı var. Grup toplantısında çıkacağız milletin önüne. Yarın milletin önüne belgelerin çıkışını, milletin önünde bu konunun konuşulduğunu grup toplantımızda izleyeceksiniz? dedi.

Bir soru üzerine Özel, ? Yarın grup toplantısında, ?milletin önüne çıkarız´ demişti Genel Başkan, ?o da çıkar milletin önüne´ demişti. Yarın grup toplantısının dikkatle izlenmesini, bu konuda şüpheye kapılanacak hiçbir şey kalmayacağını açıkça ifade ediyoruz? yanıtını verdi.

DEVREYİ BURADA YAKMIŞ
?Sayın Bahçeli´nin ittifak formülleri var, siz bu formülü çözebildiniz mi?? sorusuna CHP´li Özel şu yanıtı verdi:
?Adalet ve Kalkınma Partisi öneriyor diyor ki fiili durumu kağıda geçirelim. Hem MHP dursun istiyor çünkü zaten kendi kitlesinden gelen eleştiriyi ´sen MHP´yi AKP´nin peşine taktın, içine kattın, onunla fiili bir ittifak durumundasın nasıl muhalefet partisisin´, hem sarayın istediği olsun istiyor o zaten gerek yeter şart olmazsa olmaz hem de bir yandan ittifak olsun istiyor. İttifak yapacak, baraj duracak ama MHP de duracak. Bununla ilgili şöyle bir formül bulmuş. Hem saraya yaranayım hem partimi kapatmayayım hem ittifakı kurayım hem baraj dursun derken burada devre yanmış. Devreyi burada yakmış.? 
Bir basın mensubunun, ?Yarın açıklanacak olan bir belge mi, birden fazla belge mi?? sorusuna da Özel, ?Genel Başkanımızın ne dediği, Erdoğan´ın nasıl meydan okuduğu ortada. Bu meydan okuma yarın cevabını bulacak? yanıtını verdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı