?VELİAHT PRENS KAŞIKÇI CİNAYETİ İLE İLGİLİ BİLGİ SAHİBİ OLABİLİR AMA??
DÜNYA 21.11.2018 10:23:27 122 0

?VELİAHT PRENS KAŞIKÇI CİNAYETİ İLE İLGİLİ BİLGİ SAHİBİ OLABİLİR AMA??

ABD Başkanı Donald Trump, ?Amerika ülkemizin, İsrail´in ve bölgedeki diğer ortakların çıkarları için Suudi Arabistan´ın sarsılmaz bir ortağı olarak kalmak istiyor. ABD, Suudi Arabistan ile ortaklığı sürdürecek,´ dedi

Trump, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bütün ayrıntıları hiçbir zaman bilemeyeceklerini de vurguladı ve ?Her durumda ilişkilerimiz Suudi Arabistan Krallığı´yla? dedi. Amerika Başkanı, İran´la savaşımızda çok önemli müttefikimiz oldular, Amerika ülkemizin, İsrail´in ve bölgedeki diğer ortakların çıkarları için Suudi Arabistan´ın sarsılmaz bir ortağı olarak kalmak istiyor. Dünyadan terör tehdidini tamamen temizleyen kadar bu bizim en büyük amacımız? dedi.

?Önce Amerika? başlığı ile yaptığı yazılı açıklamasına dünya çok tehlikeli bir yer şeklinde başlayan Trump, bu sözüne örnek olarak İran´ı gösterdi ve İran´ın Yemen´de Suudi Arabistan´a karşı ?aracılarla? kanlı bir savaş yürüttüğünü belirtti.

Trump, İran´ın Irak´ın kırılgan demokrasisine zarar vermeye çalıştığını ve Lübnan´da Hizbullah´ı, Suriye´de de diktatör Beşar Esat´a destek verdiğini kaydetti. Trump, ayrıca İranlılar´ın Ortadoğu ve başka yerlerde birçok Amerikalı ve masum insanı öldürdüğünü de kaydetti. Amerika Başkanı, İran´ın teröre sponsor olan ülkelerin liderliğini yaptığını da belirtti.

Tahran´a yönelik sert eleştirilerinin ardından Trump yazılı açıklamasında Suudi Arabistan´dan ise övgüyle bahsetti. Suudi Arabistan´ın İran´ın ayrılmayı kabul etmesi durumunda memnuniyetle Yemen´den ayrılacağını kaydeden Trump, Riyad´ın hemen insani yardımda bulunacağını belirtti ve ayrıca Suudi Arabistan´ın radikal İslamcı terörle savaşta milyarlarca dolar harcadığını kaydetti.

Yazılı açıklamasında Suudi Arabistan´ın Amerika´yla yatırım ve harcama konusunda 450 milyar dolarlık anlaşma yaptığını hatırlatan Trump, bunun binlerce kişite iş olanağı, ekonomik gelişme sağlayacağını vurguladı.

VOA Amerika´nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre Trump, Suudi Arabistan´la anlaşmaların iptal edilmesinin Rusya ve Çin´in işine yarayacağını ve bunun da bu ülkelere Amerika´dan doğrudan bir hediye olacağını kaydetti.

Kaşıkçı cinayetine de değinen Trump, bunun çok kötü olduğunu ve ülkesinin bunu bağışlamadığını kaydetti. Ancak Trump bununla birlikte cinayette yer alanlara karşı güçlü bir şekilde harekete geçtiklerini belirtti ve bağımsız bir soruşturmanın ardından bu korkunç cinayetin birçok ayrıntısını öğrendiklerini kaydetti. Suudi Arabistan temsilcilerinin Cemal Kaşıkçı için devlet düşmanı ve Müslüman Kardeşler üyesi olduğunu söylediklerini belirten Trump, cinayetin korkunç bir suç olduğunu kaydetti. Trump, Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman´ın cinayetle ilgisi bilgilerinin olmadığını söylediklerini de hatırlattı. ?İstihbarat servislerimiz bütün bilgileri değerlendirmeye devam ediyor? diyen Trump, ?Veliaht Prens´in bu trajik olaydan haberi olmuş olabilir belki vardır belki de yoktur? ifadelerini kullandı.

Trump, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bütün ayrıntıları hiçbir zaman bilemeyeceklerini de vurguladı. Trump, ?Her durumda ilişkilerimiz Suudi Arabistan Krallığı´yla? dedi. Amerika Başkanı, İran´la savaşımızda çok önemli müttefikimiz oldular, Amerika ülkemizin, İsrail´in ve bölgedeki diğer ortakların çıkarları için Suudi Arabistan´ın sarsılmaz bir ortağı olarak kalmak istiyor. Dünyadan terör tehdidini tamamen temizleyen kadar bu bizim en büyük amacımız? dedi.

Kongre´de konuyla ilgili kendisinden farklı düşünenlere de dikkat çeken Trump, Amerika´nın güvenliğiyle uyuşması durumunda kendisine sunulan bütün düşünceleri değerlendireceğini kaydetti. Trump, Suudi Arabistan´ın kendi isteği doğrultusunda petrol fiyatlarını uygun seviyede tuttuğuna da dikkat çekti.

Trump, ?Amerika Başkanı olarak çok tehlikeli bir dünyada Amerika kendi ulusal çıkarlarını koruyor ve bize zarar vermek isteyenlere karşı koyuyor. Basitçe buna ?Önce Amerika´ deniyor? ifadelerini de kullandı.

Trump, açıklamasında Riyad´la yaptığı 450 milyar dolarlık yatırım anlaşmasına da dikkat çekti, bunun 100 milyar dolarının silah satışları için olduğunu vurguladı. Başkan, ABD´nin Kaşıkçı cinayetine ve cesedinin ortadan kaldırılmasına karışan 17 kişiye yaptırım açıkladığını da sözlerine ekledi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli