UÇAK YOLCULUĞUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
YAŞAM 10.02.2016 14:42:40 460 0

UÇAK YOLCULUĞUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Seyahat Analisti Murat Ekinay, uçak bileti alırken gün seçimine dikkat ederek daha ucuza bilet alınabilineceğini belirterek, havalimanında ve uçak içinde alınan birtakım önlemlerle daha sağlıklı ve güvenli yolculuk yapılabileceğini söyledi.

Uçakla seyahat etmenin diğer ulaşım araçlarına kıyasla oldukça hızlı, rahat ve güvenli olduğunu belirten Türkiye´nin önemli uçak bileti sitesi enuygun.com Seyahat Analisti Murat Ekinay, bazı şeylere dikkat ederek bu konforu daha da artırmak mümkün olduğunu söyledi. ?Uçak bileti alırken gün seçimine dikkat ederek daha ucuza bilet alınabilir? diyen Ekinay, havalimanında ve uçak içinde alınan birtakım önlemlerle daha sağlıklı ve güvenli yolculuk yapılabilineceğini kaydetti.
Uçak bileti alırken havayolu firması, yemek, bagaj hakkı gibi hizmetler önemli olsa da aslında birçok kişinin ilk baktığı şeyin bilet fiyatları olduğunu söyleyen Murat Ekinay, ?Gün seçimine dikkat ederek daha ucuza uçmanın mümkün. Biletinizi daha ucuza almak istiyorsanız, diğer günlere kıyasla salı ve perşembe günlerini tercih etmeniz yararınıza olur. Özellikle tam zamanlı çalışanlar hafta sonunu değerlendirmek için genellikle cuma ve pazar günleri uçuyorlar. Bu durum da bu günlerde bilet fiyatlarının yükselmesine neden oluyor´´ dedi.
BAGAJ ETİKETİNE DİKKAT
Seyahat Analisti Murat Ekinay, havalimanında görevlilerin bagaj üzerine yapıştırdığı etiketler ile bagajların nereye gideceğini belirlediklerini söyleyerek, ?Bagajımızın üzerinde önceden kalan bir etiket olup olmadığına çok dikkat etmemiz gerekli. Aksi durumda bavulunuz başka bir şehre gidebilir ve kaybolabilir. Nitekim bavulların kaybolmasının en önemli nedeni yanlış bagaj etiketleridir. Özellikle yurt dışına yapılan uzun uçuşlarda verilen kulaklıklar her ne kadar temizlenmiş ve tekrardan paketlenmiş olsa da eğer hassas bir bünyeniz varsa bunları kullanmamanızda yarar var. Bazı havayolu firmaları her uçuş için yeni kulaklık veriyor. Kabin görevlilerinden bu konuda bilgi alabilirsiniz. Aynı şekilde uçaklarda bulunan ve üzerinde yemek yediğimiz masalar da çok temiz olmayabilir. Özellikle küçük çocuğu olan yolcular temizleyici mendille masalarını sildikten sonra yemek yemeli? ifadelerini kullandı.
KAHVE VEYA ÇAY İÇERKEN
Yine özellikle uluslararası uçuşlarda içecek konusuna da dikkat etmekte fayda olduğunu söyleyen Ekinay, ?Çünkü bu uçuşlarda kimi zaman su tankında bulunan içme suyu değiştirilmeden uçak yeni bir uçuşa yönlendirilebiliyor. Bu durumda da bir süre beklemiş su ile çay-kahve servisi yapılabiliyor. Uçakta çay veya kahve keyfi vazgeçilmez değilse, bu içecekler yerine meyve suyu veya maden suyu gibi içecekleri tercih etmeniz bu konuda oluşabilecek riskleri de azaltacaktır´´ dedi.
YASAKLI KELİMELER
Yurt içi uçuşlarda çok sıkı uygulanmasa da yurt dışına yapılan seyahatlerde dikkat edilmesi gereken bir diğer kurala da dikkat çeken Ekinay, ?Yasaklı kelimeler olarak da adlandırılan ve Federal Havacılık İdaresi´nin belirlediği bazı kelimeleri uçak içinde yüksek sesle söylerseniz, kabin ekibinin sizi uçaktan indirmesine hatta gözaltına alınmanıza neden olabilirsiniz. Kullanılması yasak kelimelerden bazıları genellikle terörist, bomba, füze, silah, patlama, cinayet, intihar gibi suç veya tehlike çağrışımı yapabilecek sözcükler. Özellikle yakın zamanda büyük bir terör saldırısı yaşanmışsa ve dünya genelinde hassas bir ortam varsa, uçak içinde bu kelimeleri kullanmaktan kaçınmalısınız´´ dedi.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli