?TÜRKİYE´NİN BİRLİĞİNE VE BÜTÜNLÜĞÜNE YAPILMIŞ BİR SALDIRI?
SİYASET 21.04.2019 18:05:47 364 0

?TÜRKİYE´NİN BİRLİĞİNE VE BÜTÜNLÜĞÜNE YAPILMIŞ BİR SALDIRI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:,?Onlar sanıyorlar ki, CHP´nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geri adım atacak, bir milim geri adım atmayacağım. Şehit cenazelerine sonuna kadar katılacağım,´ dedi

"Ben saldırıya uğradım diye üzülmedim. Bu olayda beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Şehidin doğru dürüst namazı bile kılınmadı," diyen CHP Genel Başkanı  şehit cenazesinde uğradığı saldırı sonrası Parti Genel Merkezi önünde merkez önünde toplanan partililere hitap ederken,  ?Hiç kimse unutmasın 82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım. Bana yapılan saldırı, Türkiye´nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış  saldırıdır? diye konuştu.

?Hiç kimse unutmasın kuruluş ve kurtuluşun partisi CHP´nin genel başkanıyım.;Hiç kimse unutmasın kuvayi milliyecilerin partisi CHP´nin genel başkanıyım;Hiç kimse unutmasın 82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım; Bana yapılan saldırı, Türkiye´nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış saldırıdır;Daha önce PKK´nin saldırısına uğramıştım, o saldırının benzerine uğradım;Sanıyorlar ki geri adım atacağım, bir milim bile geri adım atmayacağım.;Bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz. Bu ülkenin bir çakıl taşını bile kimseye vermem.,? diyerek konuşmasına başlayan CHP lideri şunları söyledi:

* Bu ülke için canını feda edecek birisi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu´dur.

* Şehitler bizim onurumuzdur. Hepimizin yüreğinde acı duyulur. Şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu hepimiz biliriz. Benim şehit cenazesine gitmemi istemiyorlar. Katılacağım. O şehitler 82 milyonun şehididir.

* Şehidimize Allah´tan rahmet diliyorum. Şehit ailesi üzüldü. Bunların şehide, namaza, inanca saygısı yoktur. Bunlar Müslüman da değildir. Namaz kıldırmadılar. Siz namazdan, şehitten ne istiyorsunuz.

* Ben Mehmetçik babasıyım. Şehitler ölmez vatan bölünmez, bu bizim şiarımızdır. Çanakkale´de, Dumlupınar´da, Sakarya´da, Afrin´de var şehidimiz. Biz şehitler arasında ayrım yapmadık. Şehit 82 milyonun onurudur. Bu ülkenin harcında yüzbinlerce şehidin kanı vardır. Siz hangi yüzle şehit cenazesini kıldır mıyorsunuz?

* Bu olayda beni üzen durum şudur? Saldırıya uğradım diye üzülmedim. Hak hukuk adaleti savunanlar tarihin her döneminde saldırıya uğramıştır. Biz feriştahı da gelse sonuna dek hak hukuk adaleti savunacağız. Beni üzen şehide saygısızlık yapıldı, şehidin doğru düzgün cenaze namazı kılınamadı. Anne, baba, köylü acılı. Dışardan gelenlerin tezgahı bu.

*Ne yaparlasa yapsınlar bizi yıldıramazlar. Benim için darağaçları kurdular, her türlü tehdit de bulundular. Bir canım var; bu ülkenin bekası, huzuru, kalkınması için, çocukların mutlu olması için bir can gerekiyorsa o canı vermeye hazırım. Hiçbir saldırı bizi yıldıramaz. Bu ülkeyi büyütmek zorundayız. Ne yaparsanız yapın asla vazgeçmeyeceğiz.

* Birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu ülkeye bahar getireceğiz, ülkenin her karışında bahar olacak. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi diyoruz, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk diyoruz.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli