?TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN ECDADIMIZIN EMANETİNİ GÖZÜMÜZ GİBİ KORUYORUZ?
SİYASET 31.10.2017 16:47:32 391 0

?TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN ECDADIMIZIN EMANETİNİ GÖZÜMÜZ GİBİ KORUYORUZ?

Partisinin grup toplantısında Binali Yıldırım İstiklal harbini zafere taşıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitleri rahmetle ve gazileri de şükranla yad etti

AKP Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, geride kalan 2 hafta boyunca çok yoğun bir gündem geçirdiklerini, uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını, Somali´den Özbekistan´a, Pakistan´dan Irak´a ülke liderleriyle kapsamlı görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Anıtkabir´e gittiklerini, sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ev sahipliğindeki tebrikatlara katıldıklarını ifade eden Yıldırım, "Bundan tam 94 yıl önce, destansı bir mücadelenin ardından Türkiye Cumhuriyeti´ni kuran ecdadımızın emanetini, ´insanı yaşat ki devlet yaşasın´ şiarıyla hep birlikte gözümüz gibi korumaya devam ediyoruz. Milletimizle birlikte 2023 hedeflerimize, Cumhuriyetimizin 100. yılına kararlı adımlarla yürüyoruz." dedi. 

İstiklal harbini zafere taşıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitleri rahmetle anan, gazileri şükranla yad eden Yıldırım, şunları kaydetti: 

"Cumhuriyetimizin en büyük kazanımı şüphesiz demokrasi ve hukuk devletidir. Bizim birinci önceliğimiz Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkmak, daha da geliştirmek, milletimizin hukukunu korumaktır. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyorum. Cumhuriyetin yüzüncü yılına sadece 6 yıl kaldı. Son yıllarda ülkemize, demokrasimize, millet iradesine yönelik birçok saldırıyla karşı karşıya kaldık. Allah´a şükür tamamını püskürttük, bertaraf ettik. Bütün bu mücadeleyi verirken istikametimizi asla kaybetmedik, hedeflerimizden hiç şaşmadık. Şükürler olsun ki 15 yıldır milletin desteğiyle, duasıyla dimdik ayaktayız. Milletin desteğini alanların sırtı yere gelmez. Diz çöktürmeye çalıştılar çökmedik, dizginlemeye çalıştılar inadına şaha kalktık. Cumhuriyetimizin 94. yılına daha da güçlenerek, Türkiye´yi daha da büyüterek ulaştık." 

Türkiye´nin 15 Temmuz´a, terörle yoğun mücadeleye rağmen bu senenin ilk yarısında yüzde 5´in üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiğini hatırlatan Yıldırım, "Bu ne demek? Dünyada bizden daha fazla büyüyen 2 ülke var. Biri Çin, biri Hindistan, üçüncü Türkiye geliyor. İnşallah bu yıl sonu itibarıyla büyümemiz 6´nın üzerinde, belki de 7´ye yakın bir orana ulaşacak. Bunun gerçekleşmesi halinde Türkiye gelişmiş 20 ülke içinde en fazla büyüyen birinci ülke olacak." diye konuştu. 

Gelecek 10 yılda Türkiye´nin en büyük gücünün yatırım, üretim ve ihracatta büyüme olacağını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: 

"Bunu neye dayanarak söylüyorum? Yılın ilk yarısındaki büyümenin, yüzde 5,1 büyümenin 3,9´u yatırımlardan geliyor, net ihracat artışından geliyor. 2017 yılını ihracatta, istihdamda seferberlik yılı ilan etmiştik ve biraz da iddialı olarak hedefi ihracatta 153 milyar koymuştuk. Üstüne bu hedefi daha sonra güncelledik ve şimdi yeni hedefimiz 156,5 milyar dolar. Yılın 9 ayındaki ihracattaki büyüme Türkiye´nin büyümesinin iki katından fazla oldu. Yani yüzde 10,6 ihracatta büyümeyi gerçekleştirdik. Ekim ayı rakamlarının daha da iyi olacağını tahmin ediyoruz. Merkez Bankamızdaki döviz rezervi 2016 darbe girişiminden sonra 90 milyar dolarlara gerilemişti, şu anda 117 milyar dolar civarındayız. Yeniden 135 milyar rekor seviyesine çıkmamız içten bile değil." 

Yıldırım, üst üste reform niteliğinde çok önemli düzenlemelere imza attıklarını söyledi. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false