?TERÖR VE UYUŞTURUCU BİRBİRİNDEN BESLENİYOR?
ASAYİŞ 5.01.2018 23:07:17 293 0

?TERÖR VE UYUŞTURUCU BİRBİRİNDEN BESLENİYOR?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye´nin uyuşturucu ile işgale kalkışıldığını belirterek, "Terör hem de uyuşturucu ile mücadeleyi eş zamanlı olarak sürdürmek zorundayız." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir´e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Valiliği ev sahipliğinde İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ?Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı´na katıldı. Uyuşturucu ile mücadeleye büyük önem verdiklerini kaydeden Soylu, "Uyuşturucu arzındaki artış, türlerde çeşitlenme, daha ucuz ve sentetik uyuşturucuların üretimi bu konuda ayrı bir teyakkuz halini oluşturmayı zorunlu kılmıştır. Uyuşturucu meselesi dünyanın üstüne dağdan düşen bir çığ gibi gelmektedir" ifadelerini kullandı.

Dünyanın sadece belli yerlerde doğal uyuşturucu yetiştirilirken, ekim yapılamayan yerlerde ise laboratuvarlarda kat kat daha öldürücü uyuşturucuların yapıldığını hatırlatan Soylu, şöyle devam etti:

"Bunların ham maddeleri bazı tıbbi ilaçların ham maddesi olduğu için engellenmesinde sorun çıkıyor.Oluşturduğu ekonomi de giderek büyüyor. PKK´nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği yıllık gelir 1,5 milyar dolardır. Bu az para değil, silah alır, ülkemizin birliği ve beraberliğinin tehdidi olabilir, uluslararası ticaret alanı oluşturur. Oluşturduğu ekosistem içinde kendisini besleyen bir anlayışı gerçekleştirmektedir."

Türkiye´nin bulunduğu konum itibariyle 3 tehdit türü için hem hedef hem geçiş noktası konumunda olduğunu kaydeden Soylu, bunların göç, terör ve uyuşturucu olduğunu söyledi. Doğudan batıya terörist geçişi olduğu gibi, batıdan doğuya da terörist geçişi olduğunu dile getiren Soylu, "İsterseniz macera, sapkınlık deyin, batıdan doğuya da bir terör göçünü bu yıllarda çok net gördük. Ortadoğu´ya bizim üzerimizden geçmek isteyen yabancı teröristlerin olduğunu biliyoruz, düzensiz göçle de mücadele ediyoruz. Bunların bir kısmı bizim ülkemizde kalmak için geliyor" diye konuştu.

Türkiye´de 2015 yılında uyuşturucuya bağlı ölümlerin 520, 2016´da 920, şimdi ise bin seviyesinde olduğunu dile getiren Bakan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bana kimse ´buna sen aldırma´ diyemez, ben aldırırım. Aynı zamanda İçişleri Bakanı, siyaset adamıyım. Aynı zamanda 2 evlat sahibiyim. Siz onları yaşamıyor musunuz, bana 2 gündür saldıranlara ben sormak istiyorum, ´yaşamıyor musunuz.´ Hanginiz okulun önüne gittiniz de orada bir uyuşturucu satıcısıyla karşı karşıya kalan bir çocuğun anlamaya çalıştınız da bana bugün saldırıyorsunuz, gazete köşelerinden yazı yazmak çok zor.?

Her biriniz gördünüz bir uyuşturucu bağımlısının annesine attığı yumruktan dolayı annesinin gözünün morardığı ve çaresizlikle beraber yanımıza geldiğini ne olur siz güçlü adamlarsınız bize yardımcı ol dediğini. Benim ne söylediğimi polisim anlar, kimse karışmasın, hiç kimse karışmasın. Bizim polisimiz hukukun da ne olduğunu bilir jandarmamız da hukukun da ne olduğunu bilir bu işin de nasıl olduğunu bilir. Terörle mücadelede nasıl kararlılık ortaya koyuyorsak milletimize teminatımızdır uyuşturucu ile mücadelede de aynı kararlılığı ortaya koyacaklar."

?Türkiye´yi uyuşturucu ile işgale kalkışıyorlar?

Terör ve uyuşturucu ile mücadeleyi eş zamanlı sürdürmek gerektiğini dile getiren Soylu, şunları söyledi:
?Türkiye´yi uyuşturucu ile işgale kalkışıyorlar. Dolayısıyla hem teröre hem de uyuşturucu ile mücadeleyi eş zamanlı olarak birisini geride bırakmadan sürdürmek zorundayız. Çünkü ikisi de birbirinden besleniyor. Terör uyuşturucudan hem para açısından hem de o terör eylemi yapacak kafaya getiriyor. Baskın yapılan mağaralarda o dağ başında ciddi miktarda uyuşturucu ele geçiriliyor. Onların bir kısmı satılmak için bir kısmı da o dağa kaçırılan gençlerin terörist yapılması için kullanılıyor. Uyuşturucu ticareti terörden besleniyor.?

Terörle mücadele vurgusu

Kültür, sağlık, ahlak, medeniyet, eğitim, sosyal politika, şehircilik kurallarıyla sorunları değerlendirdiklerini ve sonuca ulaştırdıklarını söyleyen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz milattır, devleti bir virüs gibi sarmış FETÖ tehdidini bu millet bastırdı. FETÖ terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonlarda sadece 2017´de 48 bin 305 kişi tutuklandı. Bunların içinde güvenlik görevlilerimiz, yargıçlarımız, hakimlerimiz, savcılarımız var, devlet kurumlarında çalışanlar var. Her birinin eksilmesi bizim mücadele kabiliyetimizin eksildiği anlamına geldi ki bu aslında temel bir yanılgı. Çünkü tam tersi oldu onlar eksildikçe görev heyecanı arttı, motivasyon ve koordinasyon yükseldi."

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false