?TEMELİ ATILAN DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜNÜN PROJESİ VAR?
GÜNDEM 5.04.2016 13:38:33 309 0

?TEMELİ ATILAN DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜNÜN PROJESİ VAR?

Adana BŞB Fen İşleri Daire Başkanı Bekaroğlu, TMMOB´un temeli atılan köprünün projesi bulunmadığına dair iddialar öne sürmesi üzerine yaptığı açıklamada,? Köprünün avan projesini (ön proje) yaptık, master plan olmadığı için, gelişen koşullara göre bir pr

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği´ne (TMMOB) bağlı meslek odalarının basın toplantısı düzenleyerek, temeli atılan Devlet Bahçeli Köprüsü´nün projesi bulunmadığına dair iddialar öne sürmesi üzerine, Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu açıklama yaptı.

Devlet Bahçeli Köprüsü´nün projesinin bulunmadığı iddialarının gerçekle ilgisi olmadığını belirten Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu şöyle konuştu:

 "Köprümüzün projesi olmasa ilgili kurumlar onay vermezdi.

Köprünün avan projesini (ön proje) yaptık. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü bunlara onay verdi. Avan proje üzerinden biz ihaleye çıktık. Yaptığımız tüm işler ilgili İhale Kanunu´na uygun. Hiçbir eksiğimiz yok. Yapılan ihale içerisinde, uygulama projesinin yapımını biz yükleniciye verdik. İhaleyi alan yüklenici bu uygulama projesini yapıp bize verecek. Biz inceleyip kontrol edeceğiz ve yaptığımız bu projeyi de DSİ´ye onaylatacağız. Hepsi kanun ve mevzuata uygundur. Kamu İhale Kurumu´na yapılan ihaleyle ilgili bir itiraz var. İlgili kurum, yapılan itirazı değerlendirip sonuca bağlayacak?

?GELİŞEN KOŞULLARA GÖRE PROJE HAZIRLANDI?

Bekaroğlu, kamuda avan proje ile ihaleye çıkılmasının alışılmış bir uygulama olduğunu da ileri sürdü ve  master plana uygunluğu tartışmasıyla ilgili de "Bu master plan olmadığı için, gelişen koşullara göre bir proje hazırlandı" diyerek, eleştirilerin mesnetsiz olduğunu söyledi.

?ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ´YÜ  KARALAMA KAMPANYASI?

Konu ile ilgili olarak yaptığı ve içeriğinde Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu´nun değerlendirmesinin yer aldığı  açıklamada Adana Büyükşehir Belediyesi, iki yıldır ?Adana Büyükşehir Belediyesi´nin büyük, vizyonel bir projesi, çalışması yok´ diye kamuoyunda feryat figan edenlerin, ?dev bir projeyle ilgili temel atılır atılmaz, inanılmaz bir hazımsızlık içinde, şaşırtıcı bir refleksle Devlet Bahçeli Köprüsü´nün projesi bulunmadığına dair iddialar öne sürmeye başladıklarına dikkat çekerek şu yorumu yaptı:

 ?Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´nün siyasi rakipleri de bu iddiaların ulusal medyada yer almasını sağlayarak, karalama kampanyasının Türkiye´ye yayılması için faaliyette bulunuyor. TMMOB´un daha önce; 3. Boğaz Köprüsü, Marmaray, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ile ODTÜ´den geçecek Bağlantı Yolu Projesi gibi çalışmalara da itiraz ettiği gerçeğinin gözardı edilmemesi, değerlendirmelerin buna göre yapılması daha akılcı olacaktır.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false