?TANK PALET FABRİKASI ÖZELLEŞTİRİLMİYOR, İŞLETME HAKKI DEVREDİLİYOR?
SİYASET 13.01.2019 15:03:34 524 0

?TANK PALET FABRİKASI ÖZELLEŞTİRİLMİYOR, İŞLETME HAKKI DEVREDİLİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkeyi hazmedemeyenler, bu ülkenin duruşuna katlanamayanlar isteseniz de istemeseniz de bu millet, bu ülke dimdik ayaktadır ve dimdik ayakta olarak da yoluna devam edecektir" dedi.

Tank Palet Fabrikasının özelleştirilmesi tartışmalarına değinen Erdoğan şöyle konuştu:

 ?Şu anda bu yatırımı yapan BMC, Arifiye´nin işletmesini 25 yıllığına alan dev güçlü bir firmadır. Zira orada yapılacak olan işler, fabrika arazisinde ki her türlü taşınmazın mülkiyeti devlete aittir ve orada kalacaktır. Yeni yeni teknolojik yatırımlar yapılacak oraya. Bu tür yatırımları yapacak ve işletmeyi orada daha iyi hale getirebilecek bir firmaya karşı daha adım atılmadan, bu tür gösterilere girmek çok yanlış. Bu tür şeylere kusura bakmasınlar biz prim vermeyiz. Kaldı ki burada yapılan iş özelleştirme de değildir; işletme hakkının belli şartlar, belli süreler, belli kısıtlamalar karşılığında BMC´ye devredilmesidir. İşletmeyi devralacak firma mevcudu korumakla kalmayacak yeni yatırımlar ile fabrikayı daha da güçlendirecektir?.

Sakarya´nın Karasu ilçesinde BMC Fabrikası´nın temel atma töreninde konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Biraz sonra canlı bağlantılarla önce İzmir´e bağlanacak, modernize edilen 2 bin 700 çalışanın görev yaptığı İzmir Pınarbaşı´ndaki fabrikanın açılışını gerçekleştireceğiz. Yerli 600 beygir gücündeki motorunun test çalışmasını yapacağız. Savunma sanayini bir üst lige taşıyacak, milletimizin gurur abidelelerinden biri olacağına inandığım BMC´nin 1. kısmının temel atma törenini icra edeceğiz. 222 hektar alan üzerine kurulan alan üzerinde tank, zırhlı araç, ticari araç, motor fabrikası, hızlı tren ve metro fabrikası gibi pek çok üretim hattı bulunuyor.

Yatırım büyüklüğü 500 milyon dolara ulaşacak BMC üssü tüm etaplarıyla faaliyete geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Tesis hizmete girdiğinde ülkemize senelik 5 milyon dolar katma değer oluşturmasını bekliyoruz. Katar başta olmak üzere dünyanın pek çok farklı ülkesine yıllık ihracat gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bölümler halinde inşa edilecek ve tamamı 2023´te hizmete girecek üretim üssünün 100 bin metrekarelik hazırlık temelini atıyoruz. 2019´da tamamlanmasını ve 2020´de devreye girmesini bekliyoruz´´

Türkiye´nin güçlenerek yoluna devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye´nin stratejik öneme sahip bir coğrafyada bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

 "Barış, huzur, istikrar abidesi olarak 82 milyon halkımız için değil tüm dost ve kardeş topluluklar için güven kaynağıdır. Bu topraklar zulme ve baskıya uğrayanların, dil, din, inancı konusunda sıkıntı çekenlerin yanında olmuştur. Türkiye´nin kendi vatandaşları yanında mazlum ve mağdurlar için hiç şüphesiz öncelikle milletimizin yüce gönüllülüğüdür. Bu millet, paylaşmanın bereketine inanan bir milletir. Bu millet mazlumlara sahip çıkmayı, alan el olmaktansa veren el olmayı öngören millettir. 3,5 milyon Suriyeli muhacire kapısını açan bu millet, biliyor ki benim sevgili Peygamberim bir muhacirdi. Medine ona ensar oldu. Onun için ensarın ne olduğunu, muhacirin ne olduğunu biz çok iyi biliriz´´

Türkiye´nin askeri kapasitesi, ekonomi, siyasi ve diplomatik kabiliyeti ile güçlü olmak zorunda olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi:

"Savunma sanayi alanında caydırıcılığımız çok yüksek olmak durumundadır. Onun için yola çıktığımızda az önce de ifade edildiği gibi yüzde 20´lerdeydi. Şimdi ise yüzde 68´e kadar ulaştık. Yetmez daha da çıkacağız. Bunun yolu her zaman ifade ettiğim gibi kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Birilerine bunu bırakamaz, emanet edemeyiz. Eskilerde bunun acısını çok çekmiş bir milletiz. Stratejik ortaklarımız bizi yarı yolda bıraktıklarında yaşadık. Muhabere askerde önemlidir. Muhabere sistemlerimiz çöktü. Ama şimdi biz onlardan kurtulduk. Artık biz kendi tesisimizi kendimiz yapıyoruz. Suriye´de şimdi de aynı oyunlar oynanıyor. Şimdi bu oyunları oynayanlar şunu bilmeli ki kullandıkları enstrümanlar yanlış enstrümanlar. Ve o yanlış enstrümanlar onları aldatıyor, bizi aldatamayacak. Ülkemiz kendisine yıllar boyunca teslim edilmeyen uçaklar için hangarda saklama ücreti ödemek zorunda bırakılmıştır, neler yaşadı bu ülke. Özellikle Amerikan patenti hiçbir yedek parça, silahın ülkemize satışına müsaade edilmedi. Stratejik ortak olarak bize destek verilmezken, stratejik ortaklığın ötesinde farklı ortaklıklarda çok büyük destekler verildi. Yüzde yüz haklı olduğumuz mesele ülkemizi cezalandırma, savunma sistemimizi çökertmeye çalışıldı´´ dedi.

KENEVİR EKİMİ

Kenevir ekimi için bakanlara talimat verdiğini ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, "Afyon ve kenevirle ilgili kısıtlamaların yer alması, konunun bir başka önemli boyutudur. Bize bir zamanlar afyon ekimini yasaklayanlar kendileri cayır cayır afyon ekiyorlar. Şimdi diyorum ki gelin biz yeniden ekranları başında bizleri izleyenlere sesleniyorum. Tarım Bakanlığımıza bu konuda gerekenleri söyledim. Yeniden bir kenevir ekimi süreci başlatalım. Çünkü kenevir ekiminin çok farklı alanlarda çok farklı faydalarının olduğunu göreceğiz. Bu süreci başlatacağız. Buradaki amacın ülkemizi sadece askeri açıdan değil ekonomik olarak dışarıya bağlılığını kaldırmaktır. Gizli açık tuzaklar ve dayatmalar bize engel oluyor. Tarih ibret almayanlar için tekerür eder, ibret alanlar için değil. Acı hadiselerin tekrarlanmasını istemiyorsak yapmamız gereken bellidir" dedi.

2002´de yüzde 80´leri bulan dışa bağımlılığı yüzde 35´lere düşürdüklerini belirten Erdoğan, "Savunma sanayinde son 16 yılda aldığımız büyük mesafe sadece devlet ve kamunun başarısı değildir. Özel sektör firmalarımızda çok ciddi çaba göstermiştir. Günümüzde yalnızca kamu kaynakları ile başarı sağlamak mümkün değildir. Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda hiçbir ülke yüzde 100 üretimi kendi ülkesinde yapmaz, yapmıyor ve mantiki de değil. Birçok parçalarını farklı ülkelerden tedarik ediyor" diye konuştu.  

"Tank Palet fabrikasının verimliliği, üretkenliği ve gücünü artırmayı hedefliyor"

Kocaeli´nde bulunan Seka Kağıt Fabrikasını da özelleştirdikleri zaman da aynı tepkiye maruz kaldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seka Kağıt Fabrikasını özelleştirdiğimiz zaman o zaman ki genel başkanlarıyla birlikte eylemler yaptılar bende yanlış yaptıklarını söyledim. Biz çalışanları Kocaeli belediyesinde istihdam ettik, o dev makinelerin olduğu bölgeler bir müze haline dönüştürüldü. Bahçeler, açık alanlar Kocaeli´nin piknik alanları, mesire alanları haline geldi. Arifiye´deki mevcut personelin tasviyesi oradaki personelin işinden, aşından edilmesi söz konusu değil. Burada çalışan kardeşlerimizin özlük haklarında herhangi bir eksilme olmayacaktır. Aldığımız kararın gayesi fabrikanın verimliliği, üretkenliği ve gücünü artırmaktır. Şu anda bu yatırımı yapan BMC, Arifiye´nin işletmesini 25 yıllığına alan dev güçlü bir firmadır. Zira orada yapılacak olan işler, fabrika arazisinde ki her türlü taşınmazın mülkiyeti devlete aittir ve orada kalacaktır. Yeni yeni teknolojik yatırımlar yapılacak oraya. Bu tür yatırımları yapacak ve işletmeyi orada daha iyi hale getirebilecek bir firmaya karşı daha adım atılmadan, bu tür gösterilere girmek çok yanlış. Bu tür şeylere kusura bakmasınlar biz prim vermeyiz. Kaldı ki burada yapılan iş özelleştirme de değildir; işletme hakkının belli şartlar, belli süreler, belli kısıtlamalar karşılığında BMC´ye devredilmesidir. İşletmeyi devralacak firma mevcudu korumakla kalmayacak yeni yatırımlar ile fabrikayı daha da güçlendirecektir. İnşallah bu sürecin sonunda sadece işçilerimiz değil, silahlı kuvvetlerimiz ve milletimiz de kazançlı çıkacaktır. Kaybeden ise sadece ve sadece yalan, kışkırtma ve iftira üzerinden siyaset yapmaya çalışan kifayetsizler olacaktır" şeklinde konuştu.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli