?TANK PALET FABRİKASI BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR?
SİYASET 15.01.2019 15:40:09 773 0

?TANK PALET FABRİKASI BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR?

?Her şeyi sattılar, fabrikaları, bankaları? Milletin parasıyla yapılmış ne varsa sattılar. Sıra askeri fabrikaları satmaya geldi,? diyen Kılıçdaroğlu Tank Palet Fabrikasının özelleştirilmesi konusunda çok ağır eleştiriler yöneltti.

?Sakarya´da 1975 yılında kurulan Tank Palet Fabrikası özelleştirme adı altında birilerine peşkeş çekiliyor. Cumhurbaşkanı çıkmış hem de Sakarya´da ´Özelleştirmiyoruz, BMC´ye devrediyoruz´ diyor. Devlet adamı halkına yalan söylememelidir. Yalancıdan devlet adamı olmaz. Şimdi 9 soru soruyorum.,? diyen CHP lideri şu soruları gündeme getirdi:

? Özelleştirme işlemleri için komisyon değer tespiti yapmış mıdır?

? Komisyon değer tespiti yaptıysa bu değer kaç lira?

? Fabrikanın özelleştirme işlemleri için ihale komisyonu oluşturuldu mu?

? İhale yapıldı mı, ne zaman ve nerede? hangi usule göre yapıldı?

? İhaleye kaç firma teklif verdi, verilen teklifler nelerdir?

? İhaleyi alan şirkete üretim ve satış garantisi verilmiş midir?

? Fabrikada çalışan askeri personel özelleştirmeden sonra çalışmaya devam edecek mi?

? Devam edeceklerse askerlerimiz ihaleyi alan Katar firmasının emrinde mi çalışacaktır. Tank palet yapacak BMC şirketinin yüzde 49.9´u Katarlılara kaça satıldı?

? Bu özelleştirmede bir ihale yapılmadıysa sebebi nedir??

kKılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

 

?Her şeyi sattılar her şeyi, fabrikaları, bankaları, ne varsa sattılar. Milletin parasıyla yapılmış ne varsa sattılar. Şimdi sıra neye geldi? Askeri fabrikaları satmaya geldi. Askeri fabrikalar, Sakarya´da 1975 yılında kurulan Tank Palet Fabrikası şimdi satılıyor. Özelleştirme adı altında birilerine peşkeş çekiliyor. Bakın bu fabrikada Fırtına Obüsleri yapıldı, hani vardı ya övündüğümüz Fırtına Obüsleri, bu fabrikada yapıldı. Leopar Tankları bu fabrikada onarılıyor, bu fabrikada hizmet veriliyor. Eğer bu fabrika verimlilik açısından değerlendirilecekse Türkiye´de en verimli üçüncü fabrika. Dünya sıralamasında Sakarya´daki Tank Palet Fabrikası dünya sıralamasında beşinci sırada geliyor. Eğer yeniden böyle bir fabrika kuracaksak bunun bedeli 20 milyar dolar. Yani o fabrikanın değeri 20 milyar dolar. Şimdi kalkıyorsunuz bunu özelleştiriyorsunuz ve satıyorsunuz. 

 

Bakın, 19 Aralık 2018´de Erdoğan imzaladı, 20´sinde Resmi Gazete´de yayınlandı Tank Palet Fabrikası özelleştirilecek diye. Gelen tepkiler üzerine sarayda oturan kibir abidesi şu açıklamayı yapıyor. Nerede? Sakarya´da yapıyor. ?Burada yapılan iş, yani bu fabrikanın satılmasıyla ilgili yapılan iş özelleştirme de değildir? diyor. ?Özelleştirme farklı bir şeydir, işletme hakkının belli çarklar, belli süreler, belli kısıtlamalar dahilinde BMC´ye devredilmesidir, olay budur? diyor. Yani özelleştirme değildir diyor. BMC´ye devrediyoruz diyor. BMC kim biliyorsunuz, kimlerindir BMC onu da gayet iyi biliyorsunuz.

 

Değerli arkadaşlarım, devleti yönetenlerin yapmaları gereken bir iş de halkına yalan söylememektir. Çünkü yalancıdan devlet adamı olmaz, yalancıdan millete hayır gelmez. Yalancı dünyanın her tarafında itibar görmez. Özelleştirme değildir diyor. Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete´de yayınlanan cumhurbaşkanı kararı okuyorum, Karar No 481: ?Mülkiyeti maliye hazinesine ait ve Milli Savunma Bakanlığına tahsisli Sakarya ili Arifiye ilçesi Hanlıköy mahallesinde bulunan 1 milyon 804 bin 131 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile, 1 milyon 804 bin 131 metrekare taşınmaz arazi, arsa ile üzerinde bulunan, bu arsanın üzerinde bulunan Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü Birinci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü işletimindeki mal ve hizmet üretim birimlerinin parantezi açmış fabrika özelleştirmeyle hedeflenen genel amaçlar doğrultusunda özel sektör tarafından işletilmesine. Devam ediyor, ?özelleştirme kapsam ve programına alınmasına?? Hani diyordun özelleştirme değil! Kendi imzası, benim imzam olsa der ki Kılıçdaroğlu bunu uydurdu, senin imzan, nerede yayınlanıyor? Resmi Gazete´de yayınlanıyor. Özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, devam ediyor ?özelleştirme uygulamasının işletme hakkının verilmesi yönetimiyle gerçekleştirilmesi ve işletme hakkı süresinin 25 yıl olarak belirlenmesine. Özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar fabrikanın Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü Birinci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü tarafından işletilmesine devam edilmesine?? Ne için? Özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar. Ne diyordu? Özelleştirme yapmıyoruz diyor. Şimdi bereket yazmış kararname var elimizde. Kararname olmasa yarın çark edecek diyecek ki ben öyle söylemedim. Ama kararname var ve Resmi Gazete´de. Devam ediyor, ?özelleştirme işlemlerinin 31.12.2019 tarihine kadar tamamlanmasına karar verilmiştir? diyor. Ve sen kalkıyorsun Sakarya´da açıklama yapıyorsun, bu bir özelleştirme değildir diye. Yazdığına mı inanalım, konuştuğuna mı inanalım? Milletin önüne çıkıp yalan söylemek devleti yönetenler için bir ayıp değil midir??

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş´ı ve Ankara projelerini kamuoyuna tanıttı. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet´in 100. yılında Ankara´yı Mansur Yavaş yönetecek. Ankara´nın kaderini değiştireceğiz" dedi.

MANSUR SAVAŞ TANITILDI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partinin 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş için düzenlenen tanıtım toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Kimsenin işine son verilmeyecek. Herkesin emeğinin güvencesi Sayın Mansur Yavaş´tır. Bizler her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Sayın Yavaş da harcadığı her kuruşun hesabını milletine ve Ankaralılara verecektir" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump´ın Türkiye´ye yönelik tehdit içeren açıklamalarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye Cumhuriyeti´ni kimse tehdit edemez. Hiç kimse şunu unutmasın, TC egemen güçlerin lütfuyla kurulan bir devlet değildir. Temelimizde kan vardır, gözyaşı vardır, milyonlarca şehit vardır" ifadesini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli´nin "YSK´ya güvenmiyorsanız seçimlere girmeyin" sözlerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Biz halkımıza güveniyoruz. Biz sandık ittifakı yapacağız, her partiden vatandaşlarımız oy verecek. Bizim belediye başkanlarımız kimseyi ötekileştirmeyecek. Pozitif ayrımcılığı gecekondu bölgelerinden başlatacaklar."

?´CUMHURİYET´İN 100. YILINDA ANKARA´YI MANSUR YAVAŞ YÖNETECEK´

Kılıçdaroğlu´nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

? Birlikte yaşayacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Ankara olacak bizimle. Cumhuriyet´in 100. yılında Ankara´yı Mansur Yavaş yönetecek. Ankara´nın kaderini değiştireceğiz.

- Cumhuriyet´in ilk yıllarında okuma yazma oranının en düşük olduğu şehir Ankara´ydı. Ankara Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları sayesinde dünyanın ilk planlı şehirlerinden biri olarak tarihe geçti.

? Bozkırı yeşilliğe dönüştüren o dönemin kahramanları, bugün beton bir Ankara ile karşılaşmamızı beklemiyorlardı. Kötü kader sürekli değildir. Bunu değiştireceğiz. Bir kişinin kararlılığıyla değiştireceğiz. O kişinin adı Mansur Yavaş.

? Hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Kimsenin işine son verilmeyecek. Herkesin emeğinin güvencesi Sayın Mansur Yavaş´tır. Bizler her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Sayın Yavaş da harcadığı her kuruşun hesabını milletine ve Ankaralılara verecektir.

? Atatürk, Milli Kurtuluş Savaşı´nı Ankara´da bir imece kültürü ile başlattı. Birlikte mücadele etmek, birlikte savaşmak Ankara´nın başkent oluşunun özünde yatan felsefi budur. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, birlikte mücadele edeceğiz.

´TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ´Nİ HİÇ KİMSE TEHDİT EDEMEZ´

- Trump bir konuşmanın ardından ?Türkiye´yi ekonomik olarak mahvederiz´ dedi. Sokak kabadayısı diliyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni hiç kimse tehdit edemez. Türkiye Cumhuriyeti´nin temelinde egemen güçlerin lütfu değil; kan vardır, milletin kanı vardır, milyonlarca şehit vardır, Kuvâ-yi Milliye vardır.

? Egemen güçlere teslim olmamak için Kuvâ-yi Milliyeciler vardı. Biz onların torunlarıyız. Onlar Cumhuriyet Halk Partisi´ni kurdular. Cumhuriyet Halk Partili olmak kolay değildir. CHP avukat ofislerinde değil savaş meydanlarında kurulan bir partidir.

? Her şeyi sattılar, fabrikaları, bankaları? Milletin parasıyla yapılmış ne varsa sattılar. Sıra askeri fabrikaları satmaya geldi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı